Mijn verhaal van het jaar 2013

4-1-2013 inspuiting
Veel last in rug maar ook in been kan er bij na niet opstaan van de krachtvermindering, huisarts geeft inspuitingen geplaatst tegen de pijn.

22-1-2013 inspuiting
Huisarts terug een paar dagen geweest voor inspuitingen te geven tegen de ergste pijn te verminderen voor telkens een paar uurkes.

6-3-2013 Consult Pijnkliniek
Op vullen morfinepomp met 40 ampullen van 20 mg morfine is vrij goed verlopen, heb neurostimulator laten uitmeten ik denk dat de batterij begint te verminderen. De arts kon het niet goed zijn was nog genoeg in voor een jaar dus zijn we gerust.

20-3-2013 schouderinfiltratie
Had al een paar dagen zeer veel last van schouderpijn boven armen kon mij bijna niet bewegen, al medicatie ingenomen ook veel zalf aan gewreven niets helpt geen verbetering. Huisarts geeft toen besloten om op een paar plaatsen mijn schouder en atlas in te spuiten met courtisane geeft toch een 8 plaatsen geprikt en hebben na een paar dagen beterschap had.
3-4-2013 Huisarts
Vandaag terug huisarts geweest pijn was terug niet te houden in mijn been van de zenuwpijn en ook over mijn ganse ruggengraat die zeer pijn lijk aanvoelde geeft voor gesteld een paar dagen ontsteking remmers te nemen.

6-4-2013 Huisarts
Huisarts geeft terug langs geweest voor inspuitingen te geven de pijn is nog niets verbeterd ondanks ontsteking remmers te nemen.

7-4-2013 Dokter van wacht
Dokter van wacht geweest voor terug inspuiting te plaatsen tegen de pijn, nog een geluk deze dokter kende mijn verhaal van in 1999 al.

8-5-2013 Opname kliniek
Deze morgen opgenomen in de kliniek voor mijn morfinepomp te vervangen voorzien min 3 dagen als alles goed gaat. Was reeds al vroeg op de kamer en heb niet lang moeten wachten het was vlug mijn beurt en waren vlug naar ok. Daar hebben ze mij onmiddellijk klaargemaakt en was vlug op de operatie tafel ik was die dag de eerste. Hebben mij onder volledige narcose gebracht, en hebben dan een nieuw model van morfinepomp geplaatst waar meer morfine in kon. Tegen de middag was ik wakker in de ontwakingsruimte waar ik extra zuurstof kreeg, en ook extra inspuitingen tegen de pijn. Nu wist ik terug hoe het aanvoelde om voor de zoveelste keer terug open te gaan. Als ik terug was op de kamer had ik het zeer koud brrrrrr…….. daarna zijn ze begonnen dag en nacht potjes tegen de pijn en 3 soorten zakjes aan te gangen. De pijn viel mee door die vele medicatie. Mijn vrouwke heb ik vroeg naar huis gestuurd voor ons hondje ik deed toch anders niets af slapen. De ganse nacht waren ze om het ˝ uur er om controle te doen en steeds nieuwe baksters aan gangen ik was er gerust in en sliep maar door. De volgende ochtend was mijn vrouwke er al vlug hoor rond 8u30 ik ben toen naar de wc kunnen gaan wat zeer goed was, mij vrouwke geeft mij geholpen om mij te wassen. De dokter geeft na de middag naar de kamer geweest en ik heb hem onmiddellijk gevraagd of ik naar huis mocht gaan die dag normaal is 3 dagen maar mee dat ik niet ver van de kliniek woonde en wist dat ik thuis zou rusten in bed geeft hij mij laten gaan wij kennen elkaar al van 1999.

9-5-2013 Wondzorg
Gedurende een maand hebben de huisarts naar huis geweest om de wond zorg te doen. Dagelijks verversen en ontsmetten er was zelfs langs ene kant die niet zo goed dicht groeide moest ik dan extra medicatie nemen om dicht te gaan. Maar er liep steeds wondvocht uit het slapen lukte ook niet te best je moed gedurende 3 maanden een band dragen die zeer goed moet aanspannen en daar onder 1 tot 2 drukverbanden op de snee leggen dat de pomp er zeker goed ingedrukt blijft in de buik dat ze terug kan goed vast groeien. Is niet zo eenvoudig heb eens had dat ze tegen de ribben er onder ging dat deed geen deugt, de pomp zit maar 2 cm van tegen je onderste rib en als ze nog niet vast gegroeid is heb je dit rap voor.
17-5-2013 geeft de huisarts mijn 2 heupen een bilateraal infiltratie moeten doen de pijn was niet te houden in beide heupen.

28-5-2013 Consult Pijnkliniek
De pijn arts geeft de haakjes verwijderd en geeft er een paar laten in zitten om dat het niet te best was toegegroeid. Dan heb ik gevraagd mijn batterij van mijn neurostimulator eens te controleren ik voelde bijna niet meer van stroom in mijn benen. En het bleekt ook dat deze zo goed als leeg was de battrij dus moest ik terug onder het mes voor het vernieuwen van de neurostimulator, ik was er niet te goed van maar moest gebeuren.

5-6-2013 Opname Klniek
Opname voor vervanging neurostimulatorbatterij onder algemene narcose. De oude synergy batterij werd vervangen door een nieuwe Prime Advanced batterij dit is een nieuwe type neurostimulator. Je ziet hier op de foto's hier onder ook de nieuwe afstandsbediening, je kan nu duidelijk zien hoe hoog dat de stimulatie staat is een ganse verbetering voor de patiënt. Normaal is de opname 2 tot 3 dagen ik heb de zelfde dag nog naar huis geweest is niet ver. Maar ik heb wel veel pijn had heb het een beetje onderschat. Ze hebben ondertussen de andere snede ook terug beter toe gedaan ze wilde moeilijk genezen van de morfinepomp een paar weken er voor. Binnen 2 weken moet ik terug op controle gaan.

9-5-2013 Wondzorg
Ja de huisarts had nog maar gedaan met ene wond van de morfinepomp en deze was terug met haken toegedaan om dat deze nog niet toe was. Dat is normaal steeds op dezelfde plaats open doen op den duur gaat het zeer moeilijk om nog aan elkaar te groeien dat was hier ook duidelijk het geval. Dus de huisarts kwam dagelijks mij verzorgen ontsmetten en terug toe kleven met grote klevers was nu langs beide kanten niet gemakkelijk. je ziet duidelijk de buikband die ik totaal 4 tot 5 maand heb moeten dragen met met nog drukverbanden er op. Het is niet simpel de eerste dagen en weken voor te slapen beetje recht te zitten het was zeer pijnlijk. En ook onder die pleisters vlug kapot gaan je vel van steeds at te trekken en dan terug dicht dagelijks steeds opnieuw tot op een dag was van dat dat ik een wond had van steeds te verversen, dus hebben we toen naar om de 2 dagen maar vervangen voor geen verder schade te berokken, want dit geneest ook niet zo vlug hoor.

26-6-2013 Consult Pijnkliniek
Vandaag naar de pijnkliniek geweest om de haakjes er uit te doen, geeft er toen nog een paar laten zitten dat de huisarts nog kan verwijderen de week nadien. geeft ook de morfinepomp opgevuld met 40 buisjes van 20 mg dat geeft vlot gegaan.

7-8-2013 infiltratie heupen
Huisarts geeft vandaag terug moeten langs komen om mijn heupen terug in te spuiten was terug niet te houden van de pijn.

3-9-2013 Consult Pijnkliniek
Morfinepomp terug opvullen in de pijnkliniek terug 40 flacons morfine van 20 mg.

14-10-2013 Huisarts geweest
Huisarts terug een paar dagen geweest voor inspuitingen tegen de pijn die steeds erg was in been en rug ook.

Zondag 27-10-2013 Hoe maagpijn tot een galblaas operatie word !!!!
In de laate namiddag kreeg ik enorm steken ter hoogte van de maag uitgang en naar mate het later op de avond was het steeds erger. Toen ik probeerde te gaan slapen was het zo erg dat ik in adem nood was steeds korte ademhaling van de pijn.

Maandag 28-10-2013
De maandag de huisarts gebeld en alles uitgelegd rond 17u geeft hij mij een inspuiting gegeven om mijn maag te doen werken als ook pillen er bij.
Maar om 20 u terug naar de huisarts gebeld en terug uitgelegd dat het niet was verbeterd. Om 22u geeft hij terug geweest en ik had reeds al koorts 37,90 onder de arm gemeten. Huisarts geeft een brief geschreven voor de spoed opname als ik de nacht niet kon uit kon houden. IK ben gaan slapen met 1 Panadol 1mg en een halve slaappil extra en mijn buikband aan gedaan. Tijdens de nacht had ik ook nog pijn maar kon ik steeds kortstondig slapen.

Dinsdag 29-10-2013 Dag om nooit te vergeten !!
Dinsdag morgen moest ik nuchter blijven en de huisarts kwam mijn bloed trekken dat was rond 11u en de koorts was al 39 graden en daar was hij ongerust in. IK had een idee om naar de Mediklin te gaan onder de echografie dat was die dag tot 12 uur open dus vlug er onder.
Daar kreeg ik te horen een zeer grote galblaas 10 cm lengte, met inzettende wand verdikkingen.

Heb onmiddellijk gebeld naar de huisarts en ik moest onmiddellijk naar de spoedopname met die brief van hem en de foto’s van de echografie.
Op de spoed aangekomen om 1u30 ging het zeer vlug het een onderzoek na het andere bloed afname om te zien hoe de lever was, en 2 artsen langs geweest en toen kreeg ik te horen dat ik onmiddellijk moest geopereerd worden aan een acute galblaas ontsteking. Ik had daar ook een pijnaanval dat is niet te beschrijven van de pijn . Om 15u30 zijn ze mij komen halen voor onder het mes, ik heb niet lang moeten wachten was zeer vlug in slaap gedaan door mijn pijn arts Dr Deene die wist ook goed waar alles in mijn buik aanwezig was van morfinepomp en neurostimelator. De operatie is gedaan door Dr Van Der Sijpt Algemene maag, darm, en endoscopische chirurgie zeer goede Dr.

Mijn vrouw is van de spoed naar de kamer geweest, en begon zeer onrustig te zijn want het was reeds 20u en was nog niet op de kamer. DE hoofdverplegers ging juist bellen naar de operatie zaal toen ik juist passeerde in de gang.
Ik was zeer bij dat ik op de kamer was en gelijk je hierboven ziet had ik nog een mooi cadeau mee een steen in de gal daar wist ik ook niet van. Het was een zeer bewogen dag dat het allemaal zo vlug achter elkaar was geweest, je had geen tijd om na te denken. De nacht hebben ze mij zeer goed in de gaten gehouden op bloedingen en medicatie komen aan gangen, bloeddruk meten, en ook steeds de koorts ik had ook een maagsonde in en een sonde in de buik om te zuiveren. Ik heb mij op mijn zij gelegd en mij niet meer bewogen tot de morgen en het slapen ging goed met stukjes. Ik begon nu reeds te beseffen dat ik mijn gal kwijt was. Ik was blij dat de pijn die ik had niet meer aanwezig was.

30-10-2013
In de morgen was mijn vrouwke al aanwezig om 8u en was ik zeer blij dat ze daar zo vlug was. Die dag hebben ze de maagsonde er uitgedaan na het bezoek van DR Van Der Sijpt die ook nog eens goed alles geeft uitgelegd. Er was kans dat ik de dag nadien de sonde uit de buik ook zou weggenomen worden en als goed was zou mogen naar huis gaan. Deze dag nog veel medicatie had maar mijn koorts was ook weg ook een goed teken. Het eerste dat ik te eten kreeg was een Yogurt met de middag, en in de avond 3 ronde biscuit met confituur en dat smaakte mij enorm.
De nacht dat volgde was ik al om 8 u aan slapen in de avond en een paar wakker geweest het valde goed mee. Ik kon al goed plassen en naar grote wc gaan ging ook .

31-10-2013
Die ochtend was ik redelijk vroeg op kon mij al scheren en mijn vrouwke geeft mij ook gelopen om mij te wassen waren vlug klaar en wachten naar de arts. Dr Van Der Sijpt was redelijk vroeg en geeft mij onderzocht en de buik sonde mocht er uit, en hij vraagde aan mij wil je naar huis, ik was vlug om ja te zeggen hoor. Ik ben er zeer goed verzorg geweest in de kliniek in zottegem
Nu de huisarts geeft ook al thuis geweest, het eten terug opstarten moet stillekes aan gebeuren voor de maag zeer licht eten geen vet en zo verder. De draadjes moeten er nog 10 dagen inzitten.

3-11-2013 5 Dagen na ingreep.
Beste mensen is nu zondag, en gaat nog niet zo best nog enorm veel pijn moeilijk kunnen oplopen naar de wc. Kan niet alleen s ’morgens uit bed en doet veel pijn het opstaan. Ben vlug moe en met het eten is het ook stillekes kan niet veel eten en allemaal licht eten. We zullen nog veel moeten rusten en hopen dat het verbeterd.

5-11-2013 5 Dagen na ingreep.
Beste mensen vandaag huisarts langs geweest om de wondcontrole te doen en te verversen alles ziet er goed uit. We moeten nog veel rusten is niet niks zo een ingreep, en met mijn darmen ben ik nog aan sukkelen. Dit komt met te vetarm te moeten opstarten, en de galvocht dat nog gemaakt word dat stroomt een ganse dag. Vroeger was de galblaas gevuld met sappen en als je eet dan pomp de galblaas extra gal vocht bij om je eten beter te verteren, dit is nu met mij niet meer zal zoeken zijn wat we nog kunnen eten. De huisarts geeft ook mijn beide heupen terug een infiltratie moeten geven want de slijmbeurs zakjes waren langs beide kanten terug ontstoken, dat ik gewoon er niet meer kon opleggen. Deze week kom hij nog langs .

8-11-2013 Hevige Pijn.
Vandaag huisarts langs geweest, geeft er 7 draadjes uitgedaan uit de buik en een gaatje van het buisje is goed toegegroeid. Aan de nagelbuik was het grootste gat in de buik het ziet er goed uit. Nog wat het eten aanpassen wat ik juist mag eten, en in de morgend voor ik eet voel ik die lijn waar ik die hevige pijn ook heb had. En dat voel ik ook zeer goed als ik mij begin op te jagen dan heb ik er ook van. We gaan er moeten leren mee leven dat is iets dat zeker is.

1-12-2013 Goedkeuring.
Vandaag hebben we de goedkeuring ontvangen van de FOD 15 punten voor zelfredzaamheid dit is 2 punten hoger of vroeger.

23-12-2013 Consult Pijnkliniek
Vandaag de pomp terug opgevuld en op 9 mg gezet per 24 uur en de bonussen dat ik kan geven die geeft hij gelijk laten staan.

Terug naar boven

Copyright © RUGINFO-EN-PIJN © NIETS VAN DEZE WEBSITE MAG ZONDER TOELATING WORDEN OVERGENOMEN