Mijn verhaal van het jaar 20081-1-2008 Jaar begint niet goed.
Het jaar start niet goed de pijn is zeer hevig in mijn been,de morfine is terug wat verhoogt. Ik krijg nu dagelijks nog inspuitingen bij van de huisarts,er moet nog een oplossing komen het is echt zo niet te doen. Eens gaan eten buiten huis zal ik nooit mee maken,dat weet ik maar daar geef ik niet om als mijn pijn maar beter onder controle te houden valt.Ben verschillende maal naar pijn kliniek geweest over bepaalde oplossingen die nog voor handen zijn.Operatief gaat het niet na het besluit van de neurochirurg,dat het niet gaat om deze rug nog eens open te doen.Er zit zoveel harde stukken vergroeide kraakbeen en littekenweefsel met een vergroeid,dat hij er niet wilt aan beginnen. Om de eenvoudige reden dat er nog zenuwen in mijn rug zitten die bijna door zijn.Ik heb zijn uitslag aanvaard de kansen waren 90 procent blijvend verlamd in beide benen.Ik heb nog een voorstel had om mijn zenuwen voor goed weg te branden,dit is een zeer kostelijke ingreep en 1 op de 5 is er goed mee.Dan kan je u urine niet meer ophouden hebt geen gevoel meer maar normaal geen pijn meer in de benen.De morfineopvullingen van ons pomp ging vroeger langs de dagkliniek,dat ging zeer vlot te samen met mijn vrouw. Nu is het op de consultatie dat ze het opvullen,niet comfortabel voor mij.Daar de artsen van de pijnkliniek kunnen er niets aan doen het komt voort van de RIZIV. Heb er te samen nog voor gestreden met een pijnarts om dat het zo niet zou gaan maar jammer genoeg geeft niet mogen zijn.Ben nog eens langs de dagkliniek binnen geweest,om een inspuiting onder narcose te krijgen waar verschillende middelen in zaten,ik heb er ook geen verbering van had,en ging zeer moeilijk om de inspuiting te geven.

8-6-2008 Terug bursitis in heupen.
Deze week veel last had van de heupen,dit komt door een ontsteking BURSITIS genaamd en komt voor door dat de rug is gezakt en enorme druk op de heupen geeft.zie foto hier naast.Dokter komt dit thuis inspuiten met cortisone langs beide kanten,en zijn we goed voor x.....aantal weken. Een bursitis ontstaat nooit zomaar. Het is altijd het gevolg van een trauma (bijvoorbeeld een val op de heup) of omdat er in de bewegingsketen een stoornis zit. Het is dan een soort overbelastingsklacht. Deze keten loopt van de voet tot de onderrug. Als er ergens in de keten iets niet goed beweegt (te veel of te weinig) bewegen ook de spieren niet optimaal. De slijmbeurzen liggen tussen deze spieren zij zorgen dat ze kunnen verglijden ten opzichte van elkaar of ten opzichte van botten als de spieren aanspannen. Je kunt je misschien voorstellen als de spieren niet optimaal kunnen functioneren dat de slijmbeurzen geļrriteerd raken. Het is dus van belang de oorzaak te ontdekken en die aan te pakken. Dit is bij mij spijtig niets meer aan te doen.

13-8-2008 Elektrisch bed kapot.
Het frame van mijn eerste elektrisch bed is kapot we kunnen niets meer bedienen van af de knop het was nog thans een duur bed van bij vermeiren we hebben contact opgenomen met de firma en tot onze verbazing geen technische dienst. Dit bed was terug betaald door Vlaams fonds,ik heb contact opgenomen met Vlaams fonds en ik moest het volgende bed uit eigen zak betalen. We zijn op zoek gegaan langs internet,waar je wel een technische dienst bij was en ook een garantie van 5 jaar dit wil wat zeggen. Het merk invacare is een degelijke fabrikant er bestaan zeer goede bedden,en heb je iets voor wordt het gemaakt dit vind ik belangrijk.Het bed dat wij zelf betaald hebben kost 2785 euro en nog een matras bij van 22cm tempuur 1257 euro waren we op een dag 4042 euro kwijt. Nu nog afwachten of de firma haar woord houd of niet fait gaat dat weet men nooit. Het ergste van alles dat je daar zelf niets kunt aan doen,ze hebben dan nog blokken onder het oude bed geplaatst en nog wat aan gesleuteld mijn schoonbroer om toch terug te kunnen inliggen tot we het nieuw hadden

12-10-2008 Pompopvulling.
Vandaag terug pomp laten opvullen op consultatie bij dokter Deene pijnkliniek te zottegem.Dokter en verpleegster ontsmetten het eerst zeer grondig,er wordt plaatselijk wat verdoving gegeven. Dan gaat de arts op zoek voor de vuldop te vinden,eens gevonden trekt hij de morfine terug op die nog overblijft. Dan worden er 40 buisjes van 2ml opengedaan en opgetrokken in een grote spuit,deze wordt dan in de morfinepomp ingespoten. Dan regelen ze alles eens en overlopen wanneer je moet terug gaan voor de volgend opvulling bij mij is het meer dan een maand de reservoirs zijn groter van die nieuwe pompen.

20-10-2008 Op consultatie
Terug op consultatie geweest om te zien wat we nog konden doen voor toch minder pijn te hebben,morfine kon niet meer hoger om dat ik dan niet meer bij verstand ben en veel slaap. Dus moest er nog iets anders gebeuren,had aan de arts van de pijnkliniek al gevraagd om een afstandbediening te kunnen krijgen (betalen) om overdag een bonus van morfine te kunnen toedienen. De arts zag er wat in en belde onmiddellijk en bestelde dit ook. De week nadien waren we terug op consultatie,er was nog iemand van metronic die het regelen deed van de afstand bediening.ik kon 4 bonussen of schotten gelijk dat ze zeggen mij zelf toe dienen.Van 9 u in de morgen tot 23u00 kon ik deze gebruiken met tussen uur van 2 uur.Het is beter als men een hevige pijn aanval krijgt en je drukt na 10 minuten wordt de pijn wat menselijker.Al ik alles te samen tel kom ik op 17ml morfine in mijn ruggenmerg en dat is al een grote hoeveelheid.En niet te vergeten slaappil,vallium 10 mg soms nog tradonal bij in inspuitingen of pillen,en dalfagon 1000mg. Ik hoop op een dag dat ze nog een beter manier dan morfine vinden om de pijn te dempen,zijn nu van alles aan proberen slangengif,ook een soort vis de ontwikkeling staat niet stil op dit gebied.

25-10-2008 Appartement gekocht
We zijn vandaag gaan zien mijn vrouw en schoonbroer en haar zus hebben foto’s genomen van een appartement dat te koop staat op 50 meter van de markt,degelijk afgewerkt grote living alles er op en aan.Ik heb mij dan verplaats naar daar en we hebben onmiddellijk getekend.Het is van de jaren in de 90 zeker niet oud lift in,mooie badkamer,2 slaapkamers Aparte wc en in het midden van stad zottegem.

25-11-2008 huis verkocht.
Mensen toen moesten we ook beginnen kijken voor ons huis te verkopen,we hebben het overgelaten aan een firma. Tegenwoordig moet je veel papieren hebben om het in orde te maken,elic keuring grondstaal,energie keuring en dit was nog maar begin. MJ en haar zus en schoonbroer hebben veel opgeruimd er is een pak er uit gekomen,en ik lag daar terug toe te kijken.Offertes heb ik aangevraagd voor de verhuis,voor alles dat kon ik langs internet geen probleem. Het huis was op een kijkdag verkocht je zag het aan de mensen dat ze dat huis wilden kopen er waren enorm veel geļnterneerde,alles was in hout afgewerkt,en mooie tuin er aan het stond in orde.toen begon het wachten voor bij de notaris te schrijven,en zouden verhuizen in augustus 2009.Mijn vrouw geeft alles vlug beginnen inpakken onnodige verkopen mensen in een huis heeft men wat te samen hoor,op die 27 jaar dat we daar gewoond hebben en graag gewoond.

10-12-2008 Arts van Vlaams fonds
Dit is aangevraagd langs over het ziekenfonds,om dat ik mij niet goed meer kan verplaatsen. De arts van de pijnkliniek geeft terug papieren ingevuld hoe het met mij is,en stelde vast dat ik niet meer zo mobiel meer was. Dat zal nog slechter worden met de jaren,om dat de rug steeds zwakker wordt en verder aftakelde. Deze voormiddag kreeg ik telefoon of ik thuis was?de controle arts van Vlaams fonds kwam langs. Een tijdje nadien was de arts daar,papieren doorgekeken,rx plaaten en mij natuurlijk onderzocht ook hoe het met de benen en rug was gesteld. Heeft alles ingevuld en was terug weg de uitslag ging thuis toe komen. Na een paar weken zijn de papieren met de uitslag in de bus gevallen. Resultaat van de arts van Vlaams fonds dat ik mij zeer moeilijk kan verplaatsen,en dit werkt met een punten systeem hoe hoger de punten hoe slechter natuurlijk. Je hebt nu nog een 30 tal dagen om in beroep te gaan,als je niet akkoord gaat. Bij mij was de uitslag gelijk ik ben gesteld.

25-12-2008
Einde jaar Het einde van het jaar is bij ons gelijk gewoonlijk zonder feesten voorbij gegaan,terug een jaar van ellende en pijn voor bij en worden we ouder en ouder. We hadden wel voor komende jaar iets waar we naar uitkeken op een appartement gaan wonen,ik kon mij niet veel van inbeelden,ik lig in bed hier in dit huis of appartement zou het verschil maken dat je denk?weet dit echt niet. Een goed jaar einde voor iedereen,en een gezond 2009 toegewenst.

Terug naar boven

Copyright © RUGINFO-EN-PIJN © NIETS VAN DEZE WEBSITE MAG ZONDER TOELATING WORDEN OVERGENOMEN