Mijn verhaal van het jaar 200910-2-2009 Mijn eerste pompvulling van nieuwe jaar
Bij mijn eerste pomp opvulling van dit jaar geeft de arts nog wat toegevoegd aan de 4 bonussen dat ik dagelijks kan bijgeven,om de pijn te verzachten. Het helpte niet zo veel,maar daar kan de arts ook niet aan doen.Heb nog dagen had dat ik lag te kreunen van de pijn,dat de huisarts nog een inspuiting kwam bij geven. Ik mocht niets doen voor de verhuis,we konden er vroeger in juiste datum nog niet bekend,dus helpt ik wat,ik had toen wat voor kon mij niet meer bewegen dan heb ik 14 dagen inspuitingen bij gekregen heb ik enorm af gezien.

24-3-2009 Pompvulling
Terug naar pijnkliniek voor pompopvulling,nu was de verhuis datum gekend,en kreeg ik van de pijn arts te horen dat ik niet moest proberen te helpen,dat hij mij anders een dag in de kliniek zou houden.MJ had het gezegd dat ik het erg op mijn zenuwen had dat ik er niet kon in vliegen om te helpen dat ik het moeilijk had om juist toe te kijken.De pijnarts kon hem dat zeer goed inbeelden vertelde hij,maar heeft geen zin gaat alleen nog slechter worden dan het al was.Ik wist dat hij gelijk had maar ik moest er mee leven.

27-4-2009 DE GROTE DAG.
Na het schrijven bij de notarissen,ik was er niet bij onze notaris had een volledige volmacht voor verkoop huis en aankoop van het appartement,ik kon nooit een voormiddag op een stoel zitten.Is de bewoonster vroeger vertrokken,en heeft mijn vrouw en schoonbroer wat klusjes gedaan op 14 dagen stond het gelijk nieuw. De dag zelf hebben ze mij voor 8 uur naar appartement gedaan,en ik kon op een veldbed liggen met een matras op.Onze hond was er ook bij en keek mij aan wist ook niet wat er ging gebeuren.Ik heb een firma laten komen met 4 man mijn schoonbroer en schoonzus en mijn vrouw.De week daar voor was al veel langs hier gebracht. Om 8 uur stonden ze in leeuwergem voor alles op te laden,en om 9u30 kwam het eerste stuk naar boven mijn bed,hadden ze laatst bijgeplaatst zo dat ik mij direct kon gaan inliggen.Het deed goed terug mijn matras te voelen,is een speciale ook anders had ik al veel doorligwonden. Alles kwam snel boven mijn schoonbroer was al begonnen de slaapkamer in een te steken zo dat mijn vrouw en ik konden slapen.Om 11u30 waren ze terug vertrokken,hadden karton en plastiek mee hadden geen afval weg te doen.Tegen de avond stond alles wat op zijn plaats,MJ geeft op haar gemak de dozen leeg gemaakt tijdens de week. Het internet was ook een zware bevalling,er stond op de nota aansluiting in straatje vorig adres,ik moest maar een nieuwe aan vraag doen.Ik heb naar belgacom gebeld met geluk een grote baas aan de telefoon had,alles uitgelegd ik had het 3 maanden op voorhand aangevraagd,deze baas was in zijn computer aan typen en ik hoorde hem zeggen tegen enkele medewerkers hoe komt dat????? Na nog 5 minuten kon hij mij zeggen je zal vandaag internetnet hebben VDSL2 in het oude adres had ik ADSL.Nog geen 30minuten later waren er hier om het direct aan te sluiten een uur en ik kon tegen de middag zweven over het internet met zeer hoge snelheid in de woonst had ik 4 MBPS en hier hadden we nu 20 MBPS en onbeperkt downloaden,de snelheid was maal 5 vlugger dan vroeger. De verhuis is al bij al goed verlopen.

28-4-2009 Dag na verhuis.
De eerste nacht is niet te best verlopen,om dat ik te veel pijn had,ik had eens te veel opgelopen en je voelt dit enorm goed.De eerste 3 dagen kon ik mij nauwelijks bewegen. Met 4 bonus schotten kwam ik niet toe tegen de pijn,we hebben nog extra medicatie bij genomen.De eerste week was het dagelijks iemand die langs kwam voor formulieren in te vullen,geen rust had de eerste week.

5-5-2009 Pomp opvullen zicht op living apartement.
Vandaag op consultatie geweest,voor te zien hoe het gaat,en ook de pomp op te vullen met morfine.De dokter wou weten of we daar konden gewoon worden.Mijn vrouw antwoordde zeker wel het is daar gemakkelijk,je zit tegen alle winkels.Heeft naar mijn rug gekeken om dat ik de laatste tijd last heb van littekenweefsel,er groeien op 2 plaatsen gelijk bollen,komt van de connecties van de morfine,en een anker van mijn elektroden niets aan te doen. De conecties zouden kunnen los komen er af blijven was zijn antwoord. Van mij is er een last afgevallen dat mijn vrouw buiten niet meer alles moet doen. Aan een huis is er steeds iets te doen,als je denk dat je rond bent moogt je terug beginnen.En om eerlijk te zijn mij bevalt het hier ook wel het is rustige blok,mensen zijn vriendelijk. Was bang van deze stap te zetten maar we willen beiden niet meer terug en dit is het voor naamste.

16-6-2009 Pomp opvulling
Vandaag pomp terug laten opvullen,heeft wat moeilijker geweest of anders,het is voor de artsen niet gemakkelijk de vuldop te vinden. De pomp zit nooit niet gelijk het is een beetje gelijk je darminhoud die dat bepaald we kunnen terug voort.

27-6-2009 Goed gewoon
Het is vandaag dat we hier 2 maanden wonen,en we zijn het beiden al zeer goed gewoon,we zouden niet meer terug willen naar ons huis,onze rocky is het ook gewoon,de papegaai zit bij haar zuster,en woopy hebben we aan een oudje gegeven ze was haar man verloren,en zocht een oud rustig hondje en onze woopy kwam er voor in aanmerking. De laatste week ben ik niet zo best geweest,de arts geeft dagelijks inspuitingen moeten komen geven. Tijdens de nacht niet zo best slapen en wakker liggen van de pijn,ondanks de hoge inname van spierontspanners en slaappil.

04-8-2009 Is zeer goed weer maar.
Het weer begint nu toch mooie dagen te geven,ondanks het mooie weer blijft mijn pijn gelijk voor geen. We wonen hier nu al 4 maand en ik vind het goed,mijn vrouwke is gemakkelijk om boodschappen te doen .Ik zit niet zo veel meer op de computer ben moe en slaap nog veel overdag. Komt door de morfine en medicatie”soms vraag ik mij af met nog een operatie of ik niet beter zou zijn”ik kan met mijn vrouw niet mee buiten met de hond een toer wandelen,erg vind ik dat. Vandaag opname dagkliniek voor pomp opvulling als ook het litteken weefsel op mijn rug in te spuiten dat het zo pijnlijk niet meer is.De pompopvulling is vlot verlopen,maar voor de inspuiting in de rug is het wat anders. De arts geeft het gezien de felle litteken weefsel,maar geeft het niet kunnen behandelen wegens de catheter die in het ruggenmerg loopt en ook de elektroden. Hij kon het niet inspuiten om dat er gevaar was voor los komen elektrode en catheter. Zo komt er steeds pijn bij waar je moet leren leven,wat er niet kan opgelost worden moet je leren mee leven.Soms wordt het mij te erg zal gaan het 11 de jaar ingaan,en ik lig nog in bed dagelijks,kan niets in huishouden doen,kan mij zelf niet wassen of kleden,je bent maar 49 jaar dan vraag je af waarom ik??? .

08-9-2009 Pompopvulling en verhoging
Vandaag terug pomp opgevuld,is goed verlopen. Maar ik heb nog over de ernstige pijn gepraat met de arts. Deze stelde dan voor in plaats dat ik 4 keer kan morfine bij geven,naar 3 keer te gaan. Maar dan een veel hogere dosis of dat ik nu heb. Het zal terug afwachten worden Of ik er een lichte verbetering mee zal hebben. Op aanraden van de huisarts heb ik nog eens rx foto’s laten maken nek rug heupen. Goed ziet er niet uit de tussenruimten worden minden dan daar voor. Minder beweeglijk met de nek artrose is duidelijk vast gesteld. Volgens de voorgaande rx is het terug slechter geworden. Mijn bloeduitslag is ook niet goed de hormonen zijn zeer erg verstoort,de mannelijke hormoon testosteron staat ver onder de -Wat ze nog hebben vastgesteld is osteoporose in grote hoeveelheid,dit wil zeggen dat er gaten in mijn beenderen komen. En dat ik nu een paar jaar mijn beenderen zouden breken gelijk glas,we moeten trachten het verder lopen te voorkomen. Je valt gewoon in de ene verbazing in de andere dat moet ik u wel zeggen.

20-10-2009 Pomp opvulling en controle catheter
Vandaag met bang hart binnen in de dagkliniek.De pompopvulling is zeer vlot gegaan,de arts geeft ook mijn katheter gecontroleerd op eventueel lekken. Bij het inbrengen van de vloeistof leekt het er op dat de katheter van mijn pomp was. De arts geeft een 2 de test gedaan en toen liept het kleurstof verder in de katheter,en hij geeft het gevolgd tot in de rug. Geeft dan nog eens controle gedaan om zeker te weten dat de toename van mijn pijn niet van lekke katheter komt.Geen lekken is geruststelling voor mij,maar van waar blijft de pijn dan komen,is niet verbeterd met de verhoging van de tussenschot. Nu geeft de arts besloten om de morfine dat over 24 uur loopt,te verhogen tot boven de 10 zonder de tussenschot. We hebben nu alle dagen hevige hoofdpijn,en heb 3 weken enorm veel zenuwpijn had in mijn benen is zeer pijnlijk.De huisarts geeft 2 soorten medicatie opgeschreven dat ik de pijnspecialist moet vragen of dit helpt.Je kan ze niet krijgen zonder goedkeuring van adviseur van de ziekenkas.

24-10-2009 Heupen terug last.
We hadden al een paar dagen last van mijn heupen,ik had terug ontsteking van de bursitis,de huisarts geeft terug geïnfiltreerd, in de smeer zakjes van de heupen.Na 2 a3 dagen begint het te verbeteren voor een tijd,niemand weet hoelang.

28-10-2009 Nieuwe matras ontvangen
Beste lezers mijn tempuur matras die bijna 2 jaar oud was,ik zakte er door en daar door had ik nog meer rugpijn. Deze die ik had was 22 cm dikte er is 15 jaar waarborg op.De eerste 5 jaar is het omruilen als ze niet meer aan de eisen van tempuur voldoen. Daarna is per jaar 10 procent opleg voor een nieuwe.Ze zijn komen kijken en ik kreeg een nieuwe in de fabriek moest ik nog een maand wachten.Gelukkig hadden ze in de winkel nog op stok. Uitgebreide beschrijvingIn het Deluxe matras is de perfecte balans gevonden tussen comfort en drukverlaging. Dit ultieme gevoel wordt bereikt door een bovenlaag van 2 cm zacht TEMPUR materiaal dat is doorgestikt in de tijk. Onder de tijk zit een laag van 9 cm drukverlagend TEMPUR materiaal welke wordt ondersteund door 11 cm hoogwaardig High Resilience Polyurethaanschuim. De tijk van het Deluxe matras is gemaakt van TEMPUR-Tex™. Deze vochtafdrijvende stof absorbeert en verspreidt vocht over een groter oppervlak, waardoor deze sneller droogt en comfortabel aanvoelt. De tijk van het matras is afritsbaar maar mag niet worden gewassen. Opbouw van de lagen van het Deluxe matras A. Een TEMPUR-Tex tijk waarin 2 cm TEMPUR materiaal is doorgestikt B. 9 cm TEMPUR materiaal – Drukverlagende comfort- en therapeutische ondersteuningslaag voor een diepe en verfrissende slaap. C. 11 cm High Resilience Polyurethaanschuim – Ondersteunende laag voor optimaal comfort Uitgebreide beschrijvingIn het Deluxe matras is de perfecte balans gevonden tussen comforten drukverlaging. Dit ultieme gevoel wordt bereikt door een bovenlaag van 2 cm zacht TEMPUR materiaal dat is doorgestikt in de tijk. Onder de tijk zit een laag van 9 cm drukverlagend TEMPUR materiaal welke wordt ondersteund door 11 cm hoogwaardig High Resilience Polyurethaanschuim. De tijk van het Deluxe matras is gemaakt van TEMPUR-Tex™. Deze vochtafdrijvende stof absorbeert en verspreidt vocht over een groter oppervlak, waardoor deze sneller droogt en comfortabel aanvoelt. De tijk van het matras is afritsbaar maar mag niet worden gewassen. Opbouw van de lagen van het Deluxe matras,we hebben een nieuwe matras had en hebben nog geld opgelegt voor nog een dikkere de dikste dat bestaat is 25 cm dikte,ik heb terug garantie had van 5 jaar. De dikste matras kan ik aanbevelen voor mensen die dagelijks in het bed liggen veel meer kwaliteit.Een nadeel de prijs +- 1.500 euro.

01-12-2009 Pomp op vulling
Vandaag terug 40 ampullen morfine in mijn pomp gevuld. We hebben ook gesproken over mijn chronische zenuw pijn voornamelijk in mijn links been. Ik heb er redomeks voor had maar deed anders niet of slapen. Nu vandaag heeft de pijnspecialist lyrica 75 mg dit is een start hoeveelheid,na 3 dagen gaan we naar 150 mg 2 maal daags. Als de pijn nog erg is gaan we naar 2 maal 300mg.Dit zijn enorm dure medicatie,er is een attest binnen bij de adviserende geneesheer van de ziekenkas voor eventuwele terug betaling. Over de zeer slechte uitslag over mijn hormonen hebben we ook gepraat,mijn melkklieren zijn gezwollen en doet veel pijn,je hebt er inspuitingen voor, maar de pijnarts is meer voor pillen die blijven meer gelijkmatig werken. Maar terug een nadeel spuiten zijn terug betaald en de pillen niet,dit is België en zijn dure ook niets van terug trekken.Hij ging het eens uitzoeken tegen dat ik nog eens bij hem moet gaan.

17-12-2009 De Lyrica
Met de nieuwe medicatie lyrica,heb ik gewoon de 3 de dag moeten stoppen,ik draaide enorm veel. Naar de pijnarts gebeld en heb onmiddelijk alles uitgelegt en ik moest onmiddelijk stoppen was zijn antwoord.

31-12-2009 Beste voor oudejaars avond
Ik en Marie-Jeanne wensen onze vrienden van Ruginfo-en Pijn,een mooie oudejaarsavond toe en niet te veel pijn. Hier was het een pijnlijke avond de huisarts geeft nog binnen geweest om 18u00.
Er zijn meer dagen dat ik niet op de computer zit ,ik ga achteruit.

Terug naar boven

Copyright © RUGINFO-EN-PIJN © NIETS VAN DEZE WEBSITE MAG ZONDER TOELATING WORDEN OVERGENOMEN