Mijn verhaal van het jaar 20101-1-2010 Jaar begint niet goed.
De laatste dagen al enorm veel pijn had,de huisarts was regelmatig aan wezig voor inspuiten te zetten.Dan ben 1 uur of langer goed het is ook geen wondermiddel,maar verzacht eens. Er zijn dagen dat ik niet meer op de computer aan toe kom,dat ik gewoon plat blijf liggen,jammer genoeg.

7-1-2010 Terug inspuitingen
Het is terug slecht met rug en het links been dag en nacht, ondanks de hoge dosies morfine,heb ik nog veel pijn De huisarts komt dagelijks de inspuitingen geven. En dit op zig is ook pijnlijk,waar ze steeds steken zit het vol littekenweefsel, en vergarding. De naalden gaan er niet zo goed in,gebeurd soms dat ze nog eens terug trekken en andere plaats zoeken. Dit is ellende voor de artsen maar ook voor mij. Huisartsen zijn naar omhoog voor gewoon huisbezoek is het nu 34 euro.

12-1-2010 Pijnkliniek
Vandaag ons pomp laten opvullen,dat zijn 40 x 20 M zo dat we terug voort kunnen. Nu heb ik al zeer lang last van krampen in de spieren tijdens de nacht en de voormiddag ook. Heb daar voor lang medicatie genomen dat op voorschrift in de apotheek gemaakt wordt dat was kine.En ik wisselde af met magnesium om de 2 maand. Nu werkte dit al geruime tijd niet meer, de arts van de pijnkliniek geeft mij rivotril 0,5mg voor geschreven en de eerste nacht genomen en heb geen pijnlijke krampen had deze nacht.IK ben ook opgestart met testocaps, dit is om te proberen om mijn hormonenspiegel terug juist te krijgen, die enorm veel verstoord is door de morfine, en medicatie.Het is nu zo dat ik sinds de hoeveelheid morfine, als ook andere medicatie mijn, de laatste bloedafnamen bevestegen dit dat mijn testosterol ver onder zijn waarden staan.Hormonen!!! Ben nu 6 dagen bezig met die hormonen pillen, en pillen tegen de krampen.Mijn huisarts is er niet erg mee opgezet met die pillen voor de hormonen die opgestart zijn. En deze voor de krampen werken niet zo best.Volgens de huisarts werkt dit verslavend,en deze voor de hormonen was ze ook niet mee opgezet. Ik kan ook niet goed slapen,ik gevoel veranderingen in mijn lichaam,goed of slecht weet ik niet. Het enige dat ik op de computer nog kan doen is dit nu schrijven. Mijn vrouw zegt dat ik veel slaap over dag, ik voel mij achter uit gaan in plaats van verbeteren,ik hoop dat het nog komt. Het is nu het 11 jaar dat ik naar de pijnkliniek ga.

16-2-2010 Morfinepomp opvulling
Vandaag naar de pijnkliniek om mijn pomp op te vullen.Ik heb nog eens met de arts van de pijnkliniek had over die hevige pijn in been tot in de tenen.Waar hij vroeger een coagulatie uitvoerde,om mijn pijn te verminderen gaat absulut niet meer.Met de neurostimulatie zo veel mogelijk mijn pijn wegnemen, er is anders geen mogelijkheid.

23-2-2010 Enorm veel pijn.
Nu heb ik sinds 14 dagen enorm veel pijn al te verduren had.Dagelijks komt de dokter nog inspuitingen geven om eens een paar uur minder pijn te hebben.Nog thans staan mijn extra bonussen ook op 2ml in gesteld wat niet niks is voor een extra shoot. De huisarts geeft mij zelf al meer dan een keer 2 ampullen in gespoten om de pijn draaglijker te maken,de arts staat ook radeloos van die hevige pijn opstoten. Dan is het nog te veel om naar de wc te gaan is nog thans niet zo ver.Als tijdens de mist of dagen met veel wind,is het ondraaglijk dan is het van het staarte been tot in de nek naar de heupcom uitstraalt, zelfs tot het schaambeen dat enorm pijn doet.Dan lig ik plat en computer staat uit, ik kan dan niet weg voor iets te doen.Moet ik dan gaan voor mijn morfinepomp op te vullen is dit niet te doen, het stappen gaat eenvoudig niet best en pijnlijk.In een rolstoel gaat het ook niet goed door te veel putten in de straat of op voetpad mogen er dringend iets aan doen.Heupinfiltratie bilateraal.Vandaag geeft de huisarts terug mijn heupen moeten inspuiten.Ik kon er niet meer opliggen van de pijn, ik wacht steeds zo lang mogelijk om dit te laten doen.Het is niet goed om veel Kenacort 10mg steeds op dezelfde plaats inte spuiten. Dit komt helaas ook voort van mijn inzakking van de rug, aan de rug zijn er veel nadelen als je ernstig chronischepijnpatient bent.

30-3-2010 Pompupvulling en Heupinfiltratie bilateraal.
Vandaag naar de pijnkliniek om de morfinepomp, op te vullen met 40 buisjes morfine.En op 26-4-2010 geeft de huisarts terug mijn beide heupen Heupinfiltratie bilateraal behandeld door terug inspuitingen te geven met Kenacort 10mg, het geeft niet zo lang gewerkt nu je weet nooit hoelang de onsteking weg blijft.

18-5-2010 Pompupvulling en regelrn PCA bolussenl.
Bezoek aan de pijnkliniek om mijn morfinepomp terug te laten opvullen.Het aantal PCA bolussen werd verminderd van 4 per dag naar 3, maar de dosis per bolus werd opgedreven van 2,1 naar 2,4mg per bolus (bolus) dit wil zeggen dat de patient zig zelf 3 maal daags een bonus van in dit geval 2,4mg kan toedienen bij erge pijn.

6-7-2010 Pompvulling en opstarten van Burinex
De consultatie op de pijnkliniek was voor terug mijn pomp op te vullen.Maar ik had tegen de pijnarts gezegt dat mijn voeten opzwellen, en mijn handen ook. Na onderzoek bleek toch dat ik perifere oedemen thv de voeten, daar om de opstarting van Burinex 1mg/d po werd opgestart.Van de morfine is nu bekend dat sommige mensen er van verzwaren, en vochtopstapeling kunnen hebben dat hebben ze altijd tegen gesproken, maar is nu bekend dat de ene persoon verzwaard en andere niet, wordt verder studie naar uitgevoerd. Toepassing: Burinex wordt voornamelijk voorgeschreven wanneer de patient vocht vasthoudt ten gevolge van problemen met het hart of de nieren. Door het gebruik van Burinex wordt dit overtollig vocht uitgeplast. Daardoor zullen uw klachten verminderen of verdwijnen. Burinex begint na ongeveer een half uur te werken en is na ongeveer vier tot zes uur uitgewerkt. Het is belangrijk dat u zich houdt aan de voorschriften van de arts. Indien u klachten blijft houden dient u contact op te nemen met uw arts. Werking: Burinex is een vochtafdrijvend geneesmiddel met een snelle en korte werking. Contra indicatie: Bij sommige leveraandoeningen, bij nieraandoeningen waarbij geen urine meer wordt geproduceerd en bij een ernstig tekort aan zouten (o.a. natrium en kalium) mag Burinex niet worden gebruikt. Uw arts zal hiermee rekening houden. Interactie: Algemeen: het is belangrijk dat u uw arts en apotheker altijd volledig op de hoogte stelt welke geneesmiddelen u slikt. Denk hierbij ook aan "huismiddeltjes" zoals pijnstillers en laxeermiddelen. Bij gelijktijdig gebruik van digitalis zal uw dokter het kaliumgehalte van uw bloed extra goed controleren. Zwangerschap: Neem bij zwangerschap contact op met uw arts. Gebruik: Neem Burinex in met een ruime hoeveelheid water. Burinex kan een of meerdere keren per dag worden gegeven. Uw art zal, afhankelijk van uw klachten, het tijdstip van inname en de duur van de behandeling bepalen.

14-8-2010 Migraine aanvallen.
Dit heb ik regelmatig aanvallen van Migraine het is de zaterdag ochtend begonnen kloppende hoofdpijn, misselijk braak neigingen bij rechtstaan meer last dan liggen.Heb de ganse dag neergelegen en slapen niets van eten binnen krijgen.De huisarts moest nog met papieren binnen komen, en geeft mij onderzocht en is duidelijk migaine, dit kan duren van 4 tot 72 uur volgens arts. De dag nadien was iets beter en 3 de dag was over. Dit kan je ook hebben van te veel pijnstillers, volgens de onderzoekers van migaine.

24-8-2010 Pompopvulling
Naar de pijnkliniek geweest voor mijn 40 buisjes morfine op te vullen in mijn pomp.Had ook een artikel meer over slakken speeksel dat zou ook in de morfinepomp zou gevuld worden.De arts wist er van, en wist een pijnkliniek waar ze dit doen, maar is enorm duur voor dit op te vullen met speeksen van slakken. Dus hou ik me wel verder aan de morfine.

27-8-2010 Eindelijk mijn rolstoel besteld vandaag
Beste mensen eindelijk is mijn shoprider besteld, dit is een rolstoel die vlug uit een neemt voor in de wagen mee te nemen.Dit betekend dat ik terug eens naar de kust kan gaan om op de dijk te rijden met de rolstoel en terug de kust te zien en de wind gevoelen zalig. Het is 12 jaar geleden dat ik nog eens ergens ben geweest voor ontspanning, dit is niet niks als je dat niet meer kan, en voor mijn vrouwke ook is geen leven.Deze rolstoel hebben we zelf euro voor euro moeten sparen, de ziekenkas komt er niet tussen RIZIV ook niet en vlaams fonds ook niet, deze rolstoel staat niet op hun lijst.Ik kan niet anders of dit model te kopen want de lift in het appartement is maar 80cm diep en 75 cm breedt.Zo is het steeds het zelfde dat je als invalied voor veel geld zelf moet ophoesten om eens buiten te kunnen.Volgende week meer hier over als hij hier al zal zijn?

29-8-2010 Enorm veel pijn !!!!!
Het is zondagnamiddag en ik krijg enorme pijn in mijn rug, ik kon mij niet meer bewegen van de pijn, en kon niet opstaan ook. Ik heb de dokter van wacht gebeld en deze was hier vrij vlug was ik blij mee, geeft mij een inspuiting van 3 ml contramal en gelukkig is mijn pijn iets beter. Dit komt door de wind en het zeer slechte weer dat er nu heerst in het land. Ik weet dit van andere chronische pijnpatiŽnten dat ze ook veel meer last hebben.

2-9-2010 Heupinfiltratie bilateraal.
Het was terug zover dat mijn beide heupen deden enorm pijn, er was terug ontsteking van de bursitus slijmbeurs en dit is juist maar te verhelpen door infiltraties met cortisone. Tegen zijn collega vertelde de arts dat er nog een mogelijk was, dit was opereren maar door ik zoveel heb meegemaakt stelde hij voor om dit zeker niet te doen.

4-9-2010 Eindelijk mijn rolstoel.
Vandaag is mijn elektrische rolstoel de shoprider toegekomen,die man was zo vriendelijk dat hij de rolstoel geeft gemonteerd, als een uitstekende uitleg hoe alles werkt. Het is een zeer handige rolstoel deze kan in rond de 10 seconden uit een en in de wagen voor mee te nemen, naar de kust groot warenhuizen. Want ik had geen sociaal leven meer de laatste 10 jaar. Wat voor mij ook goed is dat de rolstoel zijn zetel kan goed achteruit liggen zo dat de druk weg is in mijn rug . persoonlijk kon ik niet in een gewone rolstoel zitten het is te recht. Men kan de rolstoel aanpassen in hoogte, zelfs breedte van de armsteunen en ook de joystick regelen in de lengte. Er is zelfs een gordel ook aanwezig. Voor op te laden moet je niet op de grond liggen het is juist onder de joystick dat men een draad kan inpluggen om de batterij op te laden. Ik had geen andere keuze want ten eerste moet hij vlot uit elkaar, als ook in de lift passen dit is juist gepast met de voetplank omhoog, deze is ook in instellen .

Beste lezers hier zie je hoe eenvoudig de rolstoel shoprider in de wagen kan plaatsen. Shoprider weegt tussen 30 en 40 kilo niet eenvoudig voor met de zetel plat niet gedemonteerd in de wagen te plaatsen, mijn vrouw zou zelf rugproblemen zo kunnen hebben. Je ziet op de fotoís hoe eenvoudig dit is, eerst de stroomdraad uit het onderstel halen, zetel dichtklappen dan kan je eenvoudig de stoel in de wagen plaatsen. Het onderstel is onmiddellijk uit elkaar door aan een klepje te trekken krijg je 2 gedeelten, kan zo eenvoudig in de wagen geplaatst worden. Je ziet op de foto dat er nog ruim plaats genoeg is in de koffer, koffer dicht en vertrekken maar naar..... Bekijk hier het filmpje van de shoprider voor meer informatie Revalidatiematerialen.nl.Vermeld even mijn naam Hans Zottegem aub

4-9-2010 Uileg bediening.
De uitleg over de bediening van de rolstoel, niet te onderschatten we hebben eerst de joystick daar mee kan je vooruit, links, rechts, achteruit rijden. Daar boven vind men de regeling van de snelheid door 2 buttons links vind je 2 streepje is voor te vertragen, rechts met 4 streepje is voor sneller te rijden dit gaat tot 5 standen van snelheid. Wij hebben op stand 3 gezet en de vrouw kon goed meewandelen, vlugger kon ze niet meer bij houden. Daar boven een toeter, en dan de aan of uit knop. De bovenste rij van lampjes zijn van je batterij stand van groen oranje naar rood, en deze daar onder geeft je snelheid weer. Het is natuurlijk wel wennen om dit gewent te worden op smalle paden beter te traag in begin dan te vlug. Men kan met de shoprider +- 10 tot 12 km rijden.Batterij gaat ongeveer 2 jaar mee volgens gebruik er van.

4-9-2010 Eerste uitstap.
Deze namiddag voor eerste keer met de rolstoel buiten geweest met mijn vrouw en mijn hondje. Het is even schrikken als je in de rolstoel buiten komt. De stoepen zijn niet aangenaam om op te rijden, het is niet te doen wat men allemaal tegen komt, de straat niet kunnen oversteken om dat de borduren te hoog zijn. Onder een brug gereden waar de stoep 65 tot 70 cm breedte is met druk verkeer er naast. Ik zou dit niet kunnen zonder mijn vrouw bij mij, het begint al bij verlaten van het appartement een hoge drempel van 20cm tot 25cm daar sta ik al. We hebben 6 km gereden, toen ik mijn rug gevoelde dat de pijn begon door te komen, dacht ik er aan ik kon mij nog verder achteruit leggen met de zetel en de druk was meer weg van de rug was duidelijk beter. Op de terug weg zijn we in zottegem de heldenlaan opgereden daar was het aangenaam een breder stoep wat een luxe, maar bijna boven was er terras op straat dit stond niet in de weg, maar de eigenaar zet dan nog stoelen en tafels op de stoep waar je juist gepast door kan en nog een reclamebord waar ik moest over de voet van het reclamebord rijden.

4-9-2010 Eerste winkel ervaring.
Heb ook voor eerst in een winkel gereden met rolstoel, terug schrikken hoor je voelt je klein, de mensen gaan niet vlug uit de weg, bekijken je eens van daar is er terug een met een rolstoel, je kan niet overal bij aan de kassaís niet te doen voor het passeren. Was zeer blij dat mijn vrouw bij mij was alleen is het onmogelijk daar ben ik al uit gekomen. We zijn dan een rond punt 2 maal moeten de straat oversteken, en daar was ik verrast dat de mensen onmiddellijk stoppen om je voor te laten op zebrapad . Bij thuiskomst moet mijn vrouw terug de rolstoel boven de drempel brengen 40kg, en de vrouw van de cafť Ďt brouwershof was onmiddellijk bereid om een man te sturen om mijn vrouw te helpen, er zijn nog bereikbare mensen maar deze lopen niet te dik, ik was blij dat ik in de zon zolang buiten was geweest voor eerst in veel jaren. Dit was mijn eerste ervaring met de shoprider.

8-9-2010 Zeer veel pijn nu
Vandaag voor mij zeer zware opdracht jaarlijkse controle voor de tanden, dit is niet gemakkelijk gezien de vorm van de zetel waar je moet inliggen. Ik neem steeds een nek kussen mee een nog een extra kussen voor onder de rug voor toch wat steun te hebben, een controle en ik heb nu ook een gaatje is onmiddellijk zeker 1 uur werk voor de tandarts. Het is een vrouwelijke tandarts waar ik al 28 jaar bij ga, ze doet haar uiterst best om zeer snel te werken, en als het niet meer gaat steek ik mijn hand omhoog en stopt ze onmiddellijk en zet ze mij terug recht. Mijn neurostimulator gaat steeds mee en deze staat vrij hoog voor mijn pijn te kunnen verdragen. Bij thuiskomst kon ik niet meer van de pijn kon niet meer recht. De huisarts verwittigt en deze geeft mij een inspuiting gegeven, en ik moet nog pijnstillers ook bij nemen ,en in foetushouding liggen de wervels open gaan zo dat de druk verminderd op mijn zenuwpijn. Volgende afspraak is in april in 2011, het is door de morfine dat ik zoveel naar de tandarts moet gaan, dit zijn een van de bij werkingen.

9-9-2010 Spierpijn
Deze nacht geen oog dicht gedaan ik had enorm veel pijn in mijn benen de zenuwen, als ook de spieren die ook zoveel grote plekken erge pijn veroorzaken. Dokter geeft terug een inspuiting geplaatst tegen de pijn, maar over de spieren is wat anders hij geeft mij gemaakte pillen tegen spierpijn verhoogd. Het is een nachtmerrie als tijdens de nacht enorm veel pijn hebt, zenuwpijn niet te doen, als ook spierpijn. Deze avond nog een pil bij nemen afwachten voor deze nacht.

10-9-2010 pijn en spierpijn.
De nacht is niet goed verlopen, terug hevige pijn in de spieren dit zou komen door mijn melkzuurte graad eiwitten te kort de dokter wist het niet zo best. Dus geeft hij mijn gini pillen verzwaart met 20 mg per pil, ik neem dit al jaren afgewisselt met magnesiun maar magnesium werkt niet zo best meer, neem ik meer gini pillen. Ik hoop met de verhoging van gini pillen het veel beter gaat zijn. De dokter geeft mij terug een inspuiting gezet wegens te hoge pijn in de rug ik kon niet meer recht lopen. Jammer dat ik die inspuitingen in mijn rug in de pijnkliniek niet meer kunnen plaatsen, dat was zeker een beter resultaat. We maken er het beste van maar dit lukt niet steeds altijd.

14-9-2010 Rolstoel wordt niet terug betaald !!!
Beste mensen vandaag zijn ze langs geweest van het ziekenfonds voor mijn rolstoel terug te betalen. Je zou denken dat het zo is maar niets is minder waar, deze staat niet op de lijst van de R.I.Z.I.V dus geen geld terug. Het is nog thans een van de enigste die in een kleine lift gaat. De man van ziekenfonds wiste mij te zeggen dat het een mooie rolstoel was en een zeer handige om mee te nemen, wil je nog buiten kunnen moet je dan zelf er een aankopen. En dit met je invaliditeit moet je dat maar kunnen betalen, ik wil de mensen waarschuwen dat er niet veel terug betaald worden, en je mag zelfs niet meer kunnen staan voor volledige terug betaling. Ben ik van verschoten een chronische pijnpatiŽnt die nog een paar stappen kan zetten moet op deze tussen komst niet op rekenen. Ik ben zaterdag na 10 jaar terug eens kunnen naar de kust gaan, en op de zee dijk eens kunnen rijden met deze rolstoel en dat deed enorm goed. Nu kan ik ook binnen in een grootwarenhuis en kom ik buiten met veel minder pijn dus help het ons terug een sociaal leven op te bouwen, de mensen die dat terug betalen moeten eens verder denken, en niet alleen op verlamde mensen hun rolstoel terug te betalen. Nu heb ik geen service 24/op24/ op mijn rolstoel sta ik ergens 5 km van mijn wagen wat dan ? Ik heb deze service niet om dat hij niet terug betaald is, dus komen ze niet tussen in maken van mijn rolstoel!!!

26-9-2010 Zenuwpijn slaat terug toe.
Het is nu al een paar dagen dat ik terug enorm veel zenuwpijn heb in mijn been. Dit is moeilijk vol te houden ik heb deze zondagnacht een dokter van wacht laten komen voor een inspuiting. Daar na ging het iets beter en ben ik nog in slaap gevallen. Nu gebruik ik dagelijks mijn neurostimulator om de meeste pijn niet zo te voelen, maar komt er nog door. Ik hoop vurig dat er ooit nog iets kan aan gedaan worden.

12-10-2010 Laatste week terug meer pijn.
De laatste week is de pijn in de rug als ook in de nek terug meer toegenomen. Vandaag geeft de huisarts terug geweest voor inspuitingen en geeft mijn nek ook onderzocht, links en rechts gaat het niet ver voor te draaien, naar beneden naar de romp toe ging nog maar achterwaart ging het ook niet. De nek zit vast door de artrose als ook door de slechte rug doet er ook geen goed aan. Nu geeft ze met mijn nek te onderzoeken ook een moedervlek die vergroot is opgemerkt, en ze geeft ook grillege vorm dus niet goed moet ik bij een huidspecialist gaan om te zien of er kwaad in zit.

19-10-2010 Pompopvulling pijnkliniek..
Vandaag is de morfinepomp terug opgevuld, nog een keer dit jaar en er is terug een jaarje voor bij. Ik heb die moedervlek waar voor ik vrijdag namiddag naar de deratoloog moet gaan geeft hij ook eens bekeken en best verwijderen geeft hij mij toe vertrouwd.Ik ben wel bang van de uitslag ik hoop dat de tumor niet is uitgezaaid, zullen we vrijdag meer weten.

22-10-2010 Vandaag bij Dermatoloog geweest.
Huisarts geeft vorige week mijn nek onderzocht, en geeft een grillege moedervlek gezien een in 2 kleuren.Ze stelde voor om zo vlug mogelijk het te laten onderzoeken, ze was bang dat het zou tot een melanoom uitgroeien. Dokter geeft gelijk gekregen van dermatoloog dat ik ben doorgestuurd voor onderzoek. Dermatoloog geeft de plek nagekeken met een loep en is 2/3 overtuigt dat het geen kwaad aardig melanoom is maar dat het een baso is. Maar voor alle zekerheid gaat hij de moedervlek verwijderen, met effectiefste methode is excisie onder lokale verdoving wordt de vlek verwijderdt en gaat deze naar een labo voor onderzoek of er niets kwaadaardige cellen aanwezig zijn. Dit zal door gaan op donderdag 25 november om 10u30, draadjes blijven er 14 dagen in en worden dan pas verwijderd.

29-10-2010 zenuwpijn terug zeer erg
De laatste week heb ik enorm veel zenuwpijn in mijn linksbeen.Heb terug veel inspuitingen van doen had om een beetje menslijk te zijn.Opmerkelijk is wel de plotse verandering van het weer, als ook de wind die bij mij ook een rolspelen. Dit heb ik in de pijnkliniek nog gehoord van chronischepijnpatienten, we zijn niet de enige die het moeilijk hebben.

2-11-2010 Terug Lyrica pogingen ???
Vandaag huisarts terug geweest en ik heb vroeger pillen Lyrica 75 mg proberen te nemen en ik was er op lichamelijk gebied niet goed van. Een lagere dosis kan je niet krijgen in Belgie juist in Nederland dus zijn we gestopt met Lyrica.Na veel pijn in mijn been de vorige maanden, niemand wist meer wat we konden aan doen aan die hevige pijn in mijn been. In de pijnkliniek wisten ze ook geen raad meer de zenuwen konden niet meer verbrand worden (coagulatie) vroeger 16 keer gedaan geweest, nu gaat het niet meer om dat ze niet meer aan kunnen om de behandeling te doen. Geen plaats meer tussen de wervels is de hoofdrede. Nu heb ik aan de huisarts gevraagd om de capsule van 75mg die bestaan in de handel, deze te laten ledigen het is poeder vorm, en deze in 25 mg te laten maken om te zien hoe mijn lichaam er op reageert. Deze avond heb ik de eerste pil genomen van 25 mg Lyrica en het is de bedoeling om te proberen de mg op te drijven tot de zenuwpijn onder controle is.

3-11-2010 Terug infiltraties.
Vandaag zit ik terug in de miserie mijn heupen deden zeer veel pijn. De slijmbeurs zakjes van de heupen waren terug ontstoken. Dus is de huisarts terug langs geweest om mijn beide heupen te infiltreren met cortizone langs beide zijden. Dit zal ik nooit niet kwijt meer raken, of ik moet deze slijmbeurs zakjes laten uitnemen maar is ook niet steeds de oplossing.

20-11-2010 Terug slechte tijd voor de pijn.
De Lyrica dat opnieuw opgestart werde de 2-11-2010 geeft geen effect had, nam ik in 3 keer 25 mg was het niet voldoende dreef ik het op naar 2 maal 25 mg en 1 keer 50 mg had ik terug enorme last van ongemakken, nu is het volledig gedaan met proberen.Ik heb de laatste week al enorm veel pijn had, dit komt door de dichte mist en de hevige regen ik heb dagelijks terug inspuitingen gekregen van de artsen. Dan is het een paar uur meer uitstaan baar voor mij sommige perioden zou men de muur oplopen van de pijn. En tijdens de nacht uren wakker liggen is ook niet alles, je denk aan alles in je hoofd dan slechtste eerst. Ik hoop uit de grond van mijn hart dat er binnen kort nieuwe medicatie uitkomt dat in de morfinepomp kan ingespoten worden voor aanvaarbare pijn, er lopen enorm veel onderzoeken op dit moment.

25-11-2010 Vandaag operatie aan de rug.
Deze voormiddag was het zo ver om 10 u 30 lag ik al op de operatie tafel en hebben ze mij onmiddellijk plaatselijk verdooft met een paar prikken rond de plek. Na een paar minuutjes is de dermatoloog begonnen met de plek uit te snijden gelijk de foto's hier boven. Geeft mij wel uitdrukkelijk gevraagd of ik niets gevoelde, en ik voelde niets ik heb het stukje uit de rug gezien het was wel enorm dik dat zal wel zijn reden hebben had. Nu gaat dit stuk onmiddellijk naar het labo om te onder of er geen kanker aan verbonden is. Bij het terug dicht naaien ging het vlot er zitten er 5 draadjes in, bij de laatste 2 voelde ik het meer, de verdoving bijna uitgewerkt. Nu is de verdoving uitgewerkt en de pijn neemt iets toe. Binnen 14 dagen mogen de draadjes er uit, ik hoop dat alles terug goed komt.

29-11-2010 Vandaag operatie aan de rug.
Ik zit terug in een cirkel van chronische pijn. Heb al veel extra inspuitingen moeten hebben van de huisarts. Gisternacht geeft de dokter van wacht geweest rond 23u50 je betaald daar voor 1840 BF voor een nacht visite tijdens weekend . Vandaag geeft huisarts terug geweest en terug een inspuiting tegen de extreme pijn.Hij geeft ook de pleister op mijn rug verwijderd en na gekeken, alles was in orde en geeft het terug afgedekt. Het is al weken aan een stuk dat ik 24 u op een dag en 7 op 7 zeer veel extra enorme pijn heb aan mijn schouders als ook mijn atlas. Nu komt hij morgen binnen om infiltraties te geven links en rechts een 6 tal te geven, als ook rond de atlas.Het product is kenacort -A10 dit is een cortizone om de pijn er eens uit te gaan. Hopelijk werkt het eens voor een paar dagen of weken, want de pijn kan ook eens te veel worden voor een chronische pijn patiŽnt de hevige pijn.

3-12-2010 Terug veel pijn.
Huisarts geeft vandaag op huis bezoek geweest ik heb enorm veel last aan de Myelopathie, in de volksmond zegt men de atlas maar dat is niet daar is in het hoofd. Bij mij zit de stekel te ver uit en kan ze geen inspuiting in geven met courtisane is zeer slecht . De warmte en ook invrijven met een zalf dat warmte geeft is ver het enige dat tegen de hevige pijn te doen is. Heb wel een inspuiting gekregen 3ml tradonal om dat mijn rugwervel ook enorm veel pijn doet, als onderrug terug ook. Vernauwing van het halswervelkanaal door het ontstaan van botrichels van de wervellichamen. Een richel ter hoogte van C4/C5 geeft beknelling van de daar uittredende wortel C5, maar nog niet van het ruggenmerg. In de uittredende zenuwwortels verlopen aftakkingen van de motorische en gevoelsbanen, waardoor beknelling van een wortel aanleiding kan geven tot pijn, verlamming en gevoelsstoornissen. De richel ter hoogte van C6/C7 geeft beknelling met indeuking van het ruggenmerg (myelopathie) met de daarin verlopende motorische en gevoelsbanen, waardoor de motorische en gevoelsfuncties bedreigd worden.

10-12-2010 Nekpijn aan C7.
Vandaag zijn de draadjes uit mijn rug verwijderd van de ingreep van de dermatoloog. Dit heb ik nu ook al maanden dat de pijn de snijden is aan de nekwervel c7. De laatste week is het enorm erg geworden dat ik er ook zal moeten laten naar kijken. Dokter komt steeds inspuitingen zetten tegen de pijn. De meest voorkomende nekhernia's liggen tussen de 5e en de 6e (C5-6) en tussen de 6e en de 7e halswervel (C6-7), maar ze kunnen ook op andere plaatsen binnen de halswervelkolom optreden (behalve tussen C1 en C2, want daar zit gťťn tussenwervelschijf).

15-12-2010 Opname ziekenhuis.
Opname ziekenhuis voor nieuwe batterij voor neurostimulator. om 8u30 zijn we opgenomen gelukkig een kamer alleen,en de duur van de opname zou op 2 dagen geplant zijn. Ik en mijn vrouw waren bezig met alles op zijn plaats te zetten,en ze waren daar al om naar het operatiekwartier te gaan ze hebben alle vragen gesteld van soorten pillen, welke ingrepen er voor enz. Schortje aan en was al vertrokken dat was vlug. Dan in de voor bereiding voor dat je naar de operatie zaal in gaat de infuus geplaatst en we waren klaar.10 minuten nadien was het al mijn toer om naar de operatiezaal te gaan . Ik moest om mijn rug liggen voor de ingreep, en gingen ook mijn morfinepomp opvullen als ik in slaapt was. De pijnarts was er vlug ik was al gebonden met armen zijwaarts de benen we hebben even gepraat en de spuit word toegediend op een paar seconden in slaap het is juist dat ge dood bent. Ben op de ontwaak zaal terug bijgekomen en ik bibberde enorm van de koude,ze hebben een darm met warme lucht bij mij onder deken gelegd en het was vlug in orde. Dan iets tegen de pijn toegediend dat redelijk vlug werkte. Na een tijd mocht ik terug naar mijn kamer gaan was ik blij was terug eens voor bij. Tegen de avond heb ik naar de pijnarts gebeld en gezegd dat ik redelijk goed was geen koorts pijn onder controle hij ging als hij gedaan had nog eens passeren en de papieren klaar maken als ik goed was kon ik naar huis vertrekken. Mijn vrouw was blij ik ook dat ik het op een dag had kunnen klaarspelen. Nu is er nog dagelijks wond controle van doen tot de draadjes er uit gaan. En dat zal de 31-12-2010 worden tot nu toe. Kan nu nog niet veel doen alleen is nog maar open gesneden geweest zal wel verbeteren na een paar dagen, weken .Ik moed wel een band dragen voor 3 maand dag en nacht voor de batterij terug aan de buikwand te groeien.

18-12-2010 verzorging buikwonde.
Hier zie je de buikwonde die genaand is en met strips is bevestigt op de wonde. Deze moet dagelijks van de pijnarts worden ververst en ook onsmetten terug pleister op en druk verband op de batterij en de band zeer goed doen spannen. Dit is voor 3 maand dat de batterij goed zou vast groeien in de buikwand. Mijn pijn is nog niet veel verbeterd tijdens de nacht kan ik niet goed slapen, en over dag uit bed stappen gaat ook niet zo best. Zal wel eens verbeteren.

31-12-2010 Draadjes zijn er uit.
Vandaag naar de pijnkliniek geweest, om mijn draadjes van de laatste operatie er uit te doen. Het ging zeer vlot en de wonde staat goed. Nu moeten we nog een tijd met onze band aan lopen die zeer strak is aangespannen en nog een drukverband op de nurostimelater om deze vast te groeien in mijn lichaam. Dit is vervelend maar als het moet kan dit niet anders.Ik en mijn vrouw wensen alle pijnpatienten een goed eindejaar en een beter 2011 toe

Terug naar boven

Copyright © RUGINFO-EN-PIJN © NIETS VAN DEZE WEBSITE MAG ZONDER TOELATING WORDEN OVERGENOMEN