Mijn verhaal van het jaar 20113-1-2011 Terug veel pijn
Huisarts geeft vandaag op huis bezoek geweest ik heb enorm veel last aan de Myelopathie, in de volksmond zegt men de atlas maar dat is niet daar is in het hoofd. Bij mij zit de stekel te ver uit en kan ze geen inspuiting in geven met courtisane is zeer slecht . De warmte en ook invrijven met een zalf dat warmte geeft is ver het enige dat tegen de hevige pijn te doen is. Heb wel een inspuiting gekregen 3ml tradonal om dat mijn rugwervel ook enorm veel pijn doet, als onderrug terug ook. Vernauwing van het halswervelkanaal door het ontstaan van botrichels van de wervellichamen. Een richel ter hoogte van C4/C5 geeft beknelling van de daar uittredende wortel C5, maar nog niet van het ruggenmerg. In de uittredende zenuwwortels verlopen aftakkingen van de motorische en gevoelsbanen, waardoor beknelling van een wortel aanleiding kan geven tot pijn, verlamming en gevoelsstoornissen. De richel ter hoogte van C6/C7 geeft beknelling met indeuking van het ruggenmerg (myelopathie) met de daarin verlopende motorische en gevoelsbanen, waardoor de motorische en gevoelsfuncties bedreigd worden. We gaan als niet verbeterd onder de scanner moeten gaan om alles duidelijk te zien.

5-1-2011 Wonde terug open
Deze avond kijken we eens naar mijn buik, ik doe mijn band open dat mijn vrouw talkpoeder kan invrijven tegen kapot gaan.Mijn vrouw merkt op dat de wonde terug open is 05 cm er loopt geel water etter? uit.Ik vraag aan mijn vrouw op 22u15 bel de huisarts zelegt alles uit, de huisarts vind het niet van doen om te komen ????? Over 10 jaar heb ik een meisje gekend die ook een onsteking in de buik had, na inplanting neurostimelater.Ze geeft 6 maanden in de kliniek gelegen, alles terug verwijderd en ze kregen de wonde niet meer toe door etter.Antwoord was is het morgen niet beter beld dan terug.

6-1-2011 antibiotica begonnen
Huisarts is binnen geweest voor naar mijn wonde te kijken die terug open is.Het is vocht dat er uitloopt en terug een stukje open gegaan.Ze geeft het extra ontsmet en ik moet nu opstarten met antibiotica, ik hoop dat het terug geneest anders zitten we terug in de meserie. In het slechtste geval moet de nurostimulater er terug uit.

12-1-2011 Huisarts geweest
Mijn wonde aan de buik van de neurostimulator is nu terug 2 dagen dicht. Vandaag geeft de huisarts nog eens een controle uitgevoerd het is dicht, maar nog zeer broos de snede in de buik moet zeker nog 2 tal weken versterken. Nu heb ik een probleem aan mijn rechtsbeen mijn kuitspier staat zo hard als een steen, ze hebben het nagekeken het is geen trombose het komt van de spier dus dagelijks extra massage om de spier terug soepel te krijgen. Het is een grote harde plek en is zeer pijnlijk, ik kan er niet op gaan en ook magnesium pillen bij nemen. Ik krijg regelmatig terug inspuitingen tegen de pijn wind en regen is niet zo best voor een chronischepijnpatient. Ik hoop dat het dit jaar nu wat kalmer wordt het jaar is slecht begonnen voor mij.

31-1-2011 Hevige zenuwpijn
Vandaag is terug de hevige zenuwpijn in mijn been begonnen, het is langere tijd goed geweest en nu terug prijs. En jammer genoeg daar is niet veel aan te doen dan de pijn door maken en hopen dat het vlug verminderd.

6-2-2011 Terug zenuwpijn
Deze week terug al veel zenuwpijn gehad in mijn been, deze middag was ik goed ik dacht ben er nog eens vanaf. Maar het is niet zo terug veel zenuw pijn, het is niet zo prettig leven met die zenuwpijn niets helpt of juist mijn stimulator dat het iets verzacht. Ik ben soms bang om te gaan slapen van de pijn dat je tijdens de nacht wakker ligt, de mens zou beter gaan slapen en niet meer wakker worden pijn is dan weg.

21-2-2011 Terug Slijmbeursonsteking in beide heupen.
Wat is juist slijmbeursonsteking: Een slijmbeursontsteking van de heup is een symptoom gekenmerkt door een pijnlijke en/of hoorbare knoep in het heupgewricht bij bepaalde bewegingen. Meestal is geeft dit geen pijn, maar in sommige gevallen kan het wel pijn veroorzaken.
Er zijn verschillende oorzaken voor een slijmbeursontsteking. De meest voorkomende vorm van een slijmbeursontsteking aan de heup wordt veroorzaakt door een verdikt peesblad (tractus iliotibialis) aan de buitenzijde van de heup welke tijdens lopen over de trochanter major (benige uitstulping aan de buitenzijde van het bovenbeen) schuurt. Pijn ontstaat wanneer dit chronisch wordt en er een slijmbeursontsteking ontwikkeld. De aandoening reageert meestal goed op conservatieve behandeling, bestaande uit rust en vermijden van provocerende bewegingen, ontstekingsremmende medicijnen, injecties en fysiotherapie, met stretchen van de tractus iliotibialis. Als conservatieve behandeling niet helpt kan een operatie worden overwogen waarbij de tractus iliotibialis wordt gekliefd om de spanning en irritatie op de slijmbeurs te verminderen (fascieklieving)
Een ander oorzaak van een slijmbeursontsteking aan de heup is een subluxatie of schuren van de pees van de iliopsoas spier over de trochanter minor ( benige uitstulping binnenzijde heup) net boven de aanhechting van deze pees. De knoep ontstaat door actief buigen en het zijwaarts draaien van de heup. Ook hier ontstaat pijn in de lies door een slijmbeursontsteking. De behandeling bestaat uit fysiotherapie met strecting van de iliopsoas spier en in de meeste gevallen zeer effectief. Bij ernstige gevallen met pijn kan operatieve behandeling worden overwogen waarbij de iliopsoas pees deels wordt gekliefd.
De huisarts vind het niet goed dat ik er wordt aan geopereerd, ik zou het niet uit houden voor op de rug te liggen en is altijd niet beter ook. Dus gaan we verder men antibiotika inspuitingen te geven om de +- 3 maand is ook niet goed maar helpt toch.
Nu kan mijn vrouwke de rechterarm niet meer gebruiken, de dokter kon haar zelfs niet meer onder zoeken dat het zo erg is, is nu terug onder de RX en echografie terug afwachten.Wij zitten zo onmiddelijk in de meserie.

24-2-2011 Consultatie pijnkliniek
Vandaag terug pomp opgevuld met morfine.Naar de stimelater gekeken als ook gereld.Ik had al bijna 1000 uur dat hij al geeft aangestaan dat is enorm veel van 15 decmber 2010. Staat onder afbroken aan nu, dit komt om dat de stimelator terug zeer goed werkt met de nieuwe batterij werkr het veel meer dan er daar voor.

26-2-2011 Schoonzus Josiane geweest
Vandaag geeft mijn schoonzuster geweest josiane om het bed te verversen mijn vrouwke kan het niet met haar schouder. Josianne staat altijd klaar om te helpen ongelooflijk.
ze gaan deze avond gaan eten beentjes onder tafel, waar ik vroeger ook graag naar toe ging om ribbetjes te eten ze zijn daar zeer lekker,en eten aan vollante. IK kan niet mee, maar dacht terug er aan dat ik dat vroeger ook kon gaan eten dit is gedaan, het was daar zeer lekker hoor.Als ook gezellig. Vandaag heb ik terug al ontzettend veel pijn had zenuwpijn in mijn benen is soms ondraaglijk hoor regen en wind zijn niet zo goed.
In mijn sociaal leven moet ik steeds meer en meer achterlaten, en steeds minder en minder kunnen doen ook, altijd maar alijd minder en minder kunnen.

27-2-2011 Neuropathische pijn of zenuwpijn
Neuropatische pijn is een vorm van chronische pijn waarvan de juiste oorzaak nog niet is achterhaald.
In de definitie van de International Association for the study of Pain (IASP) wordt neuropathische pijn beperkt tot pijn door een primaire beschadiging of dysfunctie van het perifere of centrale zenuwstelsel. In het algemeen gaat het hier om een letsel of een gebrekkige werking van de zenuwen. In het zenuwstelsel treedt ergens een stoornis op in de geleiding van signalen, waarbij spontane pijnprikkels kunnen ontstaan. Een prikkel die normaal als licht pijnlijk wordt ervaren wordt ineens hevig. Ook kunnen er zenuwknobbels ontstaan in het litteken en vindt er ontregeling plaats van het sympathische (onwillekeurige) zenuwstelsel. Neuropathische pijn komt frequent voor. Ramingen lopen uiteen van 1 à 2 % van de algemene bevolking, tot zelfs 8% bij personen boven de 55 jaar.
Bij opkomst is de pijn niet te harden in de rug en been, mijn stimelator kan het zelfs nog niet tegen houden, nu proberen panadol van 1 mg bijnemen en dan .......?????

6-3-2011 Neuropathische pijn of zenuwpijn maakt mij kapot
Ben terug al een paar dagen en nachten dat ik hevig pijn heb in mijn been, neuropatischepijn (zenuwpijn) het is niet uit te houden van de pijn.
Mijn hart klopt vlugger van de pijn en om een uur of 5 val ik in slaap, om dat mijn hart moe is om de pijn te verdragen.
Dit is geen leven meer ik wordt er depressief van en ik wordt het moe ook om steeds te strijden en vechten tegen die pijn.

15-3-2011 Op bezoek geweest bij schoonbroer.
Deze namiddag op bezoek geweest bij mijn schoonbroer Marnix die van gisteren in de kliniek ligt en aan zijn schildklieren,is geopereerd. Zijn ze nu helemaal uitgenomen of nog een stukje laten zitten weet ik niet.
Ik ben met de electrische rolstoel geweest met mijn vrouwke en toen ik thuis kwam was mijn pijn terug erg, ik terug een vrak door de pijn. Rugpijn van te lang recht te zitten in de rolstoel als ook de zenuwpijn in mijn been was terug een toename van zenuwpijn in mijn been .Als ik een tijd druk heb op mijn ruggewervel door bevoorbeeld te lang recht te zitten heb ik steeds meer opstoot van pijn, dit verbeterd niet door ouder te worden hoor.16-3-2011 Migraine aanval..
Heb nu terug een migraine aanval, mijn hoofd mijn ogen doen extreem veel pijn, als ook mijn nek, als ook mijn rug en benen doen pijn. Volgens de huisarts komt deze aanvallen voort van de morfine in mijn lichaam. Vroeger heb ik daar nooit last van had. Het best voor over te gaan is plat liggen en rusten en slapen, medicatie neem ik sinutab forte 500mg. Na drie dagen is het slechtste er van af begint het te verbeteren. Wat ik ook dit jaar al heb ondervonden dat ik er meer en meer tegen op zie om met de wagen te rijden. Komt ge thuis ben je blij dat je plat kan liggen op bed van de pijn, en moet de huisarts nog komen om een extra spuit te plaatsen tegen de pijn. Ik moet nog maar van de kliniek komen en heb terug enorme pijn, daar door wordt je een beetje beu om met de wagen te rijden.

21-3-2011 Naar zee geweest terug veel pijn.
Ben vandaag naar de kust geweest om eens andere zinnen te hebben, ze zeggen mij steeds dat ik dit moed doen voor eens andere zinnen te hebben. Het heeft goed gedaan in de zon vertoeft en een pannenkoek binnen gespeeld was lekker en in de zon was lekker. Maar nu kan ik niet meer recht, ik heb te samen 7u30 in auto en rolstoel gezeten, en ik denk dat de druk even te veel is geworden voor mij. Is de eerste keer dat ik zo lang recht op gezeten heb, de rolstoel staat nog naar achteren dat ik meer lig in de rolstoel. Heb nu om 21u40 de huisarts gebeld kon het niet meer houden van de pijn de arts gaat nog komen. Ik heb een inspuiting had van 2 buisjes van 2 ml daar mee zou het moeten beter zijn, moest onmiddellijk gaan slapen. Morgen afwachten of het beter is of het terug voor een paar dagen is. We hebben toch ons beperkingen als chronischepijnpatient, ga je te ver moet je er voor boeten dat is zeker.

25-3-2011 grote onsteking aan neurostimelator .
Deze morgen bij het wassen merk ik op dat mijn buik rood is naast de neurostimulator en op de neurostimulator,het voelt zeer warm aan. We hebben onmiddellijk de huisarts gebeld om zo vlug mogelijk te komen zien wat het is, het is wat we denken een ontsteking van de neurostimulator die zich aan verspreiden is .We moeten het dagelijks goed controleren als het begint verder te gaan, moeten we onmiddellijk de huisarts terug verwittigen niet op wachten kan gevaarlijk uitdraaien. Nu moet ik terug zware antibiotica van 875 mg 3 keer per dag nemen, als ook nog 1 tablet per dag Aerius 5 mg nemen dat zou de roodheid voor komen en tegen jeuken ook. De laatste tijd heb ik nog geen geluk had kan van de dag naar de zee te gaan zijn van de zon of te lang recht gezeten. Ik heb nu al meer dan 10 jaar neurostimulator als ook morfinepomp en nooit last mee had deze zit er in van in december 2010 en het is de 2 de keer dat ik er iets mee beleef, het is wel nog al opgezwollen ook hoor tegen over de andere kant. Je ziet er aan dat een chronischepijnpatient hem niet te veel mag permitteren om iets te doen, of ergens te gaan ik wordt dit stilaan beu echt je brand op den duur je laatste moed weg is steeds iets. Heb al de ganse week inspuitingen gekregen van mijn uitstap naar de zee dat ik nog moet bekopen.
Dan zegt je familie nog dat je een junkie bent van de familie verbeurt niets van hulp, van de familie weytens heb ik van 1 schoonzus Josiane en haar man Marnix nog hulp, van de 6 zusters, zelfs mijn vrouw haar moeder is ook zo maar weg gebleven van bij ons, hoe dat ze ons behandelen zo gaan we ze terug behandelen.

31-3-2011 2 keer door been gezakt .
Mijn onsteking is terug weg rond de stimulator, het zijn enorm zware pillen dat ik moet nemen dat ik er van plat lig. Ben nu eergisteren gevallen door mijn been toen ik uit bed stapte de grond op deed geen deugt kan ik je zeggen je verwacht je totaal niet aan. En gisteren toen ik recht stond en mijn tanden poetste was het terug van dat door het links been,en ja terug de grond op gelukkig heb ik mij juist pijn gedaan maar niets gebroken. Het geeft vroeger veel voor gekomen blijkt nu terug te komen, ik hoop dat het niet lang het geval zal zijn.

4-4-2011 NAAR SPOED .
Vandaag naar spoed geweest de pijn in de rug was niet meer mogelijk om dit te verdragen. De pijn arts geeft dan langs geweest en mijn morfine terug om hoog gezet met 10 procent nog hoger zetten is niet raadzaam. Wel nog na een dag terug verhogen anders ben je enorm ziek van. De tussen bonussen dat ik kan geven staat ook op 3 nu en 2 ml per keer, normaal moet het nu beter gaan, zou niet moet ik onmiddellijk terug gaan om nog te verhogen of controle van de pomp en katheter op een lek eventueel of batterij pomp nog goed gaat enzv.

10-4-2011 Terug pijn aanvallen.
Heb terug pijnaanvallen wat het is weet ik niet vind me moedeloos en pijn is dag en nacht terug aanwezig, mischien moet mijn morfine terug omhoog ik weet het niet maar het kan best zijn. Mijn moed is ook terug weg, volgens mij door de hevige pijn ik weet het niet. ik kan niet veel inspuitingen meer krijgen want mijn poep is al erg blauw dat blijft niet duren. We gaan zien hoe het deze week gaat, anders zal het nazien terug worden.

12-4-2011 Terug inspuitingen.
Het is al van deze nacht dat ik zeer slecht ben krampen in benen en heupen, moedeloos worden van de pijn. Het is niet gemakkelijk om dagelijks die pijn te dragen, naar mate je ouder word is het moeilijker ook. Mijn morfine is verhoogt en ik heb nog steeds pijn, dus moet ik terug inspuitingen bij krijgen om eens wat minder pijn te hebben het wordt erg. Heb maar weinig zin voor internet ik kan mij niet goed concentreren, en steeds aan vallen van pijn is niet geestig .Ik hoop dat het terug wat verbetert dat ik terug actiever kan zijn op de computer.
De huisarts geeft ook mijn heupen ingespoten met cortizone terug onsteking van de slijmbeurs zakjes, dit gebeurt de laatste tijd regelmatig.

23-4-2011 Het gaat niet meer te voet .
Vandaag ben ik nog eens buiten geweest, met mijn rolstoel tot aan de wagen dan doet mijn vrouwke hem uit een en stop ze hem in de autokoffer. Ik vind het nog redelijk zwaar voor een vrouw dit te doen het kan nu niet anders. We zijn hier kort bij in een groot doe het zelf geweest achter wat kleine dingen dat we van doen hadden. Zeg tegen de vrouw laat de rolstoel maar in de wagen zitten, ik zit er zo met een dat ze hem steeds moet monteren en demonteren om in de koffer van de wagen te steken zijn nog 3 zware stukken. We hebben ons gerief gaan zoeken maar dit is een groot magazijn en dit stond nu daar en dit was daar allemaal veranderd, ik was doop op toen ik terug in de wagen was het is de rug die meer pijn doet, het been en ook in de rug de vergroeiingen van het steeds open en dicht te doen de rug, geeft zich twee grote littekens gevormd dat pijnlijk is. Het zal volgens mij niet goed meer gaan in de toekomst in zo een grote winkel nog te voet te gaan. Dag nadien.De pijn is nog niet te harden de onderste 15 tot 20 cm van rug mag geen mm bewegen of ik heb enorm pijn. Ben naar de wc geweest en ik ben terug door mijn been gevallen de linker kant, nog geluk had niets gebroken juist meer pijn.
Mijn litekens doen enorm veel pijn over lengte van 30 cm, als ook mijn buiklitekens zijn niet te doen. Het is nu goed weer ik lig hier kan niet meer buiten, en bezoek hebben we ook nooit mensen spreken niet graag met chronischepijnpatient. Had ik dit op mijn 20 jaar geweten wat mij te wachten stond, dan stopte mijn leven als de pijn begon zeker weten!!!

28-4-2011 Naar pijnkliniek.
Vandaag naar pijnkliniek geweest en over mij gepraat om dat ik niet te best ben. De nieuwe inplanting van de stimulater moest wat meer naar links zijn en iets dieper. De dokter wil ze herplaatsen is dan terug open en dat hebben we beslist niet te doen. Als ik blijf last hebben van de rug moet ik even onder de scanner om bepaalde dingen uit te sluiten. De pomp is terug opgevuld ze staat nu terug hoger op 9 ml op 24 uur en nog 2 tot 3 keer 2ml dat ik kan toevoegen. Er was terug geen plaats op de invaliden parkings, het wordt hoog tijd dat ze de kaarten beginnen te controleren die vervallen zijn, of van andere mensen dat ze voor leggen, en onmiddellijk zware boetes toepassen van 500 tot 100 euro.

4-5-2011 CT Scan laten maken .
Vandaag onder de Ct scanner geweest, het is niet zo best mee gevallen ik kon niet meer recht van de pijn na de Ct scan. Ze hebben mij met 2 mensen hulp komen beiden om terug recht te komen en dan terug de rolstoel in. Dan terug naar huis ik kan mij niet veel bewegen heb enorm veel pijn daarom komt de huisarts straks mij een inspuiting geven. Dokter geeft om 22u00 langs geweest en nu staat het op een cd rom de Ct scanner we hebben er naar gekeken en ziet er niet zo best uit. De onderste 2 van S1 L5 en L5-L4 tussen wervels zijn weg , dan gangen de andere wervels aan een door zware artrose papegaai bekken enorm veel. En ook zwarte vlekken te zien van nu reeds botontkalking op verschillende wervels. Het is in 1999 geleden van de laatste Ct scanner dat er een genomen is huisarts zegt het ziet er niet zo best meer uit, enorm veel verslecht op die tijd hij was er ook van verschoten dat de rug zo enorm slecht is.
Uitsag ct scan hoofdpunten:
Lumbosacrale overgangsanomalie , vermoedelijk compatibel met een volledige sacralisatie van L5. Er is een beenderige overbrugging tussen L4 en L5.Op L3-L4 een belangrijk degeneratief lijden met vernauwing van het linker nog meer dan het rechter neuroforamen: irritatie van L3 links.
Heb nog 2 buisjes inspuitingen had tegen de erge pijn om te gaan slapen.

6-5-2011 Meer informatie .
Heb net naar de pijnkliniek gebeld er nog iets ernstig gevonden ter hoogte van de L3 is de hoofdzenuw vernauwd ,daar door zou ik nu meer pijn hebben. Moet terug opgenomen worden in de dagkliniek binnenkort. De huisarts komt vandaag nog een inspuiting geven tegen de meeste pijn. En geeft naar de Cd van mijn Ct scan gekeken en was er ook van gedaan dat mijn rug zo slecht was, is enorm achter uit gegaan op al die jaren.

19-5-2011 Op Consultatie bij Dokte Deene .
Foto onder vernauwing wervelkanaal
Vandaag naar consultatie bij mijn pijnarts dokter Deene voor de Ct scan te bespreken die de genomen was op 4-5-2011.De dokter geeft hem binnen gehaald op zijn scherm en alles wat te zien was van de onderste wervels,eens een deftig uitleg gegeven. Er is enorm veel artrose rond de facet gewrichten op iedere hoogte. Er zijn tussen werverschijven die verdwenen zijn, en bij de andere geen plaats meer tussen.
Maar het bijzonderste dat hij geeft gezien is een vernauwing van het wervelkanaal dit komt door de artrose die op het wervel kanaal drukt daar door heb ik pijn in links en rechterbeen .
In deze staat kom ik al in aanmerking voor een operatie die de druk op het wervelkanaal moet verminderen dit doen ze door de botwoekeringen operatief te verwijderend, dit is geen dagelijkse operatie.
Door het wegnemen van de botwoekeringen is er meer ruimte voor de zenuwwortels en het wervelkanaal deze ingreep noemt Benige decompressie is een opname van 3 dagen.
Dinsdag 24-5-2011 Moet ik naar de kliniek om RX foto's te maken, maar ook terug onder de CT scan om van het midden en de nek scan te maken.
Daarna wordt ik om 10 u verwacht in het dag ziekenhuis om mijn facetten op verschillende plaatsen in te spuiten en zo trachten mijn hevigste pijn te onderdrukken. Dit word gedaan onder algemene narcose .We zullen dan de uitslag kennen van de CT schan en de RX Foto's ook ik hoop op nog niet meer verrassingen, want ik heb tegen de dokter gezegd dat mijn linkerarm steeds slaapt en minder kracht in heb ook dit is nu al zo 2 jaar dat dit ook is.

20-5-2011 Burgemeester Herman De loor langs geweest .
Vandaag geeft de Burgemeester langs geweest op mijn aanvraag. we hebben een probleem dat ik niet met mijn rolstoel zonder hulp kan buiten rijden de hoogte van de drempel is 21 cm. Mijn vrouw moet steeds mijn rolstoel naar buiten alleen heffen en dit weegt toch meer dan 40 kilo. Hij gaat de technische dienst laten komen om te kijken wat ze kunnen doen voor ons. Herman geeft hier toch een uur gepraat met mij, dat het niet meer is gelijk vroeger dat de mensen elkaar helpen ik heb hem gezegd dat ik voor mijn auto ook moeilijk een garage vond en dat er hier recht over iemand is met 2 garage 1 voor de auto de andere staat een fiets in midden tegen dat haar zuster komt voor daar eens te staan. Niet willen verhuren ik kan mij buiten zetten als haar zuster er is. Gelukkig geeft Herman nog nooit iets ernstig tegen gekomen en hij is er 69, en ik lig hier al jaren in mijn bed van 1999, mijn vrouw trekt niets. Hij zegt om nu nog iets van de mensen te krijgen is het moeilijk, ten eerste weten ze niet wat je mee maakt hoeveel kosten je hebt enorm veel en niet zoveel verdiensten. Als het bij de mensen goed draait helpen ze geen ander meer nog thans een kleine bijdrage kan veel helpen, ook overschot van winkeliers bakkers doen dit ook niet meer er is te veel weelde bij de mensen en dat is de oorzaak dat de mensen geen steun meer geven, Herman vind dit erg jammer als je ziet hoe ik ben gesteld.

23-5-2011 En maar betalen !!!! .
Vandaag een mooie factuur had voor de vernieuwing van mijn batterij die vorig jaar in december gebeurt is.
Het is niet voor de operatie deze is al betaald is gewoon voor de nieuwe batterij die bij de apotheker van het ziekenhuis daar een dag geeft bewaard !
Daar voor moeten wij nu 148,74 euro betalen, waar we niets van terug trekken. De chronische pijnpatiënten die al niet veel ontvangen moeten maar zien dat we steeds kunnen betalen. Als je geen spaargeld hebt kom je niet toe per maand !!!!

24-5-2011 Onder RX foto's en CT scan van C3-C7 en opname pijnkliniek ! .
Deze morgen waren we al vroeg in de kliniek, ze hebben eerst een CT scan met vloeistof gemaakt van mijn nekwervels. Dat was niet te doen van de warmte van dat spul dat ze in je ader laten lopen gans je lichaam was warm. Daarna zijn er nog RX foto's genomen van nek en de rug ook. Om 10u00 moest ik in de pijnkliniek zijn voor een behandeling van 2 facetinfiltraties. Na een half uur wachten was het mijn beurt ze hebben eerst een wat ze steeds doen een infuus aangelegd aan de rechter hand, de linkerarm was blauw van dat spul van de CT scan. Ik ging op de operatie tafel liggen en praten nog wat tegen elkaar, en ik was vertrokken. Na een half uur begon ik wakker te worden en alles was voor bij. Nu de uitslag van de CT scan is ook niet normaal, ter hoogte van C6 - C7 is wat ik al vermoed had ik zit al 2 of 3 jaar met mijn linkerarm dat dag en nacht slaapt en wat kracht verlies geeft. Nu geeft het onderzoek aangetoond dat ik daar ook met een vernauwing van mijn halswervelkanaal op de hoogte C6 - C7 daar door mijn arm deze gebreken geeft. voor dat we naar huis gingen is Dokter Deene nog langs geweest als ik te veel last heb van mijn arm kan hij daar een epidurale inspuiting in geven. maar zonder verdoving. Hij geeft ook nog vernoemd dat de facetten dat hij gedaan geeft vol artrose zit, en mijn rug onderaan zeer slecht is door vernauwing van het ruggenmergkanaal zeer erg aan toe is Nu zit ik boven en onder aan met vernauwing en met de erge PIJN.
Om 22u45 geeft dokter van wacht nog moeten langs komen om dat ik te veel pijn had in mijn onder rug van vermoedelijk op de CT scan plat te liggen.

27-5-2011 Vernauwing ruggemergkanaal .
Hier ziet je een foto hoe de zenuwen vast zitten links en rechts, en ook de vernauwing van het wervelkanaal dit geeft druk op de zenuwen.
Je ziet ook het ruggenmergkanaal die steeds meer ingedrukt word.
Dit is nu op 1 wervel, bij mij is het onderaan op 2 wervels.
En ook ter hoogte C7 op een wervel, heb ik nu de gevolgen af.
Dit is ongeveer 2 tot 3 jaar dat mijn linkerarm slaapt dag en nacht. Als ook steeds meer en meer kracht verlies. Niet iedereen komt in aanmerking voor deze operatie. Bij mij is het volgens de specialisten nu al de tijd om de operatie te laten doen om geen verlamming tot stand te laten komen. niet iedereen komt in aanmerking. Een benige decompressie is een operatie waarbij de chirurg de botwoekeringen weghaalt. Hierdoor verminderen voornamelijk de pijnklachten in de benen. Nadat u volledig verdoofd bent, wordt u op uw buik gelegd en maakt de orthopedisch chirurg een snede in het midden van de onderrug. De rugspieren worden afgeschoven van de wervels en zo worden de doornuitsteeksels en wervelboog vrij gelegd. Vervolgens verwijdert de orthopedisch chirurg de botwoekeringen, verdikt geel ligament en een deel van de wervelboog. Hierdoor komen het ruggenmerg en de beknelde zenuw weer vrij te liggen. Tot slot wordt de wond gehecht. De risico’s van de operatie zijn klein maar niet nul. De meest bekende risico’s zijn een wondinfectie of een nabloeding in het operatiegebied. Er wordt geopereerd in de buurt van zenuwweefsel dat bij de operatie beschadigd kan raken. Dit kan uitvalsverschijnselen of gevoelsstoornissen in één of beide benen veroorzaken. Meestal is dit tijdelijk, maar in sommige gevallen ook blijvend van aard. Tenslotte kan de durale zak, het vlies waarin de zenuwen van de onderrug zitten, tijdens de operatie lek raken. Het vocht dat hieruit lekt staat in verbinding met het hoofd.

1-6-2011 Opnieuw onder de CT scan. .
Terug onder de CT scanner geweest de 3 de keer nu zal de rug helemaal onder de CT scanner geweest zijn. Dit is zeer moeilijk verlopen vermits ik niet kan plat liggen. Dit wordt voornamelijk gedaan door dat de onderste werveles lumbale zeer slecht zijn op de tekening hier naast het geel gebied, en ook vernauwingvanruggemerg is ontdekt en druk op de zenuwen waar door de benen pijnlijk aanvoelen . Dan zijn de bovenste wervels gecontroleert cervical dit zijn de bruine op de tekening, en is ook een vernauwing gevonden met zenuw druk op linkerarm. Nu zijn vandaag de torcale wervels op de tekening zijn dit de blauwe onder de CT scanner geweest dat we een beeld krijgen van de rug in zijn gegeel dat ze zien wat er allemaal nog kunnen aan doen? We hebben het schijfje mee gekregen we zien een en ander op de CT scanner, normaal komt de dokter nog deze avond om eens te zien. Er is ook een uitslag naar de pijnkliniek gestuurt, dat ze nu ook alle nieuwe inlichtingen hebben over de ganse rug. Huisarts is daarnet geweest en de CT scan van T1 tot T12 Zijn de tussen wervelschijven allemaal versleten, en ook enorm veel artrose. Nu gaan we wachten op het protokol van de CT scan.
CT THORACALE WERVELZUIL
Dit onderzoek gebeurde vanaf de onderste dekplaat van C7 tot en met de bovenste dekplaat van L1. Elektrode dorsaal in het spinale kanaal met tip op het niveau van de bovenste dekplaat van de wervel TH8. Veralgemeende spondylartrose met osteofytreacties, meest ventraal op alle thoracale niveaus. Er is ook een vacuumfenomeen op Th6-Th7,Th8-Th9 en Th12-L1. Nergens een duidelijke hernia, vernauwing van het spinale kanaal of van een neuroforamen.
Besluit:
Veralgemeende spondylartrose thoracaal, nergens echter een oorzaak voor een radiculair lijden. Neurostimulator elektrode dorsaal in het spinale kanaal met tip op het niveau Th8. spondylartrose: slijtage van de gewrichtjes tussen de wervels osteofyt puntvormige botuitgroei, die zich vormt door prikkeling (bijvoorbeeld een ontsteking) van bindweefselvlies van beenderen.

16-6-2011 Consultatie pijnkliniek.
Naar pijnkliniek geweest om de pomp terug op te vullen.

16-6-2011 Antwoord van Rugkliniek Iprenburg .
Geachte heer ,
Hartelijk dank voor het invullen van het Pijnformulier en het verstrekken van de informatie over uw CT scan. Helaas is uw problematiek zo complex dat wij in onze dagbehandelingkliniek niets voor u kunnen doen. Neuromodulatie is vaak een eindstadium. Misschien is het vastzetten , na ruimte gemaakt te hebben, nog een optie voor u. Het beste kunt u zich daarvoor wenden tot een universiteitskliniek. Het spijt mij u niet verder te kunnen helpen.
Met vriendelijke groeten,
Menno Iprenburg
Orthopedisch Chirurg
Rugkliniek Iprenburg
www.rugkliniek-iprenburg.nl

19-6-2011 De pijn is terug hevig .
In de pijnkliniek hebben ze mijn linkse facetten geïnfiltreerd is enkele dagen bezig geweest nu is het terug enorm probleem. Ik kan onder aan geen weg met mijn rug 24 op 24 terug enorme pijn, komt het door het slecht weer waaien en kouder weer ik weet het niet. Mijn links been is ook terug dag en nacht pijn en rechtsbeen tot aan de knie. Met zo weinig slaap tijdens de nacht val ik spontaan in slaap overdag het is mijn hart dat moe is. De huisarts komt terug regelmatig als ik het niet kan houden met die pijn aanvallen dan geeft hij extra inspuitingen .

26-6-2011 De pijn is niet te doen .
Een van de meest voorkomende symptomen van mijn pijn bij mij in de nek of onderrug, pijn kan zich manifesteren op een aantal manieren, afhankelijk van de plaats van de stenose (of "vernauwing") in het wervelkanaal en de ernst van de aandoening. Omdat elk individu anders is, pijn toleranties en sensaties ook verschillend. Mijn pijn kan een doffe pijn of een scherpe, stekende gevoel in een locatie van de rug of nek, of het kan een tintelend of branderig gevoel geven dat van de ene plek straalt langs de wervelkolom naar andere delen van het lichaam, zoals de schouders , heupen, billen, armen of benen. Mijn pijn verergerd door beweging, zoals buigen, draaien, staan, lopen. De pijn is chronisch en geeft ernstige gevolgen op je dagelijks leven,een doof gevoel en tintelingen contant in mijn linkse arm. Mijn links been tot in de tenen constant en nu ook rechts been tot aan de knie.Wat ik ook ondervind is meer hoofdpijn en ook soms spierpijn.

7-7-2011 Laatste dagen niet te doen.
De laatste week is het niet te doen van de pijn.Mijn links been kan ik niet meer opsteunen en zak er vlug door ook lig ik dan op de grond. Dit is zuiver door kracht verlies in links been. Mijn rechterbeen doet nu ook regelmatig pijn tot aan de knie had ik vroeger sporadisch dit is veranderd in dagelijks nu. Mijn ruggengraat doet ook enorm pijn ik kan zelfs niet meer recht zitten in mijn rolstoel, mijn vrouw zegt hou zit je daar nu, ik hou mij zo om de pijn zoveel mogelijk te voelen. Tijdens de nacht gaat dit ook zo als ik mij plat op de rug leg doen voel ik onder aan van de onderste wervel tot 5 wervels hoog een andere pijn tegen over vroeger ik voel het meer in het ruggenmerg is niet het zelfde. De vergroeiingen in mijn rug zijn nu bollen op mijn rug geworden op 2 plaatsen en deze zijn ook zeer pijnlijk. Mijn nek heb ik ook steeds last zeer felle pijn dan moet ik er een klein elektrisch deken in leggen een uur, en dan mijn vrouw een paar keer inwrijven met ontsteking remmende zalf en met wat geluk kan het iets beter zijn. Mijn linkse arm verlies ik ook kracht en deze voelt steeds aan dat hij slaapt tot in de toppen. Ik kan steeds naar de pijnkliniek gaan voor inspuitingen maar na een week is het terug naar af. Voor een ingreep aan mijn rug te doen geeft de pijnkliniek het afgeraden wegens de leiding van pomp en draad neuronstimulator wat ik begrijp van de elektroden krijgen ze niet meer uit mijn rug , en kunnen geen nieuwe meer plaatsen. Dus krijg ik nu meer inspuitingen thuis als niet meer gaat.

15-7-2011 Huisarts geweest.
Vandaag dokter Steppe langs geweest. Ik kon terug op mijn heupen niet meer liggen van de pijn, geeft het onderzocht en natuurlijk waren de beide heupen onstoken aan de sluimbeursen. Geeft terug de 2 heupen ingespoten met cortizone daarna was het terug beter.

18-7-2011 mijn verjaardag (51).
Vandaag van mijn lieve schoonzuster en schoonbroer de enige echte vrienden dat ik nog heb, waren mij komen verassen met 2 taartjes ik vind dit enorm lief van ze dat ik eens een verassing had. De taartjes waren zeer lekker ze weten wat ik graag eens eet met mate. De dag is voor bij gevlogen we hebben eens goed bij gepraat, en nog veel plezier had over de tijd van vroeger wat we nog allemaal uitgestoken hebben als jonge mensen . Mijn verjaardag geeft een mooie dag geweest bedankt schoonzusje en schoonbroer men kent zijn vrienden in nood zeggen ze en dit is natuurlijk de waarheid ook. Tijd deze was vlug gegaan als je aan de praat graakt, na ze weg waren was ik zeer moe van het praten de mens is dat niet gewoon. Nu heb ik van vorige week al nogal veel pijn sinds de herfst in land terug is. Het waaien en de regen en koude zijn zeker niet goed voor een chronischepijnpatient.Dit hoor je vaak in de wachtzaal in de pijnkliniek dat de mensen klagen over de wind en regen, Dan kan het gebeuren dat er regelmatig een inspuiting nodig heb om een beetje minder pijn te hebben gedurende 2 tot 4 uur.

7-9-2011 Beste lezers .
Het gaat nog zeer moeilijk met mij:
Bv: Rechtstaan kan ik niet langer dan 1 tot 2 minuten en de pijn is zeer hevig in rug en been.
Ga ik van op het appartement met de elektrische rolstoel naar de wagen rijd 500 meter, en we gaan naar de kliniek en keren terug tegen dat ik terug thuis ben kan ik niet meer staan en moet ik dringend in mijn bed platliggen zo erg hebben we nog niet had.
Mijn vriend doet een grote inspanning om me naar de kliniek Apex-Spine-Center waar ze met een lazer mij zouden mijn vernouwing van werverkanaal en vast zittende hoofdzenuwen kunnen losmaken. En dit op een manier dat ze werken met grootste gaatjes van 18mm.
Klik hier voor het filmpje

19-9-2011 Naar pijnkliniek .
Vandaag mijn pomp laten opvullen we kunnen er terug tegen aan. We hebben nog eens gepraat over mijn rug die er niet te best voor staat. De arts denk dat facet denervatie een verbetering zou kunnen te weeg brengen voor mijn onder rug. Niet tegenstaande blijft het een probleem met al die versleten discussen waar dat het niet meer goed komt.

3-9-2011 Zeer slechte week .
Vorige week heb ik terug ernstig pijn had, ik kan niet meer gaan of de pijn is zeer ernstig zelfs in mijn rolstoel buiten op de straat.Er zijn veel putten in de weg en voetpad dat ge iedere put in de rug voelt en steeds meer pijn doet. Ik kan nog moeilijk met de rolstoel buiten gaan te veel druk als ook de schokken. De dokter geeft de laatste week terug veel inspuitingen mogen plaatsen, op den duur is het nog moeilijk om te leven in deze situwatie.

16-9-2011 Mijn been is zeer slecht .
Beste mensen sinds enige tijd kan ik geen dag meer zonder pijn in mijn links been dag en nacht. Mijn neurostimulator staat hoog dag en nacht en nog die pijn door komen. Mijn batterij is vervangen geweest in december 2010, en de laatste keer geeft de arts gekeken op mijn vraag ik had al bijna 4000 uren dat hij geeft aangestaan. Nu dat de zomer op zijn einde loopt zal het terug nog slechter worden wind regen, mist . Dit doet geen goed aan mensen met zware artrose en rugletsels. De dagen beginnen gevoelig te korten het buiten gaan zal ook gaan verminderen. Maar ik vind het erg dat ze hier in België niets meer kunnen doen om deze zenuw terug vrij te maken en ik zit nu nog met probleem met de druk op mijn ruggenmerg door vernauwing van het ruggenmerg op verschillende plaatsen. Gaat ook in mijn nek steeds slechter door vernauwing aan de nek mijn arm verliest kracht en slaapt dag en nacht. Denk niet dat ik ooit uit mijn leiden zal verlost worden, ondanks de morfine en nog veel medicatie die ik neem. Mijn leven is voor bij voor mij ik had nog thans enkele dromen maar zal daar bij blijven.

5-10-2011 Huisarts .
Vandaag terug infiltraties van courtisane had in de heupen terug slijmbeurs ontsteking in beide heupen, de linkse kant was er erg aan toe.
We hebben ons bloed ook laten onderzoeken dit doen we jaarlijks

27-10-2011 pompopvulling
Terug enorm veel pijn had de laatste weken in onder rug maar ook zeer veel in mijn links been, en ook in rechts been is het soms niet te houden. Met die koude begint het terug in mijn nek ook de pijn toe te nemen en ruggengraat ook. Mijn linkerarm is nog steeds aan slapen en heb ik ook kracht verlies tegen over rechterarm. Dit zou ook te maken hebben met een zenuw die geklemd zit in mijn nek wervels.
Vandaag naar de pijnkliniek geweest om mijn morfinepomp terug te laten opvullen, de dokter geeft mijn rolstoel nog eens bekeken en deze is niet geschikt voor buiten te rijden je vangt te veel schokken op er staat geen schokbrekers op. Maar we hebben niet de plaats om in het appartement te plaatsen en hij moet nog mee kunnen in de wagen dus dat gaat niet. We hebben over de pijn in mijn been ook gepraat en daar kan hij niets aan doen.
Het opvullen van morfinepomp (Pijnkliniek Zottegem).

16-11-2011 Nieuwe matras ?
Beste mensen de laatste week gaat het niet zo best, enorm veel pijn in de benen als ook de rug tot in de nek. Ik kan niet meer tegen de koude dat is enorm veel slechter geworden tegen over vorig jaar, de vochtige dagen met mist en wind is ook nooit goed voor chronischepijnpatient .Tijdens de nacht veel pijn en dus overdag geen fut meer om nog op de computer te zitten.
Mijn matras is 2 jaar oud van het merk Tempur ze hebben mij 2 jaar terug een nieuwe toegekend op garantie en hebben mij de raad gegeven een dikke te nemen van 25 cm een royal ,tegen over mijn andere ik moest wel 150 euro opleggen. Nu na de 2 jaar gevoel ik terug de lattenbodem mijn vrouw geeft gebeld dat mag niet zijn en volgens die man zijn er terug nieuwe op de markt. Ik hoop op een nieuwe dat ik zal krijgen of ik ben er vlug 1500 euro armer. Het is steeds wat dat we zelf moeten bekostegen, de batterij van mijn rolstoel begint ook te gaan geen idee wat dit gaat kosten.

30-11-2011 Nieuwe matras ?
Beste mensen de nieuwste matras was niet beter voor mij, ze kost 1900 euro maar had niet zoveel tempur, de beste voor mij om op te liggen is de Royal van 25 cm dik en 14 cm tempur. Ik heb nu een nieuwe had op garantie vind ik zeer mooi van www.tempur.be , deze kost 1500 euro om de 2 jaar is niet te doen. Niet beter dan kunnen gaan werken maar de gezonde mens beseft het niet. Mijn pijn is dagelijks zeer veel afzien rug nek been enzv..
Ben vandaag ingeschreven bij B Mobil dat zijn vrijwilligers tegen een klein tarief je naar het ziekenhuis voeren, of waar je moet zijn. Dit zijn mensen met een zeer goed hart zo zouden er meer mogen zijn.

2-12-2011 zitvlak is doorlegen!.
Terug problemen aan mijn zitvlak ben ik nu aan kapot gaan van steeds in bed te liggen. En het word steeds groter en groter daar om een soort zalf en antibiotica nemen staphycid 500mg 4 per dag innemen en kopen dat het vlug wilt genezen.
Doorligwonden
Als je noodgedwongen een lange tijd in bed moet blijven, of in een zetel of rolstoel moet zitten, kan je doorligwonden krijgen. In medische termen spreekt men van decubitus. Dit is niet alleen een probleem waar oudere mensen mee geconfronteerd worden. Op elke leeftijd (ook bij kinderen) kan dit een lastige ‘nevenwerking’ zijn van langdurige immobiliteit. Doorligwonden zijn niet onschuldig. Ze kunnen voor heel wat pijn zorgen. Misschien moet je daardoor langer in het ziekenhuis verblijven. Zelfs blijvende letsels kunnen ontstaan.
Deze morgen
Bij het wassen en scheren gebeurt nog al rechtstaan voel ik terug dat ik mij moet laten zakken door mijn benen om dat het moeilijk word om te blijven staan. Ik hoop dat er nog geen blijvende verlamming optreed want dan weet ik niet of ik nog kan verder leven. Ik heb al te veel mee gemaakt door de jaren geen dat de hoop gaat weg.

7-12-2011 zitvlak is doorlegen!.
Antibiotica is leeg genomen maar de doorligwond is nog steeds niet genezen, het is zeer pijnlijk en niet gemakkelijk. De huisarts geeft terug langs geweest en nu had hij comfeel wondverband laten galen bij de apotheker dat moet op grootte gesneden worden en op de wonde kleven het is juist een snede kaas. Om de 3 dagen verversen en nu hopen dat we er van af geraken. Een probleem je moet een grote doos kopen anders bestaat het niet en dit kost 35 euro waar 10 vellen inzetten, versta ik niet dat het niet in een kleinere verpakking bestaat blijft maar beperkt goed. De kosten per maand lopen hier aardig op je zou er veel andere dingen kunnen mee kopen.

30-12-2011 Enorm veel pijn.
Vandaag enorm veel pijn in de rug de artsen gaan terug moeten komen voor inspuitingen, ik kan bijna niet meer bewegen terug een achteruitgang. Van vieren op oudejaar is er bij ons geen sprake meer geweest sinds 1998 dat is al 14 jaar geleden, en gaat steeds minder goed en meer bijwerkingen.

31-12-2011 zitvlak is doorlegen!.
Het is nu al een poosje dat ik doorlig wonden heb, en ze zijn nog niet helemaal genezen. De wond word nog thans goed verzorgt door mijn vrouw dagelijks controle en verversen, maar de pijn is nog niet helemaal weg, hopelijk geneest het nu vlug want het is niet gemakkelijk zo.
Eind deze week kerstmis volgende week Nieuwjaar en nog dagelijks zoveel pijn, het is volgend jaar al 13 jaar dat ik neer lig en van alles al laten doen op al die jaren en het verbeterd niet meer het verslecht nog jaarlijks. Met deze dagen heb ik geen bezoek van familie meer, en zo zijn er veel mensen die sociaal afgesloten zijn en die het moeilijk hebben met deze dagen. Hopelijk tot volgend jaar en prettige feestdagen.


Terug naar boven

Copyright © RUGINFO-EN-PIJN © NIETS VAN DEZE WEBSITE MAG ZONDER TOELATING WORDEN OVERGENOMEN