Mijn verhaal van het jaar 2019

01-01-2019 Zenuwpijn en rugpijn.
Vandaag voor de eerste dag van jaar niet zo best verlopen pijn in de rug als ook in littekens die ik heb zijn zeer pijnlijk. Ook de neurostimulator en morfinepomp kunnen zich ook goed voelen in mijn buik. Maar de grote boosdoener is wel de zenuwen in de rug en been dat hevig pijn veroorzaken dat je niet kan houden. Vandaag is de dokter van wacht moeten komen voor inspuitingen te geven is toch iets verbeterd.

03-01-2019 Bursitis heupen.
Vandaag huisarts langs geweest op mijn rug kan ik niet slapen van de pijn op mijn heupen gaat ook niet meer nogthans nog maar ingespoten geweest. Het is veel te vroeg om nog eens in te spuiten daarom moet ik zalf en ook onstekingsremmers nemen ik hoop dat het verbeterd dat ik toch wat kan slapen.

04-01-2019 Zenuwpijn en rugpijn.
Terug enorm veel pijn in de rug maar ook terug enorm veel zenuwpijn in mijn been en dat kan je niet houden en je weet nooit wanneer de pijn zo fel opkomt, als zo pijnlijk is. We hebben sinds een paar jaar vernauwing ruggenmergkanaal en dag geeft last tot veel hevige zenuwpijn.
Door de vernauwing is er steeds minder plek in het wervelkanaal en kan er een druk ontstaan op de zenuwen die uw wervelkolom uitlopen, bijvoorbeeld naar uw benen. Door deze beknelling van uw zenuwen kunt u last hebben van, pijn laag in uw rug of in uw billen als u loopt of staat zenuwpijn in benen die zeer hevig kunnen zijn. Pijn of een moe gevoel in een of beide benen als u loopt of staat Gevoelloosheid, een doof of een tintelend of branderig gevoel in een of beide benen. De klachten ontstaan vaak tijdens of vlak na het lopen of staan. Mensen met een stenose gaan vaak voorovergebogen lopen.Huisarts geeft moeten komen om terug een inspuiting te plaatsen.

06-01-2019 Zenuwpijn Huisarts van wacht.
Is reeds van gisteren avond opgekomen terug zenuwpijn in de 2 benen nu, deze nacht niet zo best geslapen van de pijn. Nu is het onhoudbaar geworden van de pijn in mijn benen zenuwpijn rugpijn als ook de littekens die enorm veel pijn doen. De dokter van wacht is gebeld en komt dan inspuitingen geven.

07-01-2019 Consultatie Pijnkliniek.
Vandaag naar de pijn kliniek geweest om de morfinepomp op te vullen en over de situatie te praten hoe het met mij gaat. Heb terug vermeld dat ik veel zenuwpijn heb in mijn benen. We hebben er over gepraat maar kunnen helaas geen nieuwe electroden in mijn rug plaatsen is overwoekerd door litteken weefsel als ook artrose. NU na 20 jaar bestaan er veel beter electroden en neurostimulators dan deze die ik nu heb. Dit jaar moet ik terug een operatie onder gaan nieuwe morfinepomp plaatsen is van 2013 geleden dat deze er in zit. De pomp gaat nog maar de batterij die de pomp aandrijft deze is leeg en daar door moet er een nieuwe in.

07-01-2019 Enorm veel pijn!!!!.
Zijn terug thuis van de pijnkliniek en ik kan het niet houden van de pijn in mijn been rug, als ook in mijn nek terug te veel geweest voor langs de kliniek te gaan vind dat erg. Heb de huisarts gebeld en geeft mij inspuitingen geven om de ergste pijn wat te temperen.

08-01-2019 Huisarts geweest.
Deze namiddag terug felle pijn gekregen in mijn benen zenuwen pijnen, deze avond geeft de huisarts langs geweest om terug inspuitingen te plaatsen, zo dat de pijn wat naar beneden gaat ( hopelijk)

09-01-2019.Zenuwpijn been.
Vandaag enorm veel zenuwpijn in mijn been van deze nacht reeds niet zo best geslapen. Vandaag littekens in mijn vinger als ook in de buik en rug, als ook de artrose juist een vrak vandaag het weer gaat veranderen en dat voel je zeer goed aan je littekens er zit geen fit meer in mij van de pijn. Huisarts nog eens langs geweest voor een inspuiting te geven het is droevig dagelijks met pijn leven.

11-01-2019 Veel pijn.
Deze namiddag terug enorm veel pijn in mijn benen zenuwpijn links en rechterkant ook tot onder de knie. En ook de rug de nek littekens enorm veel pijn nu. Huisarts opgebeld komt onmiddellijk lags hier voor inspuitingen te geven en hopelijk werkt het terug wat.

12-01-2019 Veel pijn.
Vanavond de dokter van wacht moeten opbellen kan geen weg meer van de pijn in mijn benen van de zenuwpijn. Maar ook in mijn rug mijn rugkolon helemaal tot in de nek het is weer zeer vochtig weer en dit is ook niet goed voor de chronische pijn patiënten die ook nog veel artose hebben zet er hem onmiddellijk op. De slaapkamer is nog thans verwarmd en elektrischt deken in bed en nog zo pijn tijdens de nacht.

13-01-2019 Veel pijn niet houdbaar.
Deze namiddag terug erge pijn in mijn benen zenuwpijn het word eenzijdig maar is zo toch, Als ook de rug kon niet meer regt van het litteken vergroeiing, en is ook zeer vochtig buiten. Dokter van wacht zal terug mogen komen voor inspuitingen te plaatsen.

14-01-2019 Hevige pijn.
Deze avond is de pijn terug hevig opgekomen, terug zenuwpijn in mijn benen en ook de rug en de littekens. Ze geven droger weer ben benieuwd wat het zal worden dan zou moeten beter zijn voor de artrose die ook hevig aanwezig is aan de rug papegaaibekken zelfs al op vroege leeftijd .

15-01-2019 Terug veel pijn .
Deze nacht zeer slecht geslapen terug mijn been die niet zo best was en mijn rug. Deze namiddag terug niet houdbaar de zenuwpijn als ook zeer erge rugpijn er bij niet plezant hoor. Hopelijk komt de dokter nog langs voor een inspuiting want gaat niet zo best op dit ogenblik hoor.

16-01-2019 Niet zo best.
.Vandaag terug geen goede dag veel wind buiten en er komt veel regen af deze nacht, en heb eens buiten geweest moet ik nu voor boeten hoor pijn in de benen zenuwpijn en ook mijn rug graak niet meer recht, niet plezant zo een leven. De huisarts komt nog langs voor inspuitingen dat we ons toch een beetje beter zullen voelen hopelijk.

17-01-2019 Veel zenuwpijn.
.Vandaag terug erge pijn in mijn heupen die ontstoken zijn. Maar de grootste onuitstaanbare pijn dat kan je gewoon niet houden. De pijn in de rug is ook hevig terug heb mijn steun verband terug moeten aan doen gelijk dat de neurostimularor en morfinepomp pijnlijk zijn in de buik komen tegen de ribben niet plezant hoor, huisarts komt nog lans voor inspuitingen.

18-01-2019 Veel pijn.
.Deze namiddag terug enorme pijn in mijn benen zenuwpijn is niet houdbaar. en ook de heupen doen veel pijn ontstekingen aan de bursitussen zeer pijnlijk kan niet op de zij liggen voor slapen en op de rug ook niet ……… De huisarts is gebeld geweest en kom deze avond nog langs voor inspuitingen te geven tegen de ergste pijn. Plezant leven is wel anders dan dit hoor kan ik mij zelfs niet meer voorstellen hoe het was zonder pijn.

19-01-2019 Terug enorme pijn.
.Deze late avond zeer veel zenuwpijn in de benen, ook terug mijn rug die veel pijn geeft niet houdbaar, ik heb de arts van wacht gebeld is al laat hoop dat hij snel nog door komt en hopelijk kan ik wat slapen deze nacht.

21-01-2019 Terug pijn en matras moet vernieuwd worden.
Vandaag naar gebeld 1699 euro en trek er van 378 van VAPH van terug, is een opleg van meer dan 1300 euro en is steeds alle maanden iets niet plezant en kostelijk ziek zijn veel mensen weten dat niet .

22-01-2019 Veel zenuwpijn.
Vandaag de huisarts tegen deze avond geweest voor inspuitingen te geven was terug niet houdbaar. De matras op ons slaapkamer is aangepast deze in de living nog niet en zal moeten wachten tot in voldoende geld heb om ze te bestellen. Word hoogtijd dat de handicapten meer steun krijgen voor aankoop van hun noodzakelijk ondersteuning van hun ziekte.

23-01-2019 Zenuwpijn terug hevig.
Huisarts is terug langs geweest voor de zenuwpijn in mijn been is niet meer houdbaar terug enorm veel last. Ook in mijn rug helemaal zeer pijnlijk aan elke wervel en littekens. De oorzaak kan zijn dat de matras terug een put in is waar ik lig en daar door veel meer pijn heb. De aanvraag is verzonden naar VAPH voor vernieuwing tempur matras het is niet veel dat je terug trekt van de 1699 euro een 378 euro. Als Handicapte moet een mens nog veel opleggen op alles waar ze tussen komen, en steeds minder en minder terug trekken. Mensen die het van doen hebben weten het wel hoe kostelijk het is, en de uitkering is ook al niet zoveel, zo ontstaat er dan meer armoede in ons land. Laat de ministers eens mijn handicap overnemen en mijn pijn zullen denk ik enorm van verschieten wij hebben er niet achter gevraagd om zo ziek te zijn.

24-01-2019 Veel pijn.
Terug de huisarts moeten vragen voor een inspuitingen te geven, veel zenuwpijn kan voort komen van mijn matras die na 4 jaar in de living al doorzeten is. Er is onvoldoende steun en van daar kan de pijn heviger zijn, of is aan slechte weer dat kan ook.

25-01-2019 Zenuwpijn erg in been.
Deze namiddag terug meer pijn in mijn been zenuwpijn niet houdbaar, is nu van vochtig weer of van de matras waar ik door zit als ik half recht zit ik weet het niet. Nog geen nieuws van de matras die ik nu heb of er nog garantie op zit volgens mij niet. Het is de Matras Tempur Original 25 Elite die ik nodig heb is niet de eerste keer dat ze versleten is in denk om de 4 jaar, niet plezant zo heb al vervangen had op garantie maar rekenen van datum eerste aankoop, en dat is reeds 14 jaar geleden zo dus zal er niets meer op zitten van garantie.

26-01-2019 Zenuwpijn .
De dokter van wacht is moeten langs komen om dat ik terug op de pijnschaal 10op 10 zit voornamelijk zenuwpijn in mijn benen, maar ook de rug de heupen en nek doen enorm veel pijn. Heb vandaag nog gebeld voor de matras nog geen nieuws van Tempur. Begin enorm lastiger worden voor mij om steeds inspuitingen te moeten hebben, ik vraag mij af of mijn leven nog veel zin geeft met steeds die pijn dag en nacht… word moeilijke en moeilijke in leven.

27-01-2019 Zenuwpijn .
Vandaag deze avond enorm veel zenuw in mijn been, ook de rug en het liteken weefsels die enorm veel pijn doen. We hebben dokter van wacht moeten bellen voor inspuitingen tegen de pijn te geven om een beetje beter te zijn. We hopen volgende week meer te weten van de matras wanneer het in orde zou komen, want dit ligt ook wat aan de oorzaak van de pijn ze is door liggen en er moet een nieuwe komen nog geen antwoord van Tempur.

28-01-2019 Erge Zenuwpijn .
Heb deze middag een uur of 2 plat gelegen om te rusten maar de pijn zit nu om 17u terug 10 op 10 op de pijnschaal. Kan niet meer houden in mijn been van de pijn tot in de rug, enze geven enorm slecht weer deze week wind regen sneeuw vorst geven van alles.

29-01-2019 enorm veel pijn.
Terug enorm veel pijn in mijn benen zenuwpijn als ook in mijn facetten die enorm veel pijn doen. Vandaag even weg geweest naar de winkel met de scooter en heb terug veel meer pijn. Zelfs mij draaien lukt niet mijn wervelkolom doet veel pijn. De heupen zijn ook terug ontstoken denk dat ik daar mee naar de pijnkliniek zal moeten gaan. Van de Tempur matras hebben we nog geen nieuws, ze zitten achter bij tempuur.

30-01-2019 veel pijn.
Vandaag terug zeer slecht in mijn benen zenuwpijn die erg opsteekt tot in de rug en tenen niet te doen. Huisarts terug binnen geweest voor inspuiting te geven en hopelijk iets beter.

31-01-2019 veel pijn.
Terug enorm veel pijn komt ook door de matras die doorzakt en hebben nog geen nieuwe gevraagd ze zitten achter bij Tempur, heb terug een in spuiting moeten hebben tegen de pijn huisarts terug langs geweest.

31-01-2019 Pijn.
Deze avond gevallen door mijn been gezakt geen kracht genoeg bij het recht staan. Heb mij pijn gedaan en terug zenuwpijn en de rug en de batrijen in de buik. De huisarts geeft nog langs geweest en mij onderzocht wat kneuzingen niets gebroken geeft wel een inspuiting gezet tegen de pijn.

1-02-2019 Vreselijk Pijn.
Het is nog maar middag en heb de huisarts al moeten bellen dat ik het niet meer kan houden van de pijn in mijn rug helemaal en ook zenuwpijn terug in mijn been. Hij geeft geweest en geeft mij 2 inspuitingen gegeven op hoop dat het beter zou zijn. IK hoop het ook is onuitstaanbaar nu, de nieuwe matras zal vermoedelijk hier volgende week zijn.

1-02-2019 Pijn niet houdbaar.
We zijn nu de vrijdag avond en de pijn is niet houdbaar, deze morgen reeds inspuitingen had en deze avond heb ik terug de wacht dienst moeten bellen dat de pijn terug te veel was. Ze hebben terug inspuitingen gegeven.

2-02-2019 Pijn terug niet houdbaar.
De dokter van wacht terug moeten bellen deze avond voor de pijn niet houdbaar is in mijn been zenuwpijn die uitstraalt ook langs de rug, de ribben kan mij bijna niet bewegen van de pijn. Het is van gisteren al 99% vocht buiten ook. En de matras is niet goed voor nog op te liggen, heb meer druk op mijn rug en daar door dat de zenuwen onder meer druk staan en de pijn meer uitsraalt.

3-02-2019 Terug niet te doen.
Deze namiddag de huisarts van wacht geweest voor een inspuiting , de pijn was terug zo hevig dat er een traantje bij kwam dat niet houdbaar was. En terug hevige uitstraling naar de ribben en naar schaambeen doet geen deugd hoor. Nu hopen dat we een paar uur terug wat beter zijn.

4-02-2019 Veel pijn.
Deze namiddag terug enorm veel pijn in mijn been zenuwpijn en ook de rug, nek, littekens en ook mijn linker arm zit daar nog een nek hernia geen kracht in.
Vandaag goedkeuring had voor terug betaling van de VAPG voor 371,32 voor de aankoop anti-decubitus statische matras van 1699 euro is nog een opleg voor de patiënt van 1327.68.
Hoe kunnen mensen gelijk in dit volhouden ze persen ons uit gelijk een appelsein ik heb niet gevraagd om zo ziek te zijn. En op die 20 jaar nu word het steeds slechter en slechter voor de patiënten !!!!

5-2-2019 Terug Slijmbeursonsteking in beide heupen.
Wat is juist slijmbeursonsteking: Een slijmbeursontsteking van de heup is een symptoom gekenmerkt door een pijnlijke en/of hoorbare knoep in het heupgewricht bij bepaalde bewegingen. Meestal is geeft dit geen pijn, maar in sommige gevallen kan het wel pijn veroorzaken.
Er zijn verschillende oorzaken voor een slijmbeursontsteking. De meest voorkomende vorm van een slijmbeursontsteking aan de heup wordt veroorzaakt door een verdikt peesblad (tractus iliotibialis) aan de buitenzijde van de heup welke tijdens lopen over de trochanter major (benige uitstulping aan de buitenzijde van het bovenbeen) schuurt. Pijn ontstaat wanneer dit chronisch wordt en er een slijmbeursontsteking ontwikkeld. De aandoening reageert meestal goed op conservatieve behandeling, bestaande uit rust en vermijden van provocerende bewegingen, ontstekingsremmende medicijnen, injecties en fysiotherapie, met stretchen van de tractus iliotibialis. Als conservatieve behandeling niet helpt kan een operatie worden overwogen waarbij de tractus iliotibialis wordt gekliefd om de spanning en irritatie op de slijmbeurs te verminderen (fascieklieving)
Een ander oorzaak van een slijmbeursontsteking aan de heup is een subluxatie of schuren van de pees van de iliopsoas spier over de trochanter minor ( benige uitstulping binnenzijde heup) net boven de aanhechting van deze pees. De knoep ontstaat door actief buigen en het zijwaarts draaien van de heup. Ook hier ontstaat pijn in de lies door een slijmbeursontsteking. De behandeling bestaat uit fysiotherapie met strecting van de iliopsoas spier en in de meeste gevallen zeer effectief. Bij ernstige gevallen met pijn kan operatieve behandeling worden overwogen waarbij de iliopsoas pees deels wordt gekliefd.
De huisarts vind het niet goed dat ik er wordt aan geopereerd, ik zou het niet uit houden voor op de rug te liggen en is altijd niet beter ook. Dus gaan we verder men antibiotika inspuitingen te geven om de +- 3 maand is ook niet goed maar helpt toch.NU was het nog maar een maand geleden en kan er niet meer opliggen het stappen gaat slecht constant zeer erge druk op deze plaatsen en uitstraling.
Normaal zou de nieuwe matras deze week op einde van de week moeten binnen zijn.

6-02-2019 Huisarts geweest.
Deze namiddag terug felle pijn gekregen in mijn benen zenuwen pijnen, deze avond geeft de huisarts langs geweest om terug inspuitingen te plaatsen, zo dat de pijn wat naar beneden gaat ( hopelijk)

7-02-2019 Veel zenuwpijn.
Vandaag de huisarts tegen deze avond geweest voor inspuitingen te geven was terug niet houdbaar. De matras op ons slaapkamer is aangepast deze in de living nog niet en zal moeten wachten tot in voldoende geld heb om ze te bestellen. Word hoogtijd dat de handicapten meer steun krijgen voor aankoop van hun noodzakelijk ondersteuning van hun ziekte. Matras nog steeds niet toegekomen het is niet te doen om er nog op te liggen.

8-02-2019 Terug pijn.
Vandaag terug enorm veel zenuwpijn in mijn been en de ruggengraat helemaal pijnlijk littekens niet te doen. De laatste dagen komt mijn morfine pomp steeds tegen mijn onderste rib dat is niet te doen ben al een paar dagen verplicht geweest om mijn steun verband terug aan te doen.
Goede nieuws de nieuwe matras is toegekomen deze namiddag wat een verschil op die paar jaar tijd, ik hoop dat ik nu voor langere tijd voort kan want zijn kostelijke stukken.

9-02-2019 Veel zenuwpijn .
Deze middag terug enorm veel zenuwpijn gekregen in mijn been, en ook veel pijn in mijn rug, over gans mijn lichaam in ieder bot heb ik pijn. De dokter van wacht moeten bellen voor inspuiting te geven heb nog lang moeten wachten voor hij hier was niet plezant zo pijn.
Huisartsenwachtpost PANACEA beginnen na een paar weken niet zo graag meer te komen je voelt dat gewoon aan de manier waarop ze thuis beginnen vragen te stellen. Ik heb er niet achter gevraagd voor zoveel zenuwpijn in mijn benen te hebben, en dat er niets meer aan kan gebeuren in de pijnkliniek. Mensen die de pijn niet aankunnen zullen binnen kort euthanasie moeten doen we worden een last voor de maatschappij en voor ons gezin we kosten gewoon te veel aan opleg dat we steeds moeten doen.
Vroeger was werken een hobby voor mij hoe meer uren hoe liever in de jaren 1980, ze mogen mij alles af nemen als ik terug zo gezond zou zijn, kan ik terug geld verdien ik weet niet meer wat zonder pijn leven is dat gevoel is al van 1987 mij afgenomen door een operatie.

10-02-2019 Veel zenuwpijn .
Deze avond zware rugpijn maar vooral zenuwpijn in mijn links been van in de rug tot de voet. Het is terug zo hevig dat ik de dokter van wacht heb moeten bellen kan geen weg meer van de pijn. Het is al de ganse dag enorme regen en wind ook zal er ook niet beter door zijn, ik hoop eens op beterschap of dat ze mij kunnen helpen op de een of ander manier dan steeds inspuitingen.

12-02-2019 Veel zenuwpijn .
Deze avond de huisarts terug moeten komen voor een inspuiting tegen de pijn, de pijn was terug te hevig.

15-02-2019 Veel zenuwpijn .
Deze namiddag is de zenuwpijn terug erg opgekomen en was tegen de avond niet meer houdbaar pijn was 10 op 10 op de pijnschaal. De huisarts komt deze avond nog af voor inspuiting te plaatsen.

18-02-2019 Veel pijn .
Tegen deze avond terug enorm veel zenuwpijn in mijn been, maar ook veel last in mijn rug de vergroeiingen die zeer veel pijn doen, waar ze de pomp en nurostimelator in mijn ruggenmerg hebben aangesloten. En ook mis groenigen van de artrose en mijn eerste operatie aan de rug ook.

19-02-2019 zenuwpijn .
Terug tegen de avond erge zenuwpijn in beide benen was niet houdbaar van de pijn, ik heb de huisarts moeten bellen. Komt nog inspuitingen zetten deze avond.

20-02-2019 zenuwpijn .
Deze namiddag terug enorme opkomende pijn in mijn zenuw in mijn benen links en rechts was terug niet houdbaar . De huisarts geeft deze avond terug bij mij geweest om terug inspuitingen te geven om de pijn te verlichten voor een paar uur.

21-02-2019 Rug en zenuwpijn.
Vandaag niet zo goed geweest rug zeer pijnlijk geweest en ook zenuwpijn in het been niet zo best. Huisarts geweest voor inspuitingen te plaatsen nu iets beter.

22-02-2019 Rug en zenuwpijn zeer erg.
Van deze voormiddag enorme pijnaanval gekregen niet te doen. Zenuwpijn in been en rugpijn 10 op 10 op de pijnschaal de huisarts gebeld voor onmiddellijk te komen kan niet houden, zal vandaag meer moeten opspuiten dan anders.

24-02-2019 Rug en zenuwpijn.
Deze avond enorm veel zenuwpijn in mijn been niet houdbaar tot in de tenen. Ik heb de dokter van wacht moeten bellen voor inspuiting te laten zetten om toch de ergste pijn wat weg te krijgen. Heb een zware hartklop van te veel pijn zware kloppingen hopelijk slapen we deze nacht eens wat meer.

25-02-2019 Rug en zenuwpijn terug hevig.
Deze avond terug hevige pijnaanvan in mijn rug als ook in mijn been. Voel wel dat de rugpijn hevig is toegenomen in mijn onderste 4 tot 5 wervels tegen over vorig jaar. De huisarts komt nog langs voor een inspuiting te geven ik hoop dat er mee beter zal gaan voor een tijdje dat ik kan herademen.

27-02-2019 Rug en zenuwpijn.
Deze namiddag terug enorm veel pijn in mijn rug en benen ook terug de heupen, ik kan bijna niet weg meer. De huisarts geeft geweest deze namiddag en inspuiting gegeven. Moet terug onder de scanner zo vlug mogelijk om te zien hoe het is gesteld nu.

28-02-2019 Rug en zenuwpijn.
Terug enorm veel pijn is deze namiddag enorm opgekomen gelijk een pijn aanval, rug van 5 puten naar 10 op de pijnschaal de zenuwpijn in mijn been ook enorm. Als ook uitstralingen naar de heupen en ook het schaambeen doet enorm veel pijn niet plezant zo te leven.

1-03-2019 Vandaag onder de scanner.
Vandaag naar de kliniek om eens een scanner te nemen van aan staartbeen tot midden in de rug voor te zien hoe de toestand nu is aan de rug, want de pijn loopt meer en meer op de laatste jaren. Heb zeker een halfuur plat moeten liggen voor onder de scanner te gaan niet te doen voor de rug. Hebben extra kussen moeten nemen of kon er niet op liggen. Na afloop hebben ze mij moeten helpen om er terug af te graken en terug recht te staan. Eens ik thuis was geeft de huisarts nog moeten komen voor een extra inspuitingen kon het niet houden van de pijn aan de rug als ook het been. De uitslag komt later maandag komt de huisarts alles uitleggen wat er veranderd is.

02-03-2019 Rug en zenuwpijn.
Dokter van wacht geweest voor een inspuiting tegen de pijn te geven, het was terug hevige pijnaanvallen. De neurostimulator kan dat niet meer zo goed aan ze denken door de vergroeiingen. En kunnen het niet meer vervangen aan de rug is al eens geprobeerd geweest. Ze zouden een zwaardere electrode in de rug plaatsen maar ze kunnen er niet meer aan door vergroeiingen vind ik echt jammer. Anders zou ik nog meer pijn demping hebben in mijn benen en zou de zenuwpijn minder te voelen zijn, en minder pijnaanvallen maar met zenuwen die vast zitten is het niet gemakkelijk voor op te lossen.

03-03-2019 Rug en zenuwpijn.
Terug dokter van wacht geweest de pijn was niet houdbaar van de zenuwen in het been, geeft terug een inspuiting gegeven, hopelijk een tijdje beter nu.

04-03-2019 Rug en zenuwpijn.
Huisarts geweest voor inspuiting vandaag naar de keuring geweest met de auto en ja je moet er recht staan, er was veel wind ook maar wel droog deze namiddag.

5-03-2019 Vandaag huisarts geweest met uitslag.
Vandaag is de huisarts beetje meer uitleg komen geven over de scanner dat ze genomen hebben vrijdag. We zitten met 6 tussenwervelschijven die verdwenen zijn door operatie en ook gewoon ingezakt. De facetjes zitten vol met artrose en verkalking dat zeer niet meer in kunnen voor inspuitingen, ook epidurale gaan er ook niet meer tussen. En ook coagulatie verbranden van zenuwen lukt ook al lang niet meer. Is 17 keer gelukt op 20 jaar nu gaat het niet meer. Huisarts zegt ze kunnen er niets meer aan beginnen zou nog slechter uitkomen uit de operaties. We gaan zo verder door leven moeten gaan dus de dagelijkse pijn en ook tijdens de nacht, als te hevig is extra inspuitingen zit anders niets op. We moeten dagelijks de moed vinden om door te gaan met de hulp van mijn lief vrouwke en mijn 4 voeter tobyke die mij veel steun geven. En ook de radio en sommige zangers die mij ook helpen er door te spartelen, en de muziek waar ik ook steeds naar uit kijk naar de nieuwe singels van ons België landje.

06-03-2019 Rug en zenuwpijn terug hevig
Deze avond huisarts geweest voor inspuiting de pijn was terug te hevig, en niet uit houdbaar. Geeft vlug geweest huisarts voor een inspuiting te geven om iets beter te zijn.

08-03-2019 Rug en zenuwpijn terug hevig
Deze avond terug enorm veel zenuwpijn in mijn been en ook rug nek pff voel mij echt een vrak, en nog wat hevige koppijn pijn en het is terug compleet. Het is vrijdag avond en we zitten gelijk steeds thuis naar Familie gaan gaat niet, naar optredens van zangers ook niet en dat voel je hoe minder de mensen je zien hou minder je in hun hartje zit kan voor beelden genoeg aanhalen 10 tallen. Het is raar de beste vriend van mijn hond is de huisarts ziet hem enorm veel. De huisarts komt deze avond nog eens langs voor de nodige medicatie voor te schrijven en de nodige inspuiting te geven.

09-03-2019 Zenuwpijn hevig.
Van deze namiddag terug toenemende pijn in mijn been van de zenuwpijn, heb mij niet zo best kunnen douchen nog een geluk dat alles er op voorzien is om te kunnen zitten en vast te houden. Ik word die pijn series beu en dat ze niet kunnen helpen binnenkort nog eens iets proberen of zou beter worden. Dokter van wacht is gebeld en hopelijk blijft hij niet te lang weg voor mijn inspuiting.

10-03-2019 Terug Zenuwpijn hevig.
Van deze middag terug enorm veel pijn met die storm buiten en de regen, mijn lichaam voelt helemaal niet zo best aan enorm veel pijn. Dokter van wacht is terug langs geweest voor een inspuiting te geven en hopelijk iets beter nu, weg gaan doet de pijn niet terug wat afzakken.

11-03-2019 Terug Zenuwpijn.
Deze late namiddag terug enorme opkomende pijn in mijn been zenuwpijn, en ook mijn rug is er niet goed aan toe. Ook veel uitstralende pijn van mijn rug naar mijn ribben en ook van de rug naar mijn schaambeen toe dat enorm veel pijn kan doen.

12-03-2019 Hevige pijn terug.
Vandaag enorm veel wind en de regen, niet goed voor chronische pijn patiënten. IK heb terug veel last van mijn zenuwpijn in mijn been als ook de ganse rug die pijnlijk is. DE huisarts geeft langs geweest voor inspuiting te plaatsen.

13-03-2019 Terug pijn .
Deze avond geeft de huisarts langs geweest om een inspuiting tegen de pijn te plaatsen was terug niet te doen van de zenuwpijn in mijn been terug hevig.

14-03-2019 Hevige pijn.
Vandaag even naar buiten geweest om dat ik moest en is niet goed bevallen heb terug enorm veel zenuwpijn in mijn been als ook rugpijn met uitstralingen naar ribben en naar schaambeen terug. De huisarts geeft mij deze avond komen depanneren met een inspuiting hopelijk werk ze een tijdje.

15-03-2019 veel pijn.
vandaag pijn in de zenuwen van been als ook de rug veel pijn. En de morfinepomp is ook onder mijn ribben geschoven en mijn rib geschonden langs binnen pijnlijk is dat hoor. Huisarts komt mij nog eens langs.

16-03-2019 Terug enorm pijn.
Van deze middag terug enorm veel pijn in de zenuwen van mijn been, maar ook in de rug veel pijn met uitstralingen pijnen. Dokter van wacht gebeld voor inspuiting te geven.

17-03-2019 Veel zenuwpijn
Vandaag terug enorm veel pijn zenuwpijn, rugpijn, uitrtalings pijnen, nekpijn. Dokter van wacht gebeld voor een inspuiting te zetten dat het wat verzacht de pijn.

18-03-2019 Terug slechte dag
We hebben terug een zeer slechte dag gehad pijn in been rug het koud en vochtig buiten niet zo best weer. De huisarts heb ik deze avond moeten bellen om dat ik het niet meer kon houden van de pijn, ondanks mijn stimulator die zeer hoog staat komt de pijn er nog door.

19-03-2019 Zeer slechte dag
Vandaag veel zenuwpijn had en ook veel rugpijn en uitstraling pijnen zelfs hevig. De huisarts komt deze avond nog langs voor een inspuiting te geven om deze nacht wat te kunnen slapen.

20-03-2019 Zenuwpijn
Van deze voormiddag reeds al zenuwpijn in mijn been en ook nijn rug die enorm veel pijn geeft, en uitstraalt naar de ribben huisarts terug inspuiting gegeven.

21-03-2019 Hevige pijnaanval
Ondanks het goede weer heb ik terug een hevige pijnaanval had in mijn been met zenuwpijn, en ook de rug. DE huisarts geeft geweest voor een inspuiting om meeste pijn te onderdrukken.

22-03-2019 Vandaag boodschappen gedaan.
Het geeft een mooie dag geweest we hebben geprofiteerd om onze boodschappen te doen. En nu heb ik deze avond terug veel pijn in mijn been zenuwpijn als ook de rug. De huisarts komt deze avond nog langs voor inspuiting.

25-03-2019 Hevige pijn aanvallen.
Het geeft 2 dagen iets beter geweest nog steeds pijn 5a6 op 10 op de pijn schaal vandaag is terug volle bak pijn. In mijn been enorme zenuwpijn niet te houden zelfs met neurostimulator komt er de pijn nog hevig door. Mijn rug voet aan dat er juist een vrachtwagen over gereden geeft kan mij bijna niet bewegen terug prettige dag had hoor pffffff. De huisarts geeft geweest en inspuitingen gegeven om iets minder pijn te hebben.Wanneer de tussenwervelschijf volledig uitpuilt via de annulus, veroorzaakt het in het algemeen onmiddellijke symptomen, met scherpe pijn die begint in één heup en hetzelfde been. Gewoonlijk, voelen patiënten niet langer hun gebruikelijke rugpijn, alleen pijn in de benen. Dit is waarschijnlijk omdat de pijnlijke spanning op de annulus vermindert wanneer de nucleus volledig uitgeduwd is.Hernia’s van de tussenwervelschijven produceren een ontsteking als de nucleus in contact komt met het bloed van het lichaam (eerder genoemd). De ontsteking kan een bron van kloppende pijn worden in de lage rug en kan zich verspreiden in één of beide heupen en billen.

26-03-2019 Hevige pijn.
Terug enorm veel last ik mijn heupen heb al een maand Hanbaram tegen ontstekingen genomen, en een ganse tube onstekings weerend middel aangesmeerd 3 x daags helaas zonder verbetering. Mijn been is ook terugvoor te ontploffen van de zenuwpijn, en mijn rug en nek en facetten ook niet goed zeer pijnlijk. De huisarts komt deze avond langs voor een inspuiting te geven.

27-03-2019 Terug veel pijn.
Vandaag nog een slechtere dag of gisteren zenuwpijn kan met moeite recht de rug die tegen werkt en ook de facetten. De huisarts komt nog af voor een inspuiting.

29-03-2019 Naar de pijnkliniek .
Vandaag naar de pijnkliniek geweest om de pomp op te vullen. Terug meer zenuwpijn in mijn been door er plat te liggen op de tafel en mijn rug is ook pijnlijk nu. Huisarts komt inspuiting plaatsen.

30-03-2019 Pijnaanval om 23u00.
Deze avond om 23u00 pijnaanval had in mijn been zenuwpijn en ook de rug die enorm veel pijn doet en uitstralingen geven. Heb de dokters van wacht gebeld en komen deze nacht nog inspuitingen geven. Kan niet houden van de pijn is enorm hevig.

02-04-2019 Hevige Pijn.
Deze avond terug hevig pijn in mijn been zenuwpijn tot in de puntjes van mijn tenen. Ook mijn rug doet ook veel pijn vat staartbeen tot in de nek niet plezant kon niet rechtkomen ook, was juist een dolk in mijn rug dat het mij tegen houde om recht te komen. Deze avond is de huisarts langs geweest voor een inspuiting te geven, hopelijk werk ze voor een paar uur.

03-04-2019 Hevige Pijn.
Niet zo prettig om terug met hevige pijn te liggen zenuwpijn in mijn been. Ook de rug tot in de nek, heb al morfine bij gegeven en helpt niets. De huisarts komt nog af voor een inspuiting te geven.

04-04-2019 Zenuwpijn!!!
Vandaag terug enorm veel zenuwpijn had in mijn been als ook in de rug dat terug uitstraalt. Deze middag met de benen opgestrokken gelegen maar is er nog niet helemaal uit de pijn komt terug de bovenhand galen. Deze avond huisarts geweest voor inspuiting te plaatsen.

05-04-2019 Zenuwpijn!!!
Terug erge zenuwpijn met uitstraling tot in de tenen ook in de rug heb ik veel pijn die ook uitstraald. De huisarts geeft geweest het is treistig en mijn heupen zijn ook terug enorm onstoken worden 3 maal ingewreven per dag tot ik het niet meer kan uit houden zullen ze terug moeten ingespoten worden.

06-04-2019 Terug hevige pijn.
Deze namiddag terug veel pijn gekregen in mijn been zenuwpijn van uit mijn rug. De rug kon ik ook niet goed bewegen ook terug uitstralingspijn. De Dokter van wacht is langs geweest voor inspuiting te plaatsen.

07-04-2019 Terug zenuwpijn.
Deze namiddag terug veel zenuwpijn in been en ook van in de rug uitstralen naar de ribben. Ook terug veel pijn in mijn schaambeen uitstraling van de rug zeggen ze. DE dokter van wacht geeft terug langs geweest om inspuiting te geven.

8-04-2019 Infiltratie heupen
Vandaag huisarts geweest voor infiltratie van beide heupen te doen, kon er terug niet meer op liggen van de pijn van de ontsteking. DE slijmbeurs zakjes zijn beide kanten terug ingespoten met kennacort zou binnen een paar dagen moeten beter zijn.
De huisarts is nog eens moeten terug komen voor inspuitingen voor de zenuwpijn in mijn been dat gewoon niet over gaat, en ook pijnlijk in de rug met uitstraling tot in de ribben.

09-04-2019 Vandaag gewoon kapot.
Mijn vrouwke moest nog veel gerief hebben voor huishouden, en ik heb ze gevoerd naar de makro en mijn scooter kan ook in de camionet achter aan ingereden worden. Ben blij dat ik eens buiten kon en in de makro kan je goed rijden veel plaatsen langs daar rijden nog geen uur binnen en naar huis en de pijn was terug niet te doen. De huisarts is onmiddellijk gekomen voor inspuitingen te zetten.

10-04-2019 Veel pijn.
Vandaag speelt de zenuwpijn terug zijn parten kan zelfs mijn broek niet goed af aan mijn been, is terug tot in de tenen. De rug is ook nog erg pijnlijk en mijn nek ook.

11-04-2019 Terug opkomende pijn.
Deze avond is mijn zenuwpijn terug hevig opgekomen, de neurostimulator stond op maximum en helpt niet meer de pijn zit er enorm boven. Niet houdbaar van de pijn de huisarts komt nog langs deze avond voor inspuiting te zetten tegen de pijn.

12-04-2019 Deze avond gevallen.
Deze avond kom ik terug van wc en zak door mijn been geenkracht in mijn been zenuw uitval van in hoofd naar mijn been. Ben gevallen en mij hevig pijn gedaan aan knie been, rug been, mij vrouw geeft mij moeten helpen rechttrekken mijn hondje was er ook vlug bij hoor. Dokter deze avond gebeld en geeft langs geweest voor nodige te doen.

Een zenuwwortel is een bundel zenuwen die rechtstreeks aftakt vanuit het ruggenmerg. Er zijn evenveel zenuwwortels als er wervels zijn. Ze verlaten het ruggenmergkanaal via een opening tussen 2 wervels in. Het ruggenmerg is omgeven door een vlies dat de wortels bekleedt en ze zo beschermt tegen druk en andere schadelijke invloeden. Elke wortel stuurt zijn zenuwvezels naar een welbepaald deel van het lichaam. Zo zijn de wortels van de halswervelzuil verantwoordelijk voor de bezenuwing van de armen, die van de borstwervels voor de bezenuwing van borstkas en buik, en die van de lendenwervels vooral voor de bezenuwing van de benen. Een zenuwwortel is samengesteld uit motorische en sensibele vezels: - motorische vezels staan in voor het functioneren van de spieren en dus voor kracht en beweeglijkheid; - sensibele vezels zorgen voor gevoelsgewaarwordingen zoals het tastgevoel, het voelen van pijn, warmte en koude. Aandoeningen van de zenuwwortels kunnen het gevolg zijn van druk (zoals bij een hernia of een gezwel), van een ontsteking.

13-04-2019.
Deze nacht bijna geen oog toegedaan van de pijn van het vallen gisteren. Heb op verschillende plaatsen pijn. Maar ergste is mijn been als ook mijn rug en mijn knie en zenuwpijn in mijn been dokter van wacht komt zo snel mogelijk langs voor inspuitingen te geven.

14-04-2019 Pijn.
Vandaag nog steeds hevige pijn rug en zenuwpijn in mijn been, maar ook mijn knie van de val. We hebben de dokter van wacht moeten laten komen voor inspuitingen.

15-04-2019 Niet zo best.
We zijn terug aan draaien even wicht stoornis geweldig draaien huisarts net geweest en geeft het uitgelokt was even weg, hij had mij wel vast. Deze namiddag moet ik onder de radiologie met mijn rechtse knie die enorm veel pijn doet van de val over 2 dagen zal van binnen te doen zijn.

Meer uitleg,
Benigne paroxismale positieduizeligheid (BPPD) of –vertigo (BPPV) betekent letterlijk ‘goedaardige, in aanvallen optredende, houdingsgebonden duizeligheid’. Door bepaalde hoofdbewegingen of positieveranderingen krijgen men plotse, korte aanvallen van duizeligheid. Het is de belangrijkste oorzaak van draaiduizeligheid.
Symptomen De duizeligheid wordt uitgelokt door veranderingen van de stand van het hoofd (zoals draaien in bed, vooroverbuigen, omhoog kijken...). De duizeligheid duurt enige seconden tot enkele minuten. Bij herhalen van de beweging die de duizeligheid uitlokt, vermindert de duizeligheidreactie. Meestal worden de duizeligheidaanvallen spontaan minder in de loop van ongeveer een maand. Soms gaat de duizeligheid gepaard met een misselijk gevoel en/of braken.
Oorzaak De duizeligheidklachten worden waarschijnlijk veroorzaakt door een tijdelijke stoornis in het evenwichtsorgaan (labyrint) in ons binnenoor, met name de aanwezigheid van gehoorsteentjes of ‘oorkristallen’ in een van de halfronde kanalen van het binnenoor waar ze niet thuishoren (canalolithiasis). Hierdoor wordt de stroming van het vocht (endolymfe) in de kanaaltjes verstoord, en wordt het evenwichtsorgaan bij hoofdbewegingen te fel of te langdurig geprikkeld, met duizeligheid als gevolg. Bij mensen onder de 50 jaar is de voornaamste oorzaak van BPPV een verwonding aan het hoofd. Bij mensen boven de 50 is degeneratie van het evenwichtsysteem in het binnenoor de belangrijkste oorzaak. In de helft van alle gevallen is de oorzaak van de BPPV onduidelijk

16-04-2019 Hevige pijn terug.
We hebben veel last draaien in mijn hoofd is een zeer moeilijk bij rechtstaan. Mijn knie waar ik opgevallen ben is geen breuk maar inwendig enorm beschadigt. Nu heb ik overal pijn van die val en mijn rug en mijn links been enorm veel zenuwpijn. De huisarts is vandaag moeten komen voor inspuitingen de pijn was niet te houden pffffffff……………….

17-04-2019 Hevige zenuwpijn in mijn been.
Vandaag nog niet best met zenuwpijn en ook mijn knie en nog volop draaien ook in mijn hoofd. Ik hoop op snelle verbetering de huisarts moet nog eens komen voor inspuitingen.

19-04-2019 Hevige pijn.
Van deze namiddag terug enorm veel pijn gekregen in mijn rug als ook in mijn been en mijn knie de huisarts is nog moeten langs komen voor inspuiting. Chronische pijn patiënten worden steeds vaker minder en minder opgezocht door dat ze niet meer aan activiteiten kunnen mee doen, dus worden ze steeds vreemder voor de familie en vrienden.

Het brein lokaliseert pijn
Er is een verschil tussen acute pijn en pijn die chronisch wordt, en dus niet meer weggaat. Acute pijn ontstaat vaak door schade in het lichaam. Bijvoorbeeld door een wond, zuur of extreme kou of hitte op je huid. Stel je slaat per ongeluk met een hamer op je hand. Op de plek waar de hamer neerkomt, worden de zenuwuiteinden geactiveerd, die elektrische prikkels over de pijnzenuwvezels voortgeleiden naar het ruggenmerg. Het vermogen om (dreigende) weefselschade om te zetten in prikkels die via het zenuwstelsel worden doorgeleid heet nociceptie.
In het ruggenmerg schakelen deze geactiveerde pijnzenuwvezels met weer andere zenuwcellen en worden de binnenkomende prikkels verwerkt. Uiteindelijk worden de signalen via opstijgende zenuwbanen naar hogere zenuwcentra geleid, zoals de hersenstam. Via de thalamus, een belangrijk schakelcentrum in onze tussenhersenen, gaan de signalen vervolgens naar diverse hersenschorsgebieden. Pas dán, als we ons bewust worden van de schadelijke prikkels, ervaren we pijn.
Met behulp van onze gevoelshersenschors kunnen we de bewust geworden pijnprikkels lokaliseren en onderscheiden in kwaliteit en ernst. Zo weet je dat de pijn door de hamer uit de hand komt en niet uit de buik. En dat deze pijn brandend voelt en heel heftig is. Met andere hersenschorsgebieden kunnen we de emoties die bij pijn horen ervaren, zoals angst en woede, en het effect van pijn op onze stemming. Doel van dit alles is het aanpassen van ons gedrag om verdere schade te voorkomen en om gelegenheid te geven tot herstel.Pijn verandert het brein. De groene lijnen geven de structuur van de witte stof weer, waar de verbindingen tussen hersendelen liggen. Op de rode plekken is die structuur bij mensen met chronische nekpijn veranderd. Courtesy of Apkarian lab, Northwestern University Feinberg School of Medicine
Als pijn niet weggaat
Pijn verdwijnt snel zodra de weefselschade herstelt. Maar niet bij mensen met chronische pijn. Er zijn patiënten met allerlei soorten chronische pijn, zoals pijn in rug of been, aangezichtspijn, hoofdpijn, prikkelbare darmsyndroom, chronische pijn bij endometriose (groei van baarmoederslijmvlies buiten de baarmoeder) en zenuwpijn ten gevolge van beschadigde of zieke zenuwen. Een relatief nieuwe categorie zijn patiënten met kanker en patiënten die kanker hebben gehad en langer dan voorheen in leven blijven. Zij blijven pijn houden als resultaat van de kanker of de behandeling ervan.
Bij mensen met chronische pijn houdt de pijn aan, maanden, jaren. Soms zelf hun hele leven, wat de kwaliteit van leven verslechtert. Mensen met chronische pijn kunnen minder goed bewegen, doordat de spieren en gewrichten niet meer goed werken en hun weerstand verlaagd raakt. Goed slapen wordt een probleem, evenals de eetlust. Daarnaast kunnen chronische pijnpatiënten meestal niet zonder pijnmedicatie en niet zonder hulp van familie en vrienden, terwijl ze hen juist steeds minder zien. Werken is vaak problematisch. Patiënten met chronische pijn zijn bang, verbitterd geraakt, depressief en hebben meer neiging tot zelfdoding.
Verandering in de werking van het zenuwstelsel
Wat gaat er bij hen verkeerd? Naast pijn als gevolg van nociceptie, kan pijn ook ontstaan door ziekte en beschadiging van zenuwen (neuropathie) of door veranderingen in ons zenuwstelsel door aanhoudende of zich herhalende pijnprikkels. Het zenuwstelsel gaat daardoor zelfstandig prikkels genereren die als pijn verwerkt worden, de pijn verergeren en in stand houden: het zenuwstelsel is ziek geworden. Pijn is dan geen symptoom meer van een beschadiging en ontsteking, maar een uiting van een ziek geworden zenuwstelsel.
Dit is wat er gebeurt. Bij chronische pijn treden in het gebied waar door beschadiging de pijnprikkel ontstaat, bijvoorbeeld de onderrug, langdurige prikkelveranderingen op. Zenuwuiteinden in en rondom het beschadigde gebied worden gevoeliger door lokaal vrijgekomen stoffen, waardoor de pijnprikkels versterken. En versterkt worden waargenomen. Dat gebeurt niet alleen in en rondom het beschadigde gebied, maar ook in het ruggenmerg en in de hogere hersencentra. Doordat daar óók lokale ontstekingsstoffen kunnen vrijkomen, wordt de prikkeldrempel om pijn te voelen verlaagd. Resultaat? Waarneming van meer pijn.
Pijnprikkels kunnen zich uitbreiden naar andere plekken door de manier waarop pijnzenuwvezels verbonden zijn met dieper gelegen zenuwcellen in het ruggenmerg. Het is zelfs zo dat niet-pijnlijke prikkels, zoals het aanraken van de huid, uiteindelijk pijnlijk kunnen worden. Ook op plaatsen in het zenuwstelsel waar oorspronkelijk geen beschadiging heeft plaatsgevonden. Die overgevoeligheid heet sensitisatie.

Negatieve emoties en gedachten
Chronische pijn is niet puur iets fysieks. Gedachten, gevoelens en emoties laten zien welke sociale impact pijn kan hebben. Patiënten denken bijvoorbeeld ‘waar komt die pijn vandaan?’ of ‘ik kan niets aan de pijn veranderen’. Ze voelen zich naar, machteloos: ‘ik heb zo’n pijn en kan vandaag mijn werk écht niet doen’.
Negatieve emoties en gedachten kunnen de pijn in stand houden. Onderzoek laat bovendien zien dat de omgeving ook een belangrijke speler is die de pijn in stand kan houden, versterken of dempen. Reacties uit de omgeving zijn bijvoorbeeld ‘oh, ik heb zo met je te doen’ of ‘ik vind dat jij je aanstelt’. Uiteindelijk zijn al onze gedachten, gevoelens, emoties, sensaties en gewaarwordingen terug te voeren tot chemische reacties in de hersenen. En zo zijn er in dit proces veel factoren die hun invloed uitoefenen bij pijn. Pijn is dus per definitie van lichamelijke, geestelijke en sociale aard.

Een ziekte op zich
Chronische pijn uit zich niet bij iedereen hetzelfde. Ook de gevolgen kunnen individueel sterk verschillen. Hoe erg het is, hangt bijvoorbeeld af van het type en de ernst van de weefselschade, erfelijke kenmerken, andere ziektes, individuele (karakter)eigenschappen, situatie en de context waarin de pijn ontstaat. Hoe beter we het geheel begrijpen des te groter wordt de mogelijkheid om een gerichte therapie te ontwikkelen. Of beter nog: om het proces van pijn tot ziekte van het zenuwstelsel te voorkomen.
Ons onderzoek richt zich momenteel vooral op patiënten met rug- en nekpijn en pijn in buik en bekken. We onderzoeken onder meer hoe sensitisatie werkt. Het is aannemelijk dat sensitisatie een sleutelrol speelt in de verandering van pijn als symptoom naar pijn als ziekte. Ook kijken we hoe de pijndiagnostiek en pijntherapie nauwkeuriger en voorspelbaarder kan worden, want vaak is de beschikbare pijndiagnostiek niet precies genoeg. Over welke zenuwen wordt de pijn bijvoorbeeld voortgeleid en hoe precies en zeker kunnen we dat vaststellen? Van veel pijntherapieën weten we, vooral op de langere termijn, niet precies hoe effectief ze zijn. Elk dieper inzicht in het achterliggende proces zet de deur verder open naar behandeling en misschien zelfs preventie van pijn. Het is tijd voor een medische praktijk waarbij chronische pijn niet langer een symptoom is, maar een ziekte.
Auteur: André Wolff

23-04-2019 Zenuwpijn in mijn been.
Het weer gaat terug veranderen een paar dagen geen inspuiting van doen had, deze avond komt hij reeds zenuwpijn is terug zeer erg nu. We hopen op terug beter weer in kort hoor.

24-04-2019 Hevige pijn.
Deze namiddag tegen de avond krijg ik terug enorm veel pijn in de rug als ook in mijn been niet uit te houden van de pijn. Heb de huisarts gebeld voor inspuiting te komen plaatsen dat we deze nacht toch een paar uur kunnen slapen.

25-04-2019 Terug vochtig weer.
Vandaag terug veel pijn in mijn been zenuwpijn niet houdbaar, en ook de ruggengraat doet veel pijn met uitstralingen in ribben en schaambeen is zeker niet plezant. De huisarts gebeld voor inspuiting komen bij te zetten.

26-04-2019 Erge pijn deze late namiddag.
Tegen deze avond terug enorm veel pijn in mijn been zenuwpijn als ook in mijn rug en nek, met de nodige uitstralingen er bij niet plezant natuurlijk. Heb al morfine bij gegeven met mijn afstands bedieneng 2mml maar geen verbetering en de neurostimulator is ook zo fel niet meer staat op maximum en de pijn komt er nog steeds door. Heb reeds al extra medicatie genomen en gaat niet weg. Heb de huisarts gebeld voor inspuitingen. Zou ik gelukkig zijn dat ik terug een sociaal leven zou kunnen hebben, je kan nergens meer gaan dus valt je overal van tussen als er iets te doen is. Je bent vlug vergeten hoor nog thans vroeger veel plezier had dat is gedaan...……….

27-04-2019 Terug pijnaanval.
Deze namiddag terug een erge pijnaanval in mijn linker been van de zenuwpijn. Ook enorm veel rugpijn die terug uitstraald naar de ribben. Heb de dokter van wacht moeten bellen om een inspuiting te vragen.

28-04-2019 Terug pijnaanval.
Deze namiddag enorm veel pijn in mijn links been terug zenuwpijn niet te houden van de pijn. Ook de rug is nog niet zo best ook nog veel pijn. De huisarts van wacht moeten bellen voor inspuitingen te geven dat een beetje draaglijke word.

30-04-2019 Niet te doen van de pijn.
Tegen deze avond terug enorm veel zenuwpijn in mijn been, maar ook de rug de nek. En ook nog geweldig draaien in mijn hoofd nog steeds niet over is niet zo plezant, zelfs tijdens de nacht met je hoofd te draaien kan ik enorm draaien en black out hebben even zwart voor mijn ogen.

2-05-2019 Veel zenuwpijn .
Deze avond terug enorm veel zenuwpijn in mijn been, maar ook in mijn rug en nek met dat vochtig weer is er niet beter om. Deze avond de huisarts geweest voor inspuitingen te plaatsen.

3-05-2019 Veel zenuwpijn .
Vandaag terug enorm veel zenuwpijn in mijn links been en ook rugpijn. De huisarts is geweest voor een inspuiting te plaatsen dat het wat dragelijker word.

4-05-2019 Vandaag zeer slechte dag.
Van deze morgen al enorm veel pijn in mijn been zenuwpijn van in de rug tot topjes van de tenen. Neurostimulator staat nog thans op 10 Maximum en gaat er niet mee over. De laatste keer laten uitmeten in de pijnkliniek ze kunnen het niet zien of de batterij ver af is. Logisch gezien zou het dit kunnen zijn om dat ik het steeds minder de trillingen voel in de benen en houden de pijn niet tegen. De vorige nieuwe is van 12-10-2016 neurostimulator deze geeft 3 jaar mee gegaan van 2013 dus om de 3 jaar. We hebben de dokter van wacht opgebeld om mij inspuitingen te plaatsen om pijn te verminderen.

5-05-2019 Vandaag zeer slechte dag terug.
Vandaag terug zeer slecht weer geweest noorden wind en voorjaars buien. Terug enorm veel zenuwpijn in been en ook veel rugpijn en nekpijn. DE dokter van wacht gebeld voor inspuitingen.

6-05-2019 Zenuwpijnen in de 2 benen.
Vandaag terug slechte dag zenuwpijn in mijn 2 benen enorme pijn is dit, niet houdbaar het komt op en dan heb je zo snel mogelijk een inspuiting nodig om een beetje uit te houden de pijn zakt dan wat tot een 6 op 10, nu is 10 op 10 op de pijnschaal.

7-05-2019 Dokter van wacht geweest
Deze late avond geeft de dokter van wacht juist mijn huisarts langs geweest kan het niet meer houden van de pijn in mijn been zenuwpijn zeer erg terug. Hij komt af en gaat inspuitingen plaatsen zullen vlug in bedje liggen gaan slapen.

8-05-2019 Terug veel pijn !!!!
Deze namiddag terug veel pijn in mijn benen van de zenuwpijn, beetje slecht en vochtig weer is met enige dat nu over gaat met inspuitingen. De huisarts gebeld en komt zo vlug mogelijk af.

9-05-2019Veel pijn. !!!!
Terug veel pijn in mijn benen zenuwpijnen en ook de ruggengraat die enorm veel pijn doet aan de littekens weefsels als ook de nek terug. Huisarts geweest om een inspuiting teplaatsen om toch een tijdjebeter te zijn.

10-05-2019 Terug niet goed. !!!!
Vandaag terug een droevige dag met enorm veel pijn in mijn been zenuwpijn, en ook veel pijn in de rug heb reeds al morfine bij gespoten via afstandsbediening van mijn morfine pomp niets beter. Huisarts gebeld deze komt terug inspuitingen plaatsen. Om toch een beetje minder pijn te hebben hoe je anders niet vol.

11-05-2019 Terug hevige pijn. !!!!
Vandaag terug enorm veel zenuwpijn had in de benen als ook in mijn linkerarm, waar nog een nekhernia zit die uitstraalt. De rug geeft ook enorm veel last en pijnlijke uitstralingen. De dokter van wacht is gebeld voor inspuitingen te plaatsen om de pijn iets te dempen.

12-05-2019 Pijn deze avond niet te harden
Deze avond heb ik enorm pijnaanval had in mijn links pijn zeer pijnlijk, en ook de rug niet zo best. Heb de dokter van wacht gebeld deze avond voor een inspuiting komen te plaatsen.

13-05-2019 Terug veel pijn nu
Deze avond de pijn terug naar 10 op 10 van de pijnschaal niet te houden zenuwpijn in het been en ook hevige rugpijn. De huisarts gebeld en komt deze avond nog voor inspuiting te plaatsen.

14-05-2019 Terug enorm pijn.
Tegen deze avond kon ik de pijn niet meer houden in de rug en pijn in mijn been was terug enorm hevig heb de huisarts moeten opbellen voor inspuitingen te plaatsen.

16-05-2019 Veel zenuwpijn.
Deze avond terug veel zenuwpijn in mijn been en ook uitstalings pijn in mijn rug. De huisarts is deze avond nog langs geweest voor een inspuiting te geven.

19-05-2019 Pijnaanval zenuwpijn.
Deze avond terug enorm veel pijn in mijn been zenuwpijn vanuit mijn rug tot in de puntjes van mijn tenen ook de hiel niet te doen. We hebben de dokter van wacht moeten bellen voor een inspuiting te krijgen kon het niet meer uitstaan de pijn.


Klachten door vernauwing van het wervelkanaal Vernauwing van het wervelkanaal kan pijn of een zwaar en moe gevoel in beide benen (soms in 1 been) veroorzaken. Ook kunt u minder kracht in de benen hebben, een doof gevoel en tintelingen in de voeten of de bovenbenen. U krijgt deze klachten als u een tijdje loopt of staat. Ze verdwijnen weer binnen 15 minuten als u gaat zitten of vooroverbuigt. Als u fietst of ligt heeft u geen klachten. Waarom krijgt u alleen klachten als u loopt of staat? Dan heeft u een holle rug. Het wervelkanaal is dan iets nauwer. Zenuwen kunnen in de knel komen. Als u vooroverbuigt, fietst, zit of ligt, wordt uw onderrug weer recht of bol. De zenuwen worden niet meer afgekneld en de pijn neemt af. De meeste mensen hebben ook pijn in de rug.

20-05-2019 Controle geweest Tandarts.
Vandaag op controle geweest bij de tandarts gelukkig geen gaatjes, maar wel pijnlijk voor in die stoel te liggen en terug vochtig weer, de pijn is terug hevig aanwezig. De huisarts geweest voor een inspuiting te geven en nu hopen op beterschap een paar uurtjes.

21-05-2019 Dokter van wacht geweest.
Deze late avond is de pijn terug erg toegenomen, mijn been zenuwpijn als ook in mijn rug niet houdbaar. De dokter van wacht komt zo snel mogelijk om nog een inspuiting te plaatsen de pijn kan ik niet houden.

25-05-2019 Dokter van wacht geweest.
Terug veel pijn in mijn links been door vochtiger weer een paar dagen zonder inspuiting de pijn was 5 op 10 / nu terug 9op 10. De dokter van wacht komt een inspuiting plaatsen.

27-05-2019 Huisarts geweest.
Vandaag terug de huisarts geweest, ik had enorm veel hoofdpijn en ook enorm veel zenuwpijn in mijn links been, en ook mijn rug is niet zo best straalt pijn uit naar de ribben. Huisarts geeft inspuitingen gegeven om te pijn wat draaglijker te zijn.

28-05-2019 Zenuwpijn in been.
Terug enorm veel zenuwpijn in mijn lins been en ook rechts tot aan de knie, mijn rug is ook niet zo best en mijn nek. De pijn is niet te houden is terug 9 op 10 naar de huisarts gebeld en komt straks binnen voor inspuiting.

30-05-2019 Zenuwpijn in been.
Van deze nacht enorm veel pijn in been als ook in de rug. Deze voormiddag is het steeds slechter geworden in mijn been enorm veel zenuwpijn. Heb de dokter van wacht moeten bellen op deze donderdag is hoogdag geeft terug een inspuiting geplaatst.

31-05-2019 Zenuwpijn.
Vandaag moest ik boodschap doen en heb lang moeten wachten in een winkel en hadden het niet binnen. Ben naar ninove moeten rijden ik kon het niet houden van de pijn rug en mijn 2 benen enorm veel zenuwpijn. Heb terug de huisarts moeten bellen bij thuiskomst was zeer slecht aan toe was hier snel voor een inspuiting te plaatsen. Ik hoop dat morgen de pijn iets beter is dan nu.

03-06-2019 Zenuwpijn in been.
Terug enorm veel zenuwpijn in mijn been dat van uit de rug tot in de tenen straalt en trekt enorm veel pijn. De huisarts komt deze avond nog langs voor een inspuiting.

04-06-2019 Zenuwpijn in been en rug.
Van deze morgen reeds enorm veel rugpijn en ook zenuwpijn naar mate de avond komt is de pijn terug niet houdbaar is terug 9op 10. Heb de huisarts gebeld en komt deze avond nog langs voor een inspuiting te plaatsen.

05-06-2019 Veel zenuwpijn en rugpijn.
Vandaag enorm slecht weer zeer vochtig de zenuwpijn is terug zeer hevig in mijn benen. Ook de rugpijn blijft niet gespaard en uitstralingspijn naar de ribben tot zelfs in schaambeen. Terug de huisarts gebeld deze komt nog langs voor een inspuiting te geven.

07-06-2019 Veel zenuwpijn .
Van deze nacht nog niet te best veel pijn in mijn been zenuwpijn, ik kan het niet verleggen van de pijn. Het was zeer erg en deze morgen staan we op met hevige hoofdpijn en nog draaien in hoofd er bij was ik ellendig. Voor deze avond komt de huisarts langs voor een inspuiting te plaatsen zo dat ik hopelijk terug wat minder pijn heb. Mijn rug kan ik ook geen weg kan met enorm veel moeite recht van de pijn. Het word zwaarder en zwaarder voor mij met die pijn verder te leven, is uitzichtloos en komt geen verbetering maar verslechting met de jaren. Nog thans geef ik de moed niet vlug op hoor, en steeds graag gewerkt en nu niets meer kunnen triestig hoor.

08-06-2019 Veel pijn .
Tegen deze avond terug enorm veel zenuwpijn in mijn been, maar ook veel last in mijn rug de vergroeiingen die zeer veel pijn doen, waar ze de pomp en nurostimelator in mijn ruggenmerg hebben aangesloten. En ook mis groenigen van de artrose en mijn eerste operatie aan de rug ook. De dokter van wacht geeft langs geweest voor inspuiting te geven.

10-06-2019 Terug veel pijn.
Vandaag terug een enorme slechte dag enorm veel pijn in mijn been zenuwpijn van uit de rug tot in de tenen. Ook de rug is een helse plaats van pijn nu met terug veel uitstraling pijn naar de ribben en schaambeen. Dokter van wacht is reeds gebeld voor een inspuiting te komen plaatsen.

11-06-2019 Consulatie pijnkliniek.
Vandaag naar de pijnkliniek geweest voor mijn pomp terug op te vullen met zuivere morfine. Na het uit lezen van de pomp hebben ze gezien dat dit jaar in de 10 of 11 maand een operatie zal nodig zijn om een nieuwe morfinepomp te plaatsen. Deze zal er nu 6 jaar inzitten in de buik dat is ongeveer de normale periode. Deze late avond geeft de huisarts nog langs geweest voor inspuiting kon terug geen weg meer.

12-06-2019 Rug en zenuwpijn.
Vandaag enorm veel regen van deze nacht reeds en de pijn is terug hevig in de rug als ook in been zenuwpijn. De pijn is terug 10 op 10 niet houdbaar de huisarts komt een inspuiting plaatsen en normaal komt het dan beter een 6 op 10 dat moeten we mee gelukkig zijn. Mensen die geen pijn hebben weten niet hoe gelukkig ze zijn zou veel geven om dat terug te krijgen.

13-6-2019 Slijmbeurs onsteking beide heupen.
Dit heb ik al vele jaren en 4 tot 5 tal keren per jaar inspuitingen. Een slijmbeurs is een zakje van slijmvlies waarin een film van vocht aanwezig is. Aan de zijkant van de heup loopt een peesblad (de fascia lata) van het bekken tot de knie. Een slijmbeurs zorgt voor minder wrijving tussen dit peesblad en de spieren die vasthechten aan de zijkant van het heupbeen (grote trochanter). Een slijmbeursontsteking("bursitis") is een ontsteking van de slijmvlieswand soms met vochtvorming en zwelling van de slijmbeurs. De oorzaak is meestal niet duidelijk, soms kan dit komen door overbelasting (sporten, wandelen) of door een val op de zijkant van de heup. Vaak is er ook een ontsteking van de pezen die aanhechten op het heupbeen. Bij langdurige ontsteking kunnen deze pezen afscheuren. Huisarts vandaag langs geweest voor beide heupen in te spuiten met Cortisone.

14-06-2019.Zenuwpijn been.
Vandaag enorm veel zenuwpijn in mijn been van deze nacht reeds niet zo best geslapen. Vandaag littekens in mijn vinger als ook in de buik en rug, als ook de artrose juist een vrak vandaag het weer gaat veranderen en dat voel je zeer goed aan je littekens er zit geen fit meer in mij van de pijn. Huisarts nog eens langs geweest voor een inspuiting te geven het is droevig dagelijks met pijn leven.

15-06-2019 Enorme pijn aanval.
Deze nacht niet geslapen van de pijn geeft de ganse nacht enorm veel geregend tot deze middag. Kan nu gewoon niet meer recht van de pijn in mijn rug, en ook zenuwpijn in mijn benen is enorm. Heb deze voormiddag dokter van wacht opgebeld voor inspuiting, er is een lange wachttijd er zijn veel mensen die gebeld hebben.

16-06-2019 Pijn in links been.
Deze namiddag heb ik de dokter van wacht moeten opbellen voor de pijn in mijn been dat gewoon weg niet te houden was, terug enorme zenuwpijn van in de rug tot in de tenen van linker been. Dokter geeft een inspuiting terug gegeven.

17-06-2019 Terug Pijn in links been.
Deze avond geeft de huisdokter langs geweest voornog een inspuiting te plaatsen. Heb enorm veel pijn in mijn linker been.

19-06-2019 Pijn in links been.
Terug een pijnaanval in mijn links been zenuwpijn is niet te doen van de pijn. Als ook de rugpijn die terug uitstraalt naar de ribben zeer pijnlijk. De huisarts opgebeld en deze komt langs voor een inspuiting.

23-06-2019 Hevige pijn in links been.
Al 2 dagen enorm veel pijn in mijn rug en nek en zenuwpijn in mijn been, vandaag was het niet meer te doen de pijn was zo hevig dat het niet meer uit houdbaar was. We hebben de dokter van wacht moeten bellen hij was hier zeer vlug en geeft mij inspuitingen gegeven om dat ik niet meer kon uithouden. Het is nu 30 graden buiten en de zenuwpijn is niet houdbaar de zenuwen staan onder druk en is zeer pijnlijk, alleen mensen die dat ook mee maken weten wat het is.
Aandoeningen van de zenuwwortel.
HOE KUN JE HET HERKENNEN?
Bij aantasting van de zenuwwortels valt een deel van de functie waarvoor de zenuw verantwoordelijk is, weg. Dat kan zowel op motorisch als op gevoelsmatig vlak. Waar de uitval zich voordoet, hangt dus af van de plaats van de getroffen zenuwwortel. Bij motorische uitval is er spierzwakte, de spiermassa neemt af, en krijg je soms onwillekeurige spiersamentrekkingen. Bij volledige uitval van een zenuw treden verlammingen op. Een typisch voorbeeld is de dropvoet bij een hernia in de onderrug. Ook bepaalde reflexen kunnen verdwijnen. Sensibele uitval wordt vooral gekenmerkt door pijn en paresthesieën: - de pijn straalt meestal uit vanuit de nek of de rug naar buiten toe, en beperkt zich tot het door de aangetaste wortel bezenuwde gebied, bijvoorbeeld een deel van een arm of been; - paresthesieën zijn abnormale gevoelsgewaarwordingen die zich beperken tot het gebied van een zenuwwortel zoals tintelingen, doofheid, gevoel van elektrische stroom door je lichaam, verlies van warmte- en koudegevoel of zelfs volledige gevoelloosheid. Meestal herkent men een zekere chronologie in de klachten: eerst ontstaat de pijn, daarna de paresthesieën, en pas later de motorische en sensibele uitval. Dat komt omdat er bij beginnende druk op de zenuwwortel nog geen beschadiging is van de vezels. Die ontstaat pas na aanhoudende druk.

24-06-2019 Hevige pijn .
Terug enorm veel zenuwpijn in mijn been het is niet plezant. Slijtage of degeneratie van de wervelkolom is een normaal proces dat bij iedereen in meerdere of mindere mate plaatsvindt. Sommigen hebben van nature een nauwer wervelkanaal dan anderen. Tijdens het degeneratieproces vindt verdikking plaats van de banden (ligamenten) tussen de wervels. Daarnaast treedt vergroting (verbreding en afplatting) op van de kleine tussenwervelgewrichtjes, die dakpansgewijs aan de achterzijde de verbinding tussen de wervelbogen vormen. Hierdoor wordt de ruimte voor de zenuwwortels steeds kleiner, vooral in het gootje waar de zenuwwortels het wervelkanaal verlaten. Soms draagt een uitpuilen van de tussenwervelschijf nog wat aan de vernauwing bij.

26-06-2019 Hevige pijn .
Terug hevige zenuwpijn in mijn been tot in de tenen en mijn rug is ook niet zo best, ook uitstralingen pijnen nog thans is goed weer nu. Ja het ziet er niet te best uit de laatste tijd.

28-06-2019 Door been gevallen.
Met recht staan door been gevallen, ik voelde in mijn been niet meer een zenuwuitval van in hersens. Een zenuwwortel is een bundel zenuwen die rechtstreeks aftakt vanuit het ruggenmerg. Er zijn evenveel zenuwwortels als er wervels zijn. Ze verlaten het ruggenmergkanaal via een opening tussen 2 wervels in. Het ruggenmerg is omgeven door een vlies dat de wortels bekleedt en ze zo beschermt tegen druk en andere schadelijke invloeden. Elke wortel stuurt zijn zenuwvezels naar een welbepaald deel van het lichaam. Zo zijn de wortels van de halswervelzuil verantwoordelijk voor de bezenuwing van de armen, die van de borstwervels voor de bezenuwing van borstkas en buik, en die van de lendenwervels vooral voor de bezenuwing van de benen.
Een zenuwwortel is samengesteld uit motorische en sensibele vezels:
- motorische vezels staan in voor het functioneren van de spieren en dus voor kracht en beweeglijkheid;
- sensibele vezels zorgen voor gevoelsgewaarwordingen zoals het tastgevoel, het voelen van pijn, warmte en koude. Aandoeningen van de zenuwwortels kunnen het gevolg zijn van druk (zoals bij een hernia of een gezwel), van een ontsteking (zoals bij zonaen ziekte van Lyme) of van een algemene ziekte.

29-06-2019 Nog steeds hevige pijn van val.
Deze nacht veel pijn had van die val niet te doen. Nu nog steeds neer liggen van de pijn heb net de Dokter van wacht gebeld voor een inspuiting de rug en veel zenuwpijn is niet houdbaar.

30-06-2019 Nog pijn van de val .
Deze avond nog de dokter van wacht moeten bellen om dat ik nog zoveel pijn heb van de val vrijdag. Mijn rug en knie als ook schouder hebben veel pijn en ook zenuwpijn in mijn been niet te houden, ik hoop dat het beter is na een inspuiting tegen de pijn.

06-07-2019 Veel zenuwpijn .
Deze avond terug enorm veel zenuwpijn in mijn links been en komt van uit de rug. De pijn is niet te houden heb 5 dagen zonder inspuitingen gekund maar nu zal niet lukken. Heb de dokters van wacht gebeld en hoop dat ze hier vlug zijn voor een inspuiting.

08-07-2019 Veel zenuwpijn .
Van deze namiddag enorm veel zenuwpijn in mijn linker been kon het terug niet houden van van de pijn. De huisarts gebeld dat hij zo snel het mogelijk kon komen voor inspuiting.

09-07-2019 Veel zenuwpijn en draaien .
Vandaag terug zeer slechte dag had enorme toename van draaien dat nog steeds niet over is van deze winter. Het zou voortkomen van slagader die naar hoofd loopt het bloed even afsluit en daar door steeds draaien kan niets aangedaan worden. En mijn rug en mijn zenuwpijn geeft mij vandaag ook enorm veel pijn bezorgd, de huisarts komt nog een inspuiting zetten want gaat zo niet verder.

12-07-2019 Veel zenuwpijn .
Vandaag terug enorm veel zenuwpijn in mijn been dat van uit de rug tot in de tenen. Ook enorm veel last in mijn rug en mijn nek ook. Gaat hier niet te best de huisarts komt terug een inspuiting plaatsen.

13-07-2019 Veel zenuwpijn .
Deze late avond terug enorm veel zenuwpijn in mijn links been en ook veel rugpijn. Het was zo hevig dat de dokter van wacht geeft moeten komen voor inspuitingen te geven.

14-07-2019 Veel zenuwpijn .
Deze avond zeer veel pijn in mijn linkerbeen dat van uit mijn rug langs mijn been tot in de topjes van mijn tenen loopt zeer pijnlijk. Ook mijn hiel doet veel pijn kan er niet oplopen van de pijn. Het is droevig dat je steeds de dkter van wacht moet bellen om wat beterschap te hebben na een inspuiting. Leven is niet eerlijk dagelijks zoveel pijn moet lijden. !!!!!

15-07-2019 Veel zenuwpijn .
Tegen eind deze middag was de zenuwpijn terug niet te houden, neurostimulator staat helemaal open en de zenuwpijn komt er nog hevig door. De pijn is gewoon 10 op 10 op de pijnschaal mensen die dat mee maken weten wat dit is zo hevige pijn. De huisarts is gebeld en zal nog 2 uur duren eer hij hier is. Mensen geloof mij een goede gezondheid is onbetaalbaar !!!!

16-07-2019 Veel zenuwpijn terug .
Deze nacht niet goed geslapen we hadden nog pijn, vandaag terug zenuwpijn in mijn been en ook de rug breekt gewoon terug af. Ik word steeds meer en meer moe van die erge pijn. De huisarts gebeld kan pas deze avond komen niet plezant.

19-07-2019 Veel zenuwpijn terug .
Tegen deze avond zeer veel zenuwpijn in mijn been en ook veel pijn in mijn rug en hals het weer gaat veranderen naar regen en je voeld dat al goed. Huisarts geeft langs geweest voor inspuitingen te plaatsen.

22-07-2019 Zenuwpijn terug .
Terug enorm veel zenuwpijn in mijn linkerbeen het is gewoon niet houdbaar van de pijn. De huisarts zijn antwoord apparaat stond reeds al aan daar om heb ik dokter van wacht moeten bellen en ging zo vlug mogelijk komen. Om terug inspuitingen te plaatsen om de pijn te verminderen.

26-07-2019 Veel zenuwpijn .
Vandaag zeer slechte dag mijn rug mijn facetten doen enorm veel pijn. Als ook terug mijn zenuwpijn van in de rug tot in de tenen niet houdbaar. De huisarts geeft langs geweest voor inspuiting te geven.

27-07-2019 Vreselijk veel pijn .
Deze avond laat is mijn pijn terug enorm opgekomen zowel in de rug als mijn nek en zenuwpijn in mijn links been niet houdbaar van de de pijn. Heb de dokter van wacht moeten bellen zal pas tegen 23u00 uur zijn dat ze hier zijn, hopelijk lukt het om te slapen deze nacht.

29-07-2019 Enorm veel pijn. .
Deze avond terug veel pijn in mijn zenuwen van rug naar de benen niet plezant hoor die steeds stekende pijn en singelen. Maar de rug laat hem ook enorm veel horen terug over de ganse wervelkolom uitstralingen pijnen naar de ribben. Huisarts komt deze avond inspuitingen zetten.

02-08-2019 Veel pijn. .
Deze namiddag terug opkomende zenuwpijn in mijn linker been niet houdbaar. Maar ook in de rug en nek enorme pijn huisarts komt af voor inspuiting te plaatsen.

03-08-2019 Terug Veel pijn. .
Vandaag zeer slechte dag had enorm veel pijn afgezien in mijn links been zenuwpijn niet houdbaar. Ook de rug straald uit nog thans morfine bijgespoten met afstand bediening 2mml en geen verbetering had. De dokter van wacht moeten bellen voor inspuitingen.

05-08-2019 Deze nacht veel pijn.
Dokter van wacht heeft deze nacht moeten langs komen had enorm veel zenuwpijn in mijn been kon gewoon niet slapen zo hevige pijn iet te doen. Ze waren hier vrij vlug voor de inspuiting te komen zetten nu proberen om te slapen.

06-08-2019 Terug zenuwpijn.
Vandaag terug veen zenuwpijn in mijn links been niet te houden van in de rug tot de tenen. Maar ook mijn rug doet veel pijn verandering van weer terug kan een reden zijn geven slecht weer. De huisarts komt langs voor een inspuiting.

08-08-2019 enorm veel pijn.
Deze nacht niet veel geslapen enorm veel pijn terug in rug nek, schouder, en ook de gekende zenuwpijnen in mijn benen die enorm veel pijn doen. Huisarts komt inspuitingen geven is nu terug 10 op 10 van de pijnschaal.

09-08-2019 Zenuwpijn.
Terug veel last van rug en zenuwpijn het is zeer vochtig buiten. De huisarts komt deze namiddag een inspuiting zetten en nu hopen op een paar uur beter te zijn tot 6 op 10 dat het dagelijks is.

11-08-2019 Zenuwpijn.
Deze late avond dokter van wacht nog langs geweest voor een inspuiting tegen de erge pijn in mijn been, en ook hevige rugpijn. Hebben inspuiting gegeven en was beter terug naar 6 op 10.

12-08-2019 Jaarlijks bloedcontrole.
Vandaag bloed afname gedaan de huisarts bij mij en mijn vrouwke deze morgen moesten nuchter zijn, is jaarlijkse controle.

12-08-2019 Enorm veel pijn.
Deze avond geeft de huisarts nog moeten komen ik kon geen weg meer van de pijn in mijn benen zenuwpijn en ook de rug was geblokkeerd van de pijn tot in de nek niet te doen!!! Huisarts geeft inspuitingen gegeven en hopelijk kunnen we slapen deze nacht. Als de pijn dagelijks zo hevig is versta ik zeer goed dat er mensen willen euthanasie willen doen er niets meer plezant in leven als je zo gesteld bent.

13-08-2019 Nog veel pijn.
Deze nacht toch een uur of 2 na elkaar kunnen slapen daarna terug draaien en keren pijn terug hevig in been. Deze morgen was het nog niet over met toenemen van de dag werd de pijn terug slechter en slechter dat ik deze avond niet uit houdbaar was. De huisarts gebeld en komt deze avond nog een inspuiting zetten en hopende de pijn terug wat menselijker word.

14-08-2019 Enorme pijn.
Deze nacht toch een beetje geslapen door de inspuiting. Deze morgen opgestaan en pijn ie terug erg geworden dat ik terug plat in bed lig en geen weg meer kan van de pijn. Terug enorme rugpijn en ook zenuwpijn dat je niet kan bewegen, niet plezant deze pijn hoe je niet lang vol.Huisarts komt terug inspuitingen plaatsen tegen die hevige pijn.

15-08-2019 Enorm veel pijn
We zijn vandaag de 15 de dus hoogdag heb mogen naar de wacht bellen en komen deze late avond nog langs. De pijn is onstaan in de avond dat niet houdbaar meer was, ik dacht dat nog zou verbeteren maar was niet geval was terug 10 op 10 op de pijn schaal. Terug veel rugpijn en terug zenuwpijn niet houdbaar hebben een inspuiting gegeven.

17-08-2019 Zeer veel pijn.
We hebben net de dokters van wacht moeten bellen het is hier terug 10 op 10 op de pijnschaal, kan de pijn niet meer uithouden. Mijn nek tot staartbeen doet enorm veel pijn met uitstraling naar de heupen als ook het schaambeen. En ook veel zenuwpijn in mijn benen vorige nacht had ik in mijn beide benen gelijk 220 volt dat er doorging en mijn benen werd omhoog gesmeten een paar keer achter elkaar. Het is nu zeer vochtig buiten en deze nacht enorm veel regen verwacht en wind is er ook niet beter op voor een chronischepijnpatient, het leven kan hard en vreet zijn.

19-08-2019 pijn niet houdbaar.
Vandaag is niet mijn dag gisteren geen inspuiting nodig had helaas vandaag wel is terug enorme pijn kan je gewoon niet houden, die erge zenuwpijn. De huisarts komt langs voor een inspuiting te plaatsen deze avond dat ik toch een beetje kan slapen.

20-08-2019 Neurostimulator doet niets meer.
Daar juist is de neurostimulator stil gevallen ik denk leeg dus ik heb geen pijnstilling meer in mijn been, heb naar de kliniek gebeld en de pijnarts is al weg dus nog geen beslissing wat ze gaan doen ik had anders nog zenuwpijn met neurostimulator en nu zonder is nog veel slechter. Ik hoop deze week op een nood operatie dat hij terug gaat !!
Deze avond de huisarts geweest voor inspuiting tegen de zenuwpijn die er nu hevig doorkomt in mijn been weet niet wat er morgen gaat gebeuren ?
Op de vorige keren was de dag nadien binnen gaan en onmiddellijk een nieuwe batterij inplanten, ik zit al van 1999 met neurostimulator. Volgens dat ze nu zeggen is het veranderd gaat dit met een plafon ken ik niet hoor, ik wil zo vlug mogelijk nieuwe batterij ingepland krijgen ik weet dat het enorm veel kost maar zonder is zeker geen oplossing.
1 neurostimulator 08-11-1999
2 neurostimulator 05-09-2001
3 neurostimulator 21-02-2007
4 neurostimulator 15-12-2010
5 neurostimulator 05-06-2013
6 neurostimulator 12-10-2016

21-08-2019 Gevolgen zonder neurostimulator.
De eerste dag zonder neurostimulator gevolgen zijn niet goed veel pijn in mijn been, en ook misselijk van de pijn in mijn been had ik 20 jaar terug ook voor mijn eerste neurostimulator. Deze week zal ik zeker nog geen nieuwe neurostimulator hebben spreken van 1 tot 2 maand dat ik zo moed leven met pijn. Dat geeft de Minister Maggie de block voor gezorgd dat je eerst op een platform moet staan en een goedkeuring krijgen van medische dokters die in die commissie zitten. Ik heb reeds contact had met Medtronic verdeler van de neurostimulator, hij ging praten met de pijnkliniek in Zottegem. Heb naar de Riziv ook geschreven gingen het doorsturen naar bevoegde dienst. Ook naar Maggie geschreven geen antwoord verwacht ik niet ook hoor. Ik heb nog thans de laatste 2 bezoeken aan de pijnkliniek in Zottegem aangegeven dat mijn neurostimulator zo veel kracht niet meer had, waarom zijn ze toen nog niet gestart met mij op het platform te plaatsen moest ik dan nu niet wachten ? Nu maandag moet ik naar de pijnkliniek om de morfinepomp op te vullen, en afspraak maken voor nieuwe morfinepomp in te planten. Vandaag komt de huisarts mij nog depanneren met inspuiting dat de pijn iets beter gaat.
Als ik nog lang moet wachten moet het voor mij niet meer heb al genoeg afgezien in mijn leven dat ik gewoon een eind aanmaak ziet niet meer zitten. Bedankt Minister DE Block.

22-08-2019 Maandag naar de pijnkliniek.
De neurostimulator werk niet meer heb nu enorm veel pijn in mijn been zenuwpijn. De huisarts geeft vandaag reeds geweest voor een inspuiting te plaatsen dat het terug beter is. Lig natuurlijk veel plat met opgetrokken benen om zo de pijn trachten te verminderen.

23-08-2019 Veel zenuwpijn.
De neurostimulator werk niet meer, deze nacht 4 uur wakker gelegen plezant hoor van de pijn, huisarts komt nog een inspuiting zetten, we hopen op een vlugge oplossing is geen leven.

24-08-2019 Veel zenuwpijn.
De neurostimulator werk niet meer, enorm veel zenuwpijn niet te houden deze nacht ook terug enorm veel pijn had. Het is niet verantwoord om de mensen na 20 jaar plots geen neurostimulator meer te hebben, hij stond dagelijks aan om toch de pijn 60% beter te maken in mijn been nu niets meer. Heb net naar de wachtpost gebeld voor een inspuiting te komen geven 2 buisjes om terug wat minder pijn te hebben.

25-08-2019 Neurostimulator ligt nog steeds stil !!!!
De zenuwpijn is terug niet houdbaar meer je mankeert een grote pijn demping van de neurostimulator die niets meer doet is om zot van te komen als de zenuw enorm pijn doet. Terug de dokter van wacht mogen bellen voor een inspuiting van 2 buisjes tegen de meeste pijn.

26-08-2019 Vandaag naar de pijnkliniek geweest.
. Ze hebben eerst mijn morfinepomp opgevuld en afgesteld. Ook de Nurostimulator hebben ze nagezien en de Batterij blijkt nog niet leeg te zijn. Morgen terug naar de Dagkliniek gaan ze onderzoeken of dat de electroden los zijn in mijn rug of verlengstuk die op de batterij zit van de Neurostimulator. Als de electroden zijn word het een zware ingreep. Deze avond huisarts geweest voor inspuiting de pijn was niet te houden.

27-08-2019 Opgenomen Dagkliniek voor de pijnkliniek.
Vandaag naar de dagkliniek geweest voor de pijnkliniek. Gisteren op consultatie geweest en blijkt dat de neurostimulator niet leeg is en gaan ze onderzoeken was het eigenlijk is. Ze hebben mij op de operatie tafel gelegd en met een röntgenapparaat gekeken en de kabels zijn uit de nurostimelator losgekomen, hebben ze nog nooit niet voor had. Nu gaan ze zo vlug als mogelijk is een operatie plannen om de connecties terug aan te sluiten aan de nurostimulator en dan hopen dat het dit is dat er niets aan de electroden zijn. De huisarts is nog geweest voor inspuiting de pijn was niet te houden door de nuerostimulator die nog niet gaat.

28-08-2019 Zenuwpijn niet te houden.
De neurostimulator werkt nog niet is niet houdbaar van de pijn in mijn links been. We hopen dat we snel mogen binnen gaan voor een ingreep. De huisarts is geweest voor een inspuiting te geven om de pijn te verminderen.

29-08-2019 Been doet enorm veel pijn.
. Deze nacht niet goed geslapen enorm veel zenuwpijn had in mijn linker been, mijn hondje geeft mij gesteund hoe hij dat gevoeld weet ik niet komt met zijn kopje op mijn schouder liggen om mij te troosten. Deze morgen kan ik niet houden van de pijn de huisarts geeft onmiddellijk moeten komen.

29-08-2019 Zeer slechte dag vandaag.
Deze morgen de huisarts al een inspuiting komen geven dat ik te veel zenuwpijn had in mijn been, neurostimulator nog niet gemaakt. Tegen deze avond liep ik terug de muren op van de pijn in mijn been van de zenuwpijn de huisarts is nog eens moeten komen voor inspuiting.

30-08-2019 Veel zenuwpijn.
Van deze morgen al reeds veel zenuwpijn en neemt nog steeds toe, de neurostimulator werk niet en is er niet beter om hoor. De huisarts geeft terug geweest de pijn was terug 10 op 10 van de pijnschaal niet houdbaar dus.

30-08-2019 Deze morgen inspuiting had nu terug naar af.
deze morgen al een inspuiting had ik hoop dat de neurostimulator in kort gaat werken is niet te doen van de pijn. Heb terug enorme pijn uitstraling in mijn been van de zenuwpijn, zenuwpijn is een erge pijn dat je niet uithoud na 20 jaar neurostimulator weet ik wat het is om zonder te zitten niet menselijk !!!!!!

31-08-2019 Veel zenuwpijn terug.
Vandaag terug veel zenuwpijn in mijn been terug iet houdbaar door dat de neurostimulator niet werkt. Heb wel nieuws dat ik maandag mag binnen gaan voor een operatie aan de neurostimulator, hopelijk krijgen ze hem terug aan de praat. De dokter van wacht geeft vandaag geweest voor inspuitingen.

02-09-2019 Prioriteit ingreep .
Vandaag naar de kliniek voor de ingreep te onder gaan om te proberen mijn neurostimulator terug te doen werken. Vandaag moesten uiterlijk tegen 10 u in de morgen nuchter binnen zijn. Voor een opname van een paar dagen. Ze dachten dat het de connectie was van de batterij in de buik die losgekomen was. Na mij in slaap te doen en open te doen bleek het helaas dit niet te zijn. Ze hebben de batterij uitgenomen, en de kabel naar de rug ook uit gedaan. Nu plaatsen ze een neurostimulator boven aan de poep niet meer in de buik, wat is er gebeurd hebben de oude electrode 4 polig verwijderd en een nieuwe geplaats van 8 polig. Onder tussen dat dit gebeurt maken ze u half en half wakker om te zien dat de stimulatie werkt en op de goede plaatst stimuleert. Dat was het geval en hebben mij dan terug doen slapen en de electrode en neurostimulator de oude uit de buik boven aan mijn poep geplaatst. Duur ingreep 4-5 uur. Ik wil Dokter Deene bedanken uit de pijnkliniek te Zottegem als ook Mark van Medtronic om mij reeds terug te voorzien van neurostimulatie in mijn benen zodat de pijn terug menselijker word. Was geen leven zonder de neurostimulator.

03-09-2019 Veel pijn van de ingreep.
Was vandaag thuis en kom de pijn niet houden deze namiddag waar ze gesneden hebben ik heb de huisarts opbelt en geeft een inspuiting geplaatst.

04-09-2019 Veel pijn van de ingreep.
Deze nacht veel pijn had van de ingreep nu nog steeds, en ook blaasjes onder de band dat ik moet aandoen gedurende 3 maanden de huisarts komt nog iets tegen de pijn geven en naar de blaasjes kijken en ook de wondzorg.

05-09-2019 Wondverzorging.
Daar profiteren ze ook van de pleisters die je nodig hebt voor je te verzorgen na een ingreep. De wonden staan vrij goed die 40 haken mogen er maar uit op einde van de maand. Aan mijn buik en rug hebben ze goed hun best gedaan hoor kan er nog niet opleggen.

06-09-2019 Zeer slechte nacht.
Deze nacht niet zo best geslapen bijna niet mijn rug en buik van de ingreep doen enorm veel pijn was ongemakkelijk. Deze morgen na op staan war verfrist en is nog niet over zo een pijn en druk op mijn wonden niet plezant. De huisarts komt nog eens langs.

06-09-2019 Veel wondpijn .
Tegen deze avond is de huisarts nog eens langs geweest kon de pijn niet houden aan de wonden aan de rug en buik zo enorm veel pijn doen. Hoop dat snel verbeterd niet plezant zo zal meer moeten neer liggen volgens de arts de nieuwe electoren moeten nog vast groeien en dat duurt een ganse poos nog, daar geeft de pijnarts goed op aangewezen voor lukken van de ingreep.

07-09-2019 Neurostimulator.
De neurostimulator werkt veel beter tegen mijn zenuwpijn in mijn been, met de nieuwe electrode van 8 tegen over vroeger maar 4. De wonde aan mijn rug doen nog pijn en mijn buik ook. Ze hebben veel werk had om de electroden te kunnen vervangen. Deze zaten er ook al 20 jaar in en bot vorming en littekenweefsel. Ik ben Dokter Deene dankbaar van de pijnkliniek in Zottegem als ook Mark van Medtronic dat ze kunnen hebben klaar gespeeld.

08-09-2019 Neurostimulator.
Vandaag nog een inspuiting had van dokter van wacht mijn rug wonde deed zoveel pijn. Er is een groot werk ook aan gebeurt tijdens de operatie.

09-09-2019 Neurostimulator.
Vandaag heeft huisarts op controle geweest voor de wonden en deze nog eens ontsmet en ook ververst. De wonden staan goed en niet ontstoken.

10-09-2019 Neurostimulator.
Vandaag huisarts geweest voor een inspuiting te geven te operatie aan de rug doet veel pijn ze hebben daar goed moeten aan werken.

12-09-2019 Neurostimulator.
Vandaag terug even meer last had van de pijn aan mijn rug aan liteken van de ingreep de huisarts is nog eens langs geweest voor naar de wonden te kijken hoe het gesteld is.

15-09-2019 Neurostimulator.
Deze avond enorm veel pijn had aan de operatie aan de rug waar ze de nieuwe electroden hebben ingestoken. Misschien ergens tegen geweest met de rug of nog een pijn opstoot wie zal het zeggen. De dokter van wacht geeft geweest om mij een inspuiting te geven dat de pijn wat beter is voor deze nacht.

12-09-2019 Neurostimulator.
Vandaag terug even meer last had van de pijn aan mijn rug aan litteken van de ingreep de huisarts is nog eens langs geweest voor naar de wonden te kijken hoe het gesteld is.

19-09-2019 Neurostimulator.
De huisarts langs geweest voor de wonden te verzorgen, maar geeft ook nog haakjes verwijderd die begonnen te irriteren en rood zien aan de wonde. De volgende gaan in de pijnkliniek er uit.

22-09-2019 Neurostimulator.
Deze avond last had van mijn rug die geopereerd is over 14 dagen, waar dat ze gesneden hebben hebben ze veel werk aan has. En misschien de verandering van weer wie weet. Mijn been is tot hier toe verbeterd we gaan deze week zien als we naar de pijnkliniek gaan.

23-09-2019 Neurostimulator.
Vandaag is de wonden nog eens ververst en nog eens onsmet en woensdag gaan we naar de pijnkliniek om de laatste haakjes uit te halen en te onsmetten.

24-09-2019 Neurostimulator.
Vandaag voor eerste keer buiten geweest met de auto niet zo ver 25 km gaan en keren, en kon het niet meer houden van de pijn waar ze geopereed hebben aan mijn rug kan geen weg meer. De huisarts is moeten langs komen voor een inspuiting zo felle pijn.

25-09-2019 Neurostimulator.
Vandaag op consultatie naar de pijnkliniek voor controle van de wonden en de neurostimulator. Vandaag zijn de laatste haakjes er uit gedaan was de moeite ook alles ziet er goed uit van de wonden. Nu nog een paar dagen de klevers oplaten.

26-09-2019 Neurostimulator.
Tegen deze avond was het terug prijs met mijn rug waar ze de electrode er uit gedaan hebben en de nieuwe 8 polige electroden hebben ingestopt. Volgens mij hebben ze er veel werk aan had en een beetje schade vericht waar door ik nu en dan wat meer last heb. De huisats geeft er een inspuiting gezet en was terug verdraaglijker nu.

27-09-2019 Neurostimulator.
Tegen deze avond hebben we opgemerkt dat de wonde aan mijn zitvlak wat open is gegaan, ik heb nu de dokter gebeld voor weekend voor te kijken hoe erg het is. Er was wat oen gegaan geeft het goed onsmet en terug dicht gekleeft.

28-09-2019 Neurostimulator.
Deze nacht zeer slechtgeslapen door de wond op mijn rug waar de nieuwe electroden inzitten. De pijn kwam van dieper in de rug dan gewoonlijk. Deze morgen nog wat afgewacht maar het verbeterde niet dus heb ik tegen de middag naar de dokter van wacht gebeld om een inspuiting tegen de pijn te kunnen krijgen.

29-09-2019 Neurostimulator.
Vandaag terug veel pijn had aan de sneden van de ingrepen en nek en schouders denk van dat vochtig weer. De dokter van wacht geeft geweest voor een inspuiting te plaatsen.

1-10-2019 Door been gevallen.
Deze namiddag zwaar gevallen kon niet meer alleen opstaan het op mijn vrouwke geroepen, en geeft mij moeten helpen om terug op te staan. Ik heb mij enorm veel pijn gedaan in mijn rug benen en armen dokter komt zo snel mogelijk langs hier.

2-10-2019 Slijmbeurs onsteking in 2 heupen.
Slijmbeurzen zijn zakjes vocht die ervoor zorgen dat pezen en botten niet langs elkaar schuren. Ze verminderen de wrijving tussen de pezen en de botten. Ze werken als het ware als een soort stootkussens. Wanneer deze slijmbeurzen ontsteken dan spreekt men van een slijmbeursontsteking of bursitis.
Een slijmbeursontsteking komt vooral voor bij ouderen, maar kan ook al op jonge leeftijd ontstaan. Vooral jonge hardlopers hebben een verhoogd risico op een slijmbeursontsteking in de heup. Daarnaast hebben mensen met een beroep waarbij zij veel lopen een verhoogd risico op een slijmbeursontsteking ik lig nu al meer dan 20 jaar in bed en heb er om de 3 maanden van.
Patiënten ervaren vaak een drukkende, zeurende pijn. De slijmbeurs zwelt vaak op, dat veroorzaakt deze klachten. Wanneer er sprake is van een septische slijmbeurs ontsteking dan kan de huid van de patiënt rood worden op de plek van de zwelling. Het bewegen van de heup is bij een slijmbeursontsteking vaak pijnlijk en soms moeizaam, hoe verder de aandoening gevorderd is, hoe lastiger bewegen wordt.
De orthopedisch chirurg zal lichamelijk onderzoek uitvoeren, vaak verschaft dit voldoende informatie voor het stellen van een diagnose. Wanneer de orthopedisch chirurg de diagnose wil bevestigen dan kunnen röntgenfoto’s gemaakt worden. Röntgenfoto’s kunnen eventueel ander letsel aan de heup, zoals bijvoorbeeld slijtage, uitsluiten. Naast de röntgenfoto’s kan het soms noodzakelijk zijn om een echo van de heup of een MRI-scan van de heup te laten maken. Dit is pas noodzakelijk als de klachten al een langere tijd aanwezig zijn en de heupklachten niet afnemen na de behandeling van uw huisarts.
Een andere manier om te controleren of er sprake is van een bursitis is het geven van een injectie. De orthopedisch chirurg geeft de patiënt een lokale verdoving. Wanneer de klachten hierdoor snel verdwijnen dan is er waarschijnlijk sprake van een slijmbeursontsteking. De huisarts geeft mij om de 3 maanden in de beide heupen courtisane en een lokaal verdoofmiddel er bij werk sneller.

4-10-2019 Pijn.
Deze namiddag enorm veel pijn had aan mijn rug van boven de ingreep tot aan de staart van mijn rug. Mijn been is beterschap met die 8 polige electroden in de rug. Maar nu zet hem meer op mijn rug de pijn.

05-10-2019 Veel terug.
Deze avond terug een felle pijnopstoot gekregen in mijn rug en ook aan de sneden van de ingrepen was niet houdbaar. Ook mijn ribben van uit mijn rug waren zeer pijnlijk niet te houden, het is iets dat ik nog niet had heb zo fel dat het nu is. Heb morfine bijgespoten en is niets verbeterd in tegen deel nog slechter. Heb de dokter van wacht moeten bellen om een inspuiting te vragen. Gelukkig heb ik deze had en is een beetje beter geworden en heb ik wat kunnen slapen, mijn tobyke geeft mij enorm gesteund deze nacht hij voelde het aan dat er iets niet juist was met mij, was tijdens de dag ook al mij veel geweest voor mij te troosten hij voelt het aan als er iets is. Zou hem voor geen geld meer kunnen missen mijn beste vriend.

07-10-2019 Nog niet zo best.
DE pijn in mijn bees is terug veel beter maar in mijn rug heb ik enorm veel pijn. De huisarts is langs geweest voor een inspuiting ik heb hem ook gezegd dat ik soms overdag zo moe kan zijn, hij geeft mij geantwoord dat het nog van de ingreep kan zijn dat vergt veel energie van ons lichaam het genezen van de wonden en de narcose die nog lang geeft geduurd. Best is er niet tegen vechten en gewoon even slapen een ½ uurke ook niet te lang dat we op den duur de dag voor de nacht niet nemen.

09-10-2019 Terug meer pijn.
Vandaag terug meer pijn in de rug en aan alle sneden van ingrepen van vroeger ook, en ook veel pijn aan mijn ribben dat uitstraalt van mijn rug. De huisarts geeft geweest voor een inspuiting te geven.

14-10-2019 Pijn.
Vandaag meer pijn in mijn rug dan anders, het weer gaat veranderen en ik gevoel dat het van dit zal zijn. De huisarts komt langs voor een inspuiting en hopen dat het beter is dan.

15-10-2019 Pijn.
Terug meer pijn in de rug en uitstraling naar de ribben. Ook de nek en schouders hebben veel pijn. Het is vochtig weer ook kan er mee te maken hebben, huisarts is geweest voor inspuiting te plaatsen.

18-10-2019 Veel rugpijn.
Van deze nacht al meer rugpijn had moeilijke nacht had met weinig slaap. Deze namiddag is de pijn nog verder toegenomen en heb tegen de avond de huisarts gebeld voor een inspuiting te plaatsen was te veel pijn.

20-10-2019 Veel rugpijn.
Deze late namiddag de dokter van wacht moeten langs komen kon het niet meer houden van de pijn aan de rug aan de ingreep maar ook in de onder rug en de facetten. Mijn been is beter onder controle maar als ik gewoon stil sta dan komt het er terug door de pijn.

23-10-2019 Veel rugpijn.
vandaag eens buiten geweest op boodschappen het been valde mee iets beter, maar de rug is niet te houden van de pijn de facetten en onder rug doet enorm veel pijn, huisarts geweest voor inspuiting.

26-10-2019 Veel rugpijn.
Van deze morgen reeds meer en meer rugpijn in mijn onder rug en waar ik geopereerd ben. Tegen deze avond was het niet meer te houden van de pijn is de dokter van wacht geweest voor een inspuiting te geven.

27-10-2019 Veel rugpijn terug.
Vandaag de wacht moeten laten komen de pijn was niet te harden terug inspuitingen had en verlicht terug nu.

28-10-2019 Pijnkliniek consultatie.
Vandaag naar de pijn kliniek geweest voor de morfinepomp op te vullen dat is gebeurd ook. Maar de morfinepomp is de batterij plat dus moet ze uit de buik en een nieuwe inplanten, terug de buik open niet plezant na zoveel keer. Geeft mij verteld van vorige ingreep van neurostimulator ze hebben er enorm veel werk aan de rug had voor de nieuwe electroden in te stoppen hebben er 5 u aangewerkt. Deze avond komt de huisarts langs kan geen weg meer in mijn rug, voor inspuitingen.

29-10-2019 Huisarts geweest.
Vandaag terug buiten geweest naar containerpark mijn vrouwke geeft alles ingeladen en uit geladen. Naar de pijnkliniek geweest voor nog een labo onderzoek voor de ingreep, en kan terug geen weg dokter komt voor inspuiting en moet ook nog papieren invullen voor de operatie van de nieuwe morfinepomp.

30-10-2019 Huisarts geweest.
Nog steeds last van enorm veel pijn aan mijn rug die geopereerd is en ook de onder rug het kan nog zijn van gisteren buiten te gaan. Het is zeer triestig zo een leven te hebben het is wel dat ik nog een goed vrouwke heb en hondje die mij enorm veel steunen om de dag en nacht er door te graken.

01-11-2019 zeer vochtig weer.
Vandaag al de ganse dag zeer vochtig weer 99% en dan weet een chronische pijn patiënt weet hoe laat het is overal pijn. Pijn in de laatste operatie in de 3 sneden en ook de schouders rug nek enz.……. Dokter van wacht gebeld en komt mij een inspuiting zetten tegen de ergste pijn.

02-11-2019 Terug niet zo best.
Deze avond dokter van wacht terug moeten komen ging iet zo best met de pijn in mijn rug als ook nek en linkerarm. Ik hoop dat de katheter niet kapot is van mijn morfinepomp, ga hem toch vragen om eens te testen. De dokter van wacht geeft terug geweest voor inspuitingen te plaatsen.

03-11-2019 Slecht weekend Had.
Vandaag terug enorm veel pijn in mijn rug niet te houden en ook mijn been ook. En de littekens die weten we nu ook goed liggen hoor, en ook de pijn door vocht dat neemt ook steeds toe. De dokter van wacht geeft langs geweest voor een inspuiting en hopen dat nu een tijd beter is.

05-11-2019 Terug meer pijn in de rug.
Vandaag meer opgelopen en pijn zet zet terug meer door dan gewoonlijk. De huisarts is geweest voor inspuiting te plaatsen pijn is terug beter nu.

06-11-2019 Cardiogram en inspuiting griep.
Vandaag de huisarts langs geweest voor mij een cardiogram te nemen van het hart, en hebben ook onze inspuitingen had voor de griep.

10-11-2019 Veel pijn !!!
Deze avond laat nog de dokter van wacht moeten bellen om langs te komen voor een inspuiting te plaatsen de pijn was gewoon niet te houden geeft inspuitingen geplaatst, zijn dan gaan slapen wat een meserie.

12-11-2019 Rerug veel pijn
Deze avond komt de huisarts langs voor een inspuiting te geven ik heb veel pijn in mijn rug en waar de ingreep gedaan is en mijn nek. Ze hebben een img van mijn hart genomen komen die ook bespreken, voor de volgende ingreep.

13-11-2019 veel last,
Veel last in mijn facetten het gaat niet over met Panadol en extra morfine bij gegeven. Dus de huisarts is langs geweest voor extra inspuitingen te geven hopelijk hebben we nu vernetering.

14-11-2019 veel last,
Veel last in de facetten als ook in mijn nek en gaat niet over, het is terug erger geworden. DE huisarts gebeld en gevraagd voor langs te komen geeft inspuitingen bij gegeven en hopelijk word het iets beter nu.

17-11-2019 Terug veel pijn.
Terug enorm veel pijn in mijn rug over de ganse rug, nek en facetten doen enorm veel pijn gaat er niet uit met de neurostimulator of bij geven van de morfine lukt het niet om de pijn weg te krijgen. Heb net gebeld naar de dokter van wacht om langs te komen om een inspuiting te zetten, dat we terug wat minder pijn hebben.

18-11-2019 Terug veel pijn pfff….
Vandaag zeer slechte dag zeer vochtige dag ook, en mijn rug nek been alles doet been de huisarts komt inspuitingen plaatsen. Hopelijk is hij hier vlug de pijn is niet te houden.

19-11-2019 Terug pijn.
Terug enorm veel pijn in de facetten als ook de onder rug. Ga vragen om mijn morfine de tussen schotten te verhogen als ik terug naar de pijnkliniek moet gaan. Nu komt de huisarts nog eens langs voor een inspuiting te plaatsen.

21-11-2019 Terug veel pijn.
Deze avond terug veel pijn met uitsraling in de ribben en heupen tot in schaambeen is niet te houden. We gaan proberen volgende maand de morfine wat hoger te zetten of het iets beter zou zijn met de verhoging. De huisarts komt nog langs voor een inspuitingen te plaatsen tegen de ergste pijn hopelijk helpt het voor een paar uren.

25-11-2019 Veel pijn.
Deze namiddag bezoek had van vrienden was zeer plezant. Maar ik heb daar na moeten goed bekopen van de pijn de arts is gebeld en is zo vlug mogelijk gekomen om inspuitingen te geven.

26-11-2019 Terug veel pijn.
Deze avond was de pijn zo hevig terug in rug en nek niet te doen, de huisarts geeft moeten langs komen voor inspuitingen te plaatsen. Hij geeft mij raad gegeven dat ik niet meer schuin mag zitten als er iemand komt is zeer slecht voor de rug langdurig zo zitten. NU hoen op een goede nachtrust want ze geven veel regen en wind de komende 2 dagen.

27-11-2019 Terug veel pijn.
Huisarts is terug moeten komen voor inspuiting enorm veel pijn in rug, nek als ook ribben alle ingrepen dat je voelt niet plezant hoor.

28-11-2019 Veel pijn.
Deze nacht niet geslapen van de pijn in mijn rug, ook nek, schouders. Het is steeds van die erge pijn deze namiddag kon ik het niet meer aan was te veel. De huisarts geeft langs geweest en geeft een inspuiting geplaatst hopelijk nu iets minder pijn.

29-11-2019 Veel pijn in rug.
Deze avond terug veel pijn in mijn rug de ganse rug colon Met uitsralin naar de ribben en naar schaam been gisteren wat beter geweest na inspuiting nu deze avond is terug enorm toegenomen de pijn. De huisarts komt deze avond nog eens langs voor inspuiting te geven hopelijk terug wat beterschap nu.

30-11-2019 Enorm veel pijn.
Deze nacht geeft de dokter van wacht moeten komen kon het niet meer houden van de pijn in mijn in mijn bed, de rug was niet te doen van de pijn kan bijna niet bewegen. De dokter van wacht geeft een inspuiting geplaats en terug gaan slapen toch een beetje geslapen.

02-12-2019 Veel pijn.
Deze avond terug enorm veel pijn ik kan het niet uithouden in de rug van de pijn. Nog thans overdag en gisteren wat beter geweest maar nu terug enorm veel pijn. De huisarts kom nog langs deze avond hopelijk terug iets beter.

03-12-2019 Terug veel.
Zeer mistig buiten nu en ziet er nog slechter uit voor deze avond. De pijn is niet te houden enorm veel pijn in rug en alle ingrepen dat ik reeds al heb ondergaan heb en daar bij die zware artrose nog bij is niet zo best hoor. Deze avond de huisarts geweest voor inspuitingen te geven.

05-12-2019 Veel pijn
Vandaag tegen deze late namiddag was de pijn niet te houden, zo pijnlijk terug. De rug nek ook terug de wonden en de wervel kolon rot in de nek. De huisarts is deze avond nog geweest voor een inspuiting te geven kon niet meer uithouden ga mijn morfine laten verhogen.

06-12-2019 Terug pijn.
Deze nacht is goed verlopen maar nu hoe langer de dag gaat naar de avond heb ik terug enorm veel pijn niet houdbaar terug. DE huisarts is op gebeld en hij komt nog een inspuiting plaatsen.

07-12-2019 Enorm veel pijn.
We hebben de laatste tijd enorm veel pijn al reeds mee gemaakt, het is terug enorm veel pijn deze dag ik heb de dokter van wacht opgebeld. Deze was er vrij vlug en geeft de nodige inspuitingen gegeven dat het toch dragelijker word voor de komende uren en deze nacht.

08-12-2019 Enorm veel pijn terug.
Vandaag zeer moeilijk had veel pijn van deze nacht al en naar mate de dag verder en verder ging was de pijn ook steeds erger en erger. Nu deze avond is gewoon iet uithoudbaar, mijn nek zit ik met een warmte deken rond helpt niet al morfine bijgespoten helpt niet. De dokter van wacht is nu gebeld en hopelijk kan hij mij helpen om minder pijn te hebben met een extra inspuiting, het word slechter en slechter met de dag.

10-10-2019 Terug pijn.
DE huisarts is deze avond geweest voor een inspuiting ik had terug veel pijn in mijn rug, en ook op alle littekens nek en uitstraling in de ribben.

11-12-2019 Enorm veel pijn terug.
Deze nacht en vannacht terug enorme pijn had niet te doen voor uit te houden. Volgende week moet ik binnen voor ingreep in heb dokter Deene aan de telefoon had en heb hem kunnen over tuigen om mijn katheter ook te controleren tegen lekken om dat de pijn blijft duren. Ze gaan het doen voor dat ze de nieuwe morfinepomp plaatsen. Deze avond komt de huisarts gebeld en komt nog de nodige inspuitingen geven.

12-12-2019 Veel pijn
Dat maar vlug volgende week is voor de ingreep, hb terug enorm veel pijn in mijn rug, ook nek kan bijna niet recht het is niet plezant de huisarts komt nog langs voor een inspuiting.

13-12-2019 Veel pijn terug !!
Vandaag terug triestige dag veel pijn in de ganse rug nek tot uitstraling in de ribben. De huisarts geeft terug geweest voor inspuitingen.

14-12-2019 Hevige pijn
Deze avond dokter van wacht moeten komen terug veel pijn in de rug als ook in alle litekens, ook nek en schouders niet zo goed komen een inspuiting plaatsen hopelijk is beter.

15-12-2019 Veel last
Vandaag terug enorm veel pijn terug veel in de rug, en littekens ook. De ganse rug colon doet pijn aan elke wervel niet te doe zo hevig terug, volgens mij is de leiding iets defect waar de morfine in de rug gaat. De dokter van wacht komt og langs voor inspuitingen.

16-12-2019 Veel last.
Het is al een ganse tijd dat ik enorm veel last heb van mijn rug en dat ik dagelijks moet inspuitingen van doen heb de huisarts net terug geweest voor inspuiting.

18-12-2019 Operatie Morfinepomp.
Vandaag naar de kliniek te Zottegem, Naar de pijnkliniek om de morfinepomp te vervangen en ook de katheter na te kijken of hij niet lekt of gaatjes in zijn of scheuren kan ook.


19-12-2019
In de morgen reeds naar huis mogen gaan. Ik heb de huisarts laten komen en ik voelde mij niet goed ik had een geschenk mee gekregen een darm ontsteking. Het was zeer erg kon niet slapen, steeds naar dewc de ganse nacht en ook nog koortsen er bij.

20-12-2019
Huisarts geweest terug hij vond het zeer erg en geeft mij een soort antibiotica voor geschreven dat de darmen zouden versteken. Wij zijn van daag reeds de 21 -12 -2019 en heb er nog steeds enorm veel last van nog koorts niet kunnen slapen. Dat dit moest weken duren ik hou dit niet uit niet kunnen stil liggen in bed. Het eten blijft er ook niet juist een beter water triestig hoor.

27-12-2019 nog niet genezen.
We zijn al meer dan een week geopereerd, en het virus woekert nog in mijn lichaam koorts nog steeds diarree, wanneer gaat dit verbeteren op een week meer dan 4 kilo kwijt.
Heb naar de pijnkliniek ook al moeten gaan om morfinepomp iets te vergogen was niet houd baar van de pijn.

30-12-2019 Dokter net geweest.
We hebben nog koorts en soms diarree geeft nog wat andere pillen voor geschreven om de darmen te herstellen en ook voor mijn eten beter binnen te houden, en nu hopen dat het aanslaat is al 12 dagen nu.

31-12-2019 Naar de pijnkliniek.
Vandaag consultatie pijnkliniek haakjes uit doen, en de pomp aanpassen in dien nog niet beter dan een controle katheter laten uitvoeren dan is er een lek moeten we terug geopereerd worden. Maar nu kan ik niet heb geen kracht er voor.

Prettig jaareinde en voor volgend jaar wens ik iedereen een beter en goede gezondheid toe Veel liefs Hans xxx

Terug naar boven

Copyright © RUGINFO-EN-PIJN © NIETS VAN DEZE WEBSITE MAG ZONDER TOELATING WORDEN OVERGENOMEN