Mijn verhaal van het jaar 20071-1-2007 Jaar begint niet goed.
Het jaar start niet goed voor mij heb al enorm veel pijn in mijn links been en mijn rug,gisteravond hebben ze mij komen een inspuiting geven kon het niet meer houden van de pijn. Mogelijk kunnen ze de morfine verhogen voor minder pijn te hebben,ik heb er mijn twijfels over ik zou nog een operatie van doen hebben om de 2 wervels van een te krijgen ben er bang van en heb er geld ook niet voor om het deftig te laten doen.Ik wens alle pijnpatienten het beste voor dit jaar en dat ze niet te veel pijn hebben.

2-2-2007 Onsteking
Vandaag terug heel veel pijn had zenuwpijn in been en rug,heb inspuitingen had van huisdokter nu denk hij dat ik met een onsteking zit waar de wervels op een zitten.Zo weinig mogelijk gaan en moet 3 maal per dag onstekings remmers nemen om te zien of we resultaat hebben.De chronischepijnpatienten die al jaren ziek zijn en in bed liggen die mensen kunnen het niet meer betalen op een normale manier.Wij hebben op 2 weken 6 facturen had van de kliniek en waren niet van de minste,nu nog een van mijn operatie daar zal ik het geld van doen hebben dat de mensen al hebben gedoneerd ik kan anders niet meer!!ik hou jullie wel op de hoogte hoor.

8-1-2007 Kan niet meer verder
Vandaag met mijn vrouw eens mee geweest 1km van thuis naar een winkel ik kon het niet uithouden van de pijn in been en rug,ik heb mischien 80 meter gegaan mijn gezicht werde bleek van de pijn.Was direckt terug thuis en de pijn was harder of er voor,de huisarts was hier vlug om mij een inspuiting te geven en moet stoppen met onstekings remmers komt daar niet van voor de wervels daar door kan ik niet meer stappen21-1-2007 Morfine terug omhoog!
De pijn heeft nog niet weg geweest van mijn laatste schrijven de huisarts komt straks terug spuiten tegen de ergste pijn.Ik verwacht dat de morfine deze week terug zal omhoog gaan het houd niet op daar mee zitten mijn wervels nog op een.Ben nu nog een zware rekening te verwachten van mijn laatste ingreep voor nieuwe pomp.

1-2-2007 Terug een operatie
TERUG ONDER HET MES EN TERUG VOLLEDIGE NARCOSE!! Ik heb nu zoveel meer pijn om dat mijn neurostimulator niet meer werkt en de pijn in been is voor huilen!! Ik ben nog maar 3 maand geleden geopereerd geweest voor nieuwe morfinepomp en leiding naar mijn rug. De kosten om dit steeds te blijven betalen is niet meer mogelijk. Het zal niet gemakkelijke operatie zijn want de batterij zit diep en ik ben van toen verzwaard dit is nu mijn 3 batterij voor mijn neurostimulator.IK hoop dat de draden en electrode ook niet moet vervangen worden dan staan we nog verder van huis.

6-2-2007 Ruginspuitingen
Ze zijn terug al 4 dagen inspuitingen aan geven van de erge pijn met de neurostumelator niet te werken.Vandaag heb ik ondervonden dat als ik naar de wc ga dat ik door mijn rug zou vallen dat is iets akelig heb ik nog nooit niet had.En als ik terug kom van de wc heb ik enorm veel pijn op die plaats waar ik nog zou moeten grondig geopereerd worden.

12-2-2007 Kon niet meer gaan
Tegen de morgen terug enorme krampen had in mijn heupen en benen ik kon er niet op lopen het heeft nog nooit zo erg geweest.zelfs mijn voeten waren helemaal verkrampt.De huisdokter opgebeld en het komt door de rug die versleten is die op mijn heupen duwt,en daar komen die krampen dan voort en stralen langs de benen naar beneden.En het verbeterd er niet op met de rug te verslechten.Hij heeft nu mijn heupen langs beide kanten een infiltratie gedaan met cortisone deed Geen deugt en het zou moeten verbeteren,en ook Dedrogyl druppels nemen tegen de krampen.En ook spier on spanners nemen overdag en kijken wat het heeft verbetering of niet.

14-2-2007 Overlijden moeder pas 4 dagen later wist ik het
Beste mensen mijn moeder is al 4 dagen overleden,en ben ik vandaag pas van mijn meter te horen gekregen!!kunt u nagaan hoe de familie en zeker mijn enige broer met mij in zit,en mij in de tijd dat hij mij uitlachte dat kon hij wel door de telefoon.Wij weten niets wat en waar kerkdienst waneer begraving??dus nog eens bewijs dat ik er heel alleen voorsta in mijn situatie en dat te weten dat ik mij heb kapot gewerkt aan zijn huis een jaar lang iedere uur vrije tijd!!Hier nog steeds zelfde inspuitingen volgende week operatie.

16-2-2007 Familie steunt mij niet
Beste mensen,dit zijn mijn ouders mijn vader is overleden op 15 oktober 1993,hij was 70 jaar. Dit was een zware klap voor mij want hij heeft veel gedaan voor mij alles wat met mijn ziekte te maken had hij stond steeds klaar voor mij.Ik en mijn vrouw kon met mijn vader en moeder een goed gesprek voeren over de toekomst van mijn rug,ze hebben mij ook financieel geholpen als ik zware medische onkosten had. Op 10 februari is gelukkig mijn moeder uit haar zware lijden verlost ze was 80 jaar.Ze was al jaren dement en lag al maanden in bed dat ze niemand meer kende en had nu een grote doorligwonde als ook een maagsonde ze kon niet meer slikken door haar dementie. Ik heb enorm veel spijt had dat ik geen euthanasie papier heb laten opstellen,want mijn moeder heeft altijd gezegt laat mij zo nooit liggen dat de mensen zo naar mij kijken,dat was haar grootste wens, die mijn broer helaas niet heeft gerespecteert!!!! zonder papieren konden wij niets doen.Ik ben nu ook mijn moeder kwijt die veel voor mij betekende en veel voor mij heeft gedaan ze was er altijd voor mij.Dat mijn ouders nog moesten leven zou het niet waar geweest zijn dat mijn broer niet meer naar mij omkeek,hij is zo onbeleefd dat hij mij niet heeft verwittigd dat ze overleden was,ik heb het maar 4 dagen later gehoord.Ik heb mijn moeder 2 jaar binnen genomen bij ons thuis en voor gezorgt alleen zonder broer.Dan heeft moeder besloten om naar rusthuis te gaan ze werde gewaar dat ze achteruit ging.Ze was blij dat ze in rusthuis zat en dan belde mijn broer om mij uit te lachen dat ik geen weg meer kon van de pijn en dat hij voor moeder zo zorgen.Daarna heeft hij tegen iedereen gezegt dat ik naar mijn moeder niet meer om keek,terwijl ik naar de kliniek haar opzochte dat het niet verantwoord was van de pijn!!!!!.Hij heeft zelfs het lef had op de doodprentjes mijn naam niet te zetten,die van hem en zijn dochter stonden er op zijn dochter heeft een huis kunnen kopen dank zij de gift van mijn moeder van meer dan 700.000 bf. zit nu compleet onder door en heb mijn dagelijkse inspuitingen nu,want ik kan niet gaan van de pijn.

19-2-2007 Infiltratie heup met cortizone
Vandaag terug inspuitingen had voor de rug,maar ook voor mijn heup die zo veel blijft pijn doen.De huisarts heeft er terug een infiltratie in geplaatst met cortisone normaal zou het moeten verbeteren.Heb de tv nieuws diensten ook gebelt tv een en vtm voor een oproep te doen voor het geld bij een te krijgen dat zou het goed kunnen bezigen de actie.Maar ze vinden het de moeite niet om het in nieuws te brengen is geen spectakel dus prullemand in.Daar kan ik mij boos in maken dat ze mij kunnen helpen en gewoon niet willen steunen voor buitenland dat doen ze liever.Heb vandaag gebeld alles gaat door woensdag operatie nog een dag en is zo ver!!!!

25-2-2007 Operatie nieuwe batterij stimelator
We zijn terug uit de kliniek voor de zo veelste operatie.Ben geopereerd in de namiddag rond 15.00 en was op de recovery rond 18u30.De operatie heeft goed mee gevallen volgens de arts van de pijnkliniek,en hebben de neurostimelator geprobeerd en terug op de stand van vroeger gezet en het was terug in orde. Een maal op de kamer heb ik mij kalm gehouden in bed ze hebben er terug van alles aan de infus aangekoppeld voor minder pijn te hebben enzv……. Toen ik de eerste maal uit bed moest voor te plassen dat was wat anders het gevoel van de operatie was duidelijk voelbaar,en aan mijn rug waar de wervels op elkaar zitten daar had ik ook hevige pijn het word steeds maar slechter, kan niet goed recht lopen,lag terug vlug in bed.De nachten vielen goed mee ik neem valium 10 mg en zware slaappil,maar het verblijf in ziekenhuis dat ben ik beu geworden hoor als ge al zo veel bent opgenomen bent u er liever niet meer.Heb aan de arts van de pijnkliniek gevraagd om een paar foto’s te maken van de operatie en deze zijn zeer goed gelukt,je kan ze bekijken op www.ruginfo.be bij neurostimelatie,zo we gaan nog wat plat liggen en rusten dat we vlug van de pijn van de ingreep verlost zijn!!!!

1-3- 2007 Veel pijn.
Het slechte nieuws is dat ik enorm veel pijn heb in mijn onder rug en daar boven ook,daar in tegen staan mijn snee van de operatie staat goed geen onsteking en als het mee valt zullen de draadjes eruit mogen volgende week.Ik heb deze week terug al veel inspuitingen had om dat de pijn niet te dragen valt.Ik denk dat de arts van de pijnkliniek mijn morfine zal verhogen.De neurostimelator werkt terug heel goed gelijk vroeger en neemt mijn zenuwpijn in het been toch 60 procent weg is veel beter of dat ge niets heb.

6-3-2007 Consultatie pijnkliniek voor verwijderen draadjes
Vandaag naar de pijnkliniek geweest voor de draadjes uit te doen van de laatste operatie.De ene kant was toegegroeid de andere kant nog niet helemaal. Moest mij plat leggen op zo hard bed en had vreselijke pijn in de rug onder aan,waar de prothesen zouden geplaatst moeten worden zie tekening,en de arts heeft mij met zijn beide handen mij moeten helpen om terug overeind te komen Zoveel last had ik bij het staan ging het ook fout heeft mij dan ondersteunt.Nu hebben we gepraat over de situatie van de rug en hij vreest dat hij met de morfine de pijn niet gaat wegkrijgen,heeft ze wel verhoogt om te zien wat het zou geven. Hij is volledig akkoord voor de ingreep in Munchen te laten doen als ik het geld bij een krijg,want hij zegde het word tijd dat het gedaan word de operatie want zit allemaal op een en dat heeft die hevige pijn.

11-3-2007 Geen kracht in links been
Vandaag ben ik door mijn slecht been gezakt bij het opstaan geen kracht meer in dat been en ik lag daar.Ge verwacht u daar niet aan het is juist of ge geen been meer hebt als ge je recht staat ik heb dat vroeger ook nog vaak had nu was het al een tijdje geleden hoor.Dokter heeft langs geweest niets gebroken juist erger pijn in de rug heeft mij iets extra ingespoten tegen de pijn.Mijn morfine verhoging heeft geen reseltaat had op mijn rugpijn de pijn blijft nog gelijk of er voor,deze week moed ik terug voor pompopvulling gaan zien wat hij zegt nog verhogen of niet.

13-3-2007 GROTE SCHADE AAN LICHAAM
Bij deze patient is reeds vastgesteld ernstige discusdegeneratie –slijtage- is de oorzaak van constante, deels verlammende rugpijn. Slijtage verschijnselen aan de tussenwervels.Typische symptomen van degeneratie zijn heftige, chronische rugpijn en hevige pijnen in de benen.Veel patiënten met slijtage hadden reeds eerder een hernia. Dit is ook vastgestelt bij Mr Verbeurt Hans is het al in een slechte toestand gevorderd. De meeste mensen sturen mij verhalen over een prothese dat het in belgie ook gaat,nu moet ge weten dat rechts in mijn buik een morfinepomp zit en links een neurostimelator. In belgie kunnen ze mij niet opereren zonder schade aan morfinepomp en neurostimelator waar ook veel werk is aan geweest voor de pijnkliniek om dit te plaatsen.Nu de wereldvermaarde neurochirurg Dr Zeegers heeft met mij contact had en deze man kan dat wel zonder schade. Nu moeten jullie nog weten dat ik zenuwen heb die hevig beschadigt zijn en ook vast zitten,en ook zeer veel litteken weefsel over de ganse rug. Mijn facetten van mijn rug zijn ook versleten en zit er speling op daar door heb ik ook op deze plaats enorme pijn daar kunnen ze weinig aan doen of de facetten afzagen en verwijderen uit de rug is ook niet niks dat weet ik van een patient die dat heeft laten doen.En ik had op 20 jaar reeds al artrose die al redelijk gezet was,nu heb ik papegaaibekken van de artrose.Mijn heupen langs beiden kanten hebben voor durend onstekingen dat ik er niet kan opliggen en ook hevige pijn.Ik heb ook krampen over mijn lichaam dat het zo pijn doet dat ge niet kunt bewegen is heel lastig hoor,ik kan dat tijdens de nacht ook krijgen en dat is erg zonder de andere pijn tijdens de nacht.Dus is het niet de eerste beste neurochirug die dat kan doen.Ik heb 2discusprothesen nodig, dan heb ik nog wervels die aan zakken zijn toestand verbeterd niet met de tijd.Nu heb ik nog extra inspuitingen overdag van mijn val van zondag ben ik gekwets aan de ruggegraad en dat heeft bij komende last.

18-3-2007 Morfine opgevuld en verhoogt
Deze week naar de pijnkliniek geweest om mijn pomp op te vullen en we hebben het over mijn pijn had aan de rug.De pijnarts heeft de morfine nog maals verhoogt maar het zal volgens hem niets of weinig uit maken voor de pijn.Volgens de pijnarts is het motorischepijn van de wervels die op elkaar zitten kunt ge niet weg halen met morfine nog met nurostimelator dat is voornamelijk voor dezenuwpijnen,en in mijn been is de pijn 60 procent beter door de hoge stimelatie staat op max.Ik heb nu dagelijks inspuitingen en dat verzacht nog voor een tijdje de pijn.De pijn is zo hevig dat ge ligt te wenen van de pijn zo hevig is de pijn met de momenten.Wat er nu gaat gebeuren weet ik niet ik zou dringend geopereerd moetten worden bij een zeer goede neurochirug!!!!

24-3-2007 25 Jaar Gehuwd
Deze week zijn we 25 jaar gehuwd zal geen feest worden ik lig nog in bed en kan niet weg,maar onze beste vrienden waar we kunnen op rekenen en die al veel aan ons project hebben holpen en ze zijn hier steeds voor ons te helpen als we in nood zitten.Deze mensen komen eten en drinken ,het is jammer dat we zou ons 25 jarig huwelijk moeten vieren had mij ooit anders voor gesteld. Met mij gaat het nog niet goed ondanks morfine verhoging dagelijks inspuitingen,de stimelator op volle toeren en niets hept tegen de hevige pijn dat ik dag en nacht moet verdragen,ik zit er wat door.

12-4-2007 Consultatie pijnkliniek voor stimelater
Vandaag bij dokter Vermeulen geweest want mijn stimelatie tegen de pijn was niet meer gelijk het vroeger was.De dokter heeft verschillende mogelijkheden geprobeert,ik stond op het hoogste dat mogelijk was,dus heeft hij opzoek geweest om mij te helpen toch iets minder pijn te hebben.De dokter heeft uiteindelijk het starlings veld vergroot en daar door is het iets beter.Als het niet voldoende is heeft hij nog een oplossing inspuitingen die het wild vlees dat de stralingen tegen houden malser maken en verwijderd wat,waar door ik dan terug meer stimulatie zou hebben in het pijn veld,dat word enkele keren herhaald met 14 dagen tussen.We hebben ook een goed gesprek had in verband van de toekomstige operatie in vooruitzicht in Munchen.Hebben ook mogelijk heden bekeken voor nieuwe stimelatoren die bestaan als ook de electroden waar de techniek niet stil staat en grote vooruit gang heeft gemaakt de laatste jaren,en nog gaan veranderen in de toekomst.Nu gaan we eens afwachten of het nu verbetert is de nieuwe instellingen van de stimelator,hij heeft ook nog opgemerkt als het dagelijks dag en nacht aan staat dat ik waar schijnlijk het wettelijk terijn van 18 maanden voor dat ge een nieuwe batterij kreegt niet zal halen.

20-4-2007 Erge pijn!!
Ik ben nu einde krachten,ik lig in bed met heel veel pijn in mijn rug onderaan straalt zelfs naar mijn buik de pijn is niet meer te harden. Heb geen zin meer in eten de pijn is te erg,en neemt mijn lichaam over. De huisarts komt inspuitingen plaatsen maar of het helpt weet ik niet en hoe lang weet men ook nooit. De pijn is zo hevig dat ik mijn stimelator zelfs niet voel hij beid nu geen beetje hulp in mijn rug. Hoe dat komt dat de pijn zo hevig is weet ik niet,ik heb dit nog al had en ik verzeker je dat zoud ge niet willen!!!!ge denkt wat lig ik hier nog te doen het stappen gaat ook moeilijker alles gaat niet goed,en heb nog geen voor uitzichten het is steeds afwachten liggen pijn en moed vinden om door te gaan en dat is niet eenvoudig.WE KUNNEN NOG DE MORFINE VERHOGEN DAN KAN IK NIET MEER OP DE PC ZITTEN HOOR!!!!!!!!

24-4-2007 Merci Minister demotte
CHRONISCHEPIJNPATIENTEN ZIJN TERUG DE DUPE VAN MINISTER DEMOTTE HET GELD IS OP VOOR CHRONISCHEPIJNPATIENTEN!!! Wat is er aan de hand Minister demotte heeft een tekort voor pijnpatienten,en onlangs verklaarde hij 20 procent korting op medicatie voor chronischepijnpatienten,het is daarom dat ze masaal naar Nederland gaan 10 maal goedkoper dan hier hoe kan dat??? Nu de patienten met morfinepomp betaalde vroeger +-20 euro heb vandaag factuur had 64.31 euro dat is maar een verhoging met 200 procent dat zegt hij niet op tv!!!!laat een wagen zo eens op slaan wat zou dat geven in belgie???? Nu over mij ik heb enorm veel pijn hevige pijn aanvallen,ik wacht nog op het raport van Munchen of het kan geopereerd worden en hoe ik er door kom??? Hopelijk weet ik zo snel mogelijk iets dat ik weet waar ik sta ik kan het niet meer opbrengen zulke pijnen huisdokter komt langs maar haalt ook niet veel uit,maar met een beetje beter ben ik al blij.

5-5-2007 ZO ERG HEEFT DE PIJN NOG NIET GEWEEST!!!!
Mensen zou erg heeft de pijn nog niet geweest,gelijk nu!als ik recht sta kan ik niet helemaal meer recht van de pijn,het probleem zijn de schijven die op elkaar zitten en dat gevoelt ge en is zeer pijnlijk want gaat niet meer heb nog erge pijn bij liggen.Tijdens de nacht niet slapen van de pijn. Huisartsen komen inspuitingen geven verzacht voor een poosje. Ze kunnen bijna geen inspuiting meer geven mijn gat staat vol met bollen inwaarts van te veel spuiten te krijgen.Tot volgend jaar hou ik dit niet uit er moet een beslissing komen op korte tijd wat er moet gebeuren of wel morfine omhoog en leven gelijk een plant.Mijn vrouw ziet ook af dat ze ziet dat ik zo veel pijn heb ze ziet mij ook achter uit gaan!!!We zitten in de grote meserie ik wens het niemand toe.Ik heb nooit gedacht dat ik en mijn vrouw in deze toestand zouden terecht.

11-5-2007 Consultatie pijnkliniek voor stimelater
Er is ook vastgesteld veel litekenweefsel en vergroeingen en ook heb ik in grote mate kyfose is een sterke kromming van de rug waar door er ook hevige pijn kan onstaan,en meer druk op de tussenwervel schijven en stijve wervelkolom.De facetgevrichtjes zijn ook aangetast aan hevige slijtage.De dokter wilt de 2 prothesen plaatsen,maar is er van overtuigt dat het probleem nog niet zal opgelost zijn,heeft er ook bij vermeld dat ik al bij veel bekende neurochiruggen in belgie ook al ben gepasseert zonder goede oplossing.Bij de meeste gevallen van de patienten is het duidelijk langs internet en telefoon wat de oorzaak is van de pijn,bij mij ging het niet ik heb ook al een voor geschiedenis van meer dan 20 jaar.De dokter heeft eerlijk tegen mij geweest op dat gebied ik was er enorm van gedaan dat het zo moest lopen was mijn laatste hoop op verbetering.Als ik vragen nog heb mag ik steeds de dokter bellen voor informatie. We hebben contact op genomen met de pijnkliniek en op consultatie geweest.Nu is mijn pijn niet te harden en ze gaan de 23 mei vlugger gaat het niet, een operatie doen ze gaan mijn 4 polige electroden verwijderen en gaan er een 8 polige instoppen gelijk deze hier naast op de foto.Deze zou 2 maal sterker zijn in stimelatie dan nu mijn 4polige en zou voldoende zijn om mijn pijn weg te nemen en zou de pijn dragelijker helpen te maken.Tijdens de operatie word ge wakker gemaakt om te vragen dat de stimelatie goed zit tegen over rug en been. Het geld dat is gestort zal ik nu gebruiken voor mijn 3 operaties dat ik nu al heb gehad en nog niet betaald zijn mijn nieuwe morfinepomp en de leidingen,mijn nieuwe batterij in februari en nu deze grote operatie.Dit allemaal op 6 maand tijd. Om dat we steeds veel operaties moeten onder gaan voor de pomp baterij en ook voor de stimelater.En over een aantal jaren kan er nog een nieuwer methode bestaan we hebben al hoort dat ze proeven doen met chippen het kan nog alle kanten op.Dus moet ik nu de 23 mei terug open op 3 plaatsen rug zijkant en buik,zal een operatie zijn van enkele uren,het zal terug een maand of 3 duren dat alles terug vast gegroeid is en dat ik mijn buikband mag uit doen zal dan 9 maanden met een buikband aan gelopen hebben.Ik kijk er naar uit naar de ingreep dat ik nu een beetje minder pijn mag hebben en dat ik mischien eens een korte wandeling kan maken of eens buiten komen.

25-5-2007 OPERATIE 8 POLIGE ELECTRODE GAAT NIET
Op dinsdagavond ben ik in de kliniek opgenomen voor de dag nadien in de morgen een nieuwe 8 polige electrode operatief in mijn rug in te planten,met de bedoeling voor meer stimulatie te hebben voor been en ook de rug voornamelijk. De man van medtronic was ook aan wezig met verschillende soorten van electroden,ik dacht al dat gaat hier goed aflopen.Ik was iets na 8 uur in slaap ik keek er naar uit naar het reseltaat hoeveel minder pijn in zou hebben.In de ontwakings ruimte was de man van medtronic aanwezig en was bezig mijn electroden te regelen.Ik had heel veel pijn in mijn rechter been onder aan was niet te doen,hij kreeg de pijn er niet uit met het regelen maar hij heeft het afgestelt en kan mijn benen en rug appart regelen vond ik ook beter de man ging toen weg.Toen lag ik steeds in mijn oog te vrijven tot het een dokter van de pijnkliniek opvalde en ze moesten zalf in doen en afdekken .Toen kwam de arts van de pijnkliniek om mij het slechte nieuws te vertellen dat het niet heeft gegaan om de 8 polige electrode in te plaatsen de vorige 4 polige electrode was vast gegroeid door wild vlees,mijn rug zit vol wild vlees hij kon het niet heeft moeten stoppen hij zat er enorm mee in en ik ook natuurlijk,ge verwacht aan verbetering en het gaat dan niet door.Mijn been die zo heel veel pijn doet komt door een hoofdwortel zenuw te raken tijdes ingreep, en moet terug weg zijn binnen 14 dagen 3 weken.Zo zijn we een dag vroeger mogen naar huis gaan zonder reseltaat.De morfinepomp is opgevuld en terug wat hoger gezet en volgende week moet ik naar de consultatie naar de pijnkliniek.De huisarts heeft gisteren de rugwond ververst het was nog een grote snee en een 5 tal punten daar boven.Hij heeft naar mijn oog gekeken en terug zalf in gedaan en ze moet af gedekt blijven.

30-5-2007 Draadjes uitgedaan in pijnkliniek.
Vandaag zijn we naar de pijnkliniek geweest om de draadjes er uit te doen,dat ging vlot.Maar bij het kijken naar mijn neurostimelator heb ik al reeds 20 procent verbruikt van de nieuwe batterij,als ik dag en nacht blijf stimeleren gaan we zekers de 18 maand voorgeschreven door RIZIV niet halen ,is ze vroeger leeg dan moet je ze zelf betalen!!ze betalen ze pas terug na 18 maand als de batterij leeg is. Ik heb nog steeds veel pijn de dokter zij voor te opereren en dan terug niet opereren hij twijfelt er ook enorm aan.Tijdens de laatste ingreep had hij iets geraakt waar door ik een pijnlijk rechts been had,ik vraagde of hij ergens tegen was geweest hij wist het niet en had het niet gezien. Nu bij het thuis komen heb een 100 meter gestapt en een klein uur op de stoel gezeten kan ik geen weg meer de huisarts heeft dan direct geweest voor een inspiuting en het was nog niet beter,ik heb dan morfine bij genomen dan is het wat verzacht. De pijnkliniek als ook de huisarts weten geen raad meer opereren of niet het is niet gemakkelijk een ding weet ik zeker dat ik er mee zit en dat het steeds slechter en slechter word zowel overdag als tijdens de nacht,er is nog een optie morfine pomp terug verhogen!!!!! dan ga ik niet meer op de pc kunnen werken want het geheugen zal veel afnemen door de verdoving van de morfine.

28-6-2007 GAAT ZEER SLECHT!!!
Mijn moed begint te zakken we hebben een nieuwe matras boven tempuur is iets beter voor slapen,maar in mijn geval is het nog niet goed.Tijdens de nacht heb ik enorm veel krampen in benen en rug ik neem 3 verschillende dingen om te verdwijnen helpt niet is zeer pijnlijk hoor!!!als er iemand een middel kent laat het maar horen. Wat betreft slapen veel pijn tijdens de nacht van mijn wervels die op elkaar schuren op de rug gaat het niet om te slapen,op mijn zij gaat het niet van de pijn aan mijn heup deze heeft constant onstekingen zelfs met cortizone gaat het niet weg.Als ik in de morgen uit bed kom kan ik niet recht lopen van de pijn het doet enorm pijn om maar juist recht te staan laat staan helemaal rechtkomen.Als ik na de wc in de living kom moet ik mij al terug leggen van de pijn en stimelator op maximum zetten.Na een 30 min ga ik mij wassen en mijn vrouw helpt en het is terug tijd om te gaan liggen want ik hou het niet meer uit om te staan en loop gebogen van de pijn.Dan duurt het terug een tijd eer het wat beter is.Overdag kwam de dokter mij inspuitingen geven maar heeft geen zin meer werkt niet meer tegen de pijn.Dus moet ik heel veel pijn afbijten en dat gaat niet meer zo goed om dat het te gevig word.Ik kan nog morfine bij nemen maar dan lig ik suf in bed en weet van niets meer is ook niet plezant.Ik kijk nu uit om naar Munchen te gaan en ik hoop er op veel minder pijn te hebben als ook terug wat kan wandelen. Zo kan ik het niet verder heeft de huisarts ook gezegt,en met die hevige artrose dat ik heb over heel de rug is het bij vochtig weer nog pijnlijker.

12-7-2007 DAGKLINIEK
Vandaag de pomp terug gevuld er gaan er 40 buisjes in de pomp zuivere morfine,ik had gevraagt voor de pomp te verhogen voor de pijn het heeft geen zin nog hoger te gaan!!! Met mijn nurostimelater zal ik ook heel zuinig moeten zijn is ingeplant de baterij op 21-2-2007 ik moet daar mee voort kunnen tot 21-10-2008 voor dat ik een ander batterij kan terug betaald worden,er is nu al op 5 maand 25 procent leeg!!!!!Dus zal ik hem regelmatig moeten afzetten of we komen er niet,dus meer pijn als we zelf een gaan betalen kan het 10.000 euro als ge er mee komt zelf betalen!!!!! ik kom juist buiten voor de kliniek,douchen kan ik ook niet meer,ik graak juist tot wc en terug en dat er mensen zijn die tegen mij zeggen moet er leren mee leven daar kunt ge niet mee leven!!!!daar ga je aan kapot,en ook zeggen ze maakt er beste van en aanvaard het????Wie kan dat ik niet hoor heb te graag gewerkt hoor!!!. Mijn meter komt ook niet meer zoekt geen contact meer op sinds mijn moeder dood is laat ze mij ook vallen ze beloven veel maar doen niets!!!!!!Van mijn kant van de familie 0 personen om mij te steunen of te helpenJe moet alles zelf verwerken te samen met mijn goed vrouwke die nu ook geen inkomen meer heeft!!!iemand die chronisch ziek is word uitgesloten langs alle kanten geloof mij maar. Hoe dat het mogelijk is van mijn broer dat hij geen hart heeft voor de medemens zijn eigen broer dan nog toont hij zijn karacter is,en dat hij dan mij overal gaat zwart maken komt er nog bij!!!!!

19-7-2007 INFILTRATIES
De huisarts heeft terug op nog geen 2 maand terug mijn heupen ingespoten met cortizone de pijn was niet te harden en kon er niet meer opliggen.De huisarts stelde ook vast dat ik veel ben achteruit gegaan hij stelde voor om de tegemoetkoming aan handicapten een herziening aan te vragen dat ik in een hogere categorie val.De hulp van derden is goedgekeurd voor mij te helpen om door het leven te komen.Ik kijk uit naar nog beloofde acties

28-7-2007 ZENUWPIJN
Het is nu zaterdag avond en de pijn in mijn been voet tenen en rug is niet te harden.Mijn been heeft lang beter geweest en nu zijn de neurogene of neuropatatische pijn van centrale of perifere oorsprong niet uit te houden en gaan niet weg. Nog eens een coagilatie doen is zeer duur en het heeft de laatste keer ook niet goed gegaan(verbranden van zenuwtentakels) we nemen nu redomex hopelijk gaat dat helpen,want tijdens de nacht slaap ge ook niet van de pijn!!!!!CHRONISCHEPIJNPATIENTEN KENNEN DAT WEL.

3-8-2007 HOE MOET HET NU ?
Ik ga week per week achter uit en heb steeds meer pijn!!!IK kan met momenten geen milimeter mij herleggen in bed of de pijn is helse pijn er komen hevige pijn steken in dat ge niet kunt houden. Ik neem dagelijks morfine direct meer maals bij ondanks de morfinepomp en stimelator.De pijnkliniek kan niet verder meer helpen dan dat ze nu al gedaan hebben.Een operatie zijn er die mij niet aanraden om dat ze 2 onderste discus schijven zouden vervangen door prothesen ,en daar door op mijn 5 de rugwervel getelt van onder meer druk gaat op komen en deze is ook al slecht en minder plaatst tussen is ook ondergeven aan hevige slijtage dus komt er meer druk op door de onderste prothesen terug mijn rug omhoog duwd en op geen tijd ook zal aan vervanging toe zijn.Dan heb ik nog maar 2 goede...tussenwervels meer. Ik weet nu al dat ik mijn leven tot mijn laatste uur met hevige pijn zal te maken hebben,donaties zijn hartelijk welkom voor de grote onkosten en regelmatige operaties we leven juist op mijn invaliditeit is rond draaien en kijken voor we uitgeven iedere cent is belangrijk voor ons. De familie zou mij ook kunnen helpen ik heb er geen contact meer mee ze moeten geen chronischepijnpatient.Ik ben zeer blij dat ik mijn vrouw heb deze zorg goed voor mij en doet alle klussen dat ze kan in huis binnen en buiten,en blijft bij mij ondanks mijn toestand.Veel koppels in deze toestand houden het niet uit en gaan uit elkaar zijn er meer dat ge denk.Er zullen zeer moeilijke dagen tussen zitten die niet te dragen zijn,deze die ge wat beter bent kunt je op u een hand tellen.Mensen een goede gezondheid is belangrijkste in het leven geloof mij maar.

13-8-2007 Hoelang Nog???
Ik kan nog oplopen naar de wc al wordt dit steeds meer beperkt, omdat mijn Ziekte (chronischepijn in rug en benen) zeer agressief toe begint te slaan,de wervels staan op elkaar.Tijdens de nacht kan ik niet meer slapen op rug of zij kant ik slaap recht!!!! Ik heb nu al pijn in mijn spieren om dat ik niet kan oplopen in de armen en benen steeds verschillende plaatsen,huisarts zegt dat de gifstoffen niet uit mijn spieren kunnen gaan door te weinig bewegen,en ik kan niet bewegen van de pijn.

7-9-2007 Morfinepomp opgevuld
Vandaag terug nieuwe morfine in de pomp had van dr Deene we kunnen terug een poosje voort,heeft ook mijn stimelater gemeten en heb 4 procent op 6 weken verbruikt.We moeten tot eind van volgend jaar toe komen en we denken dat zal lukken. Heb ook een beetje gepraat over de dagen die minder zijn dat ik mij een beetje depresief voel,maar ik kan toch nog op de pc mij bezig houden en daar moet ik mij een beetje bij neerleggen bij deze situatie.De pijn niet laten baas worden van mijn lichaam,het heeft geen zin depresief te zijn,we gaan ons best doen om er steeds boven te staan de pijn blijft toch gelijk.

21-9-2007 Erg Pijnlijk
Nu heb ik terug tijdens de nacht erge krampen,niet te doen dokter heeft pillen laten maken tegen de krampen maar dat duurd een tijd eer het werkt.Mijn zenuwpijn in mijn been is terug zeer slecht,ik kan er niet van slapen en gaat met niets over de pijn. Door nu jarenlang morfine en andere zware medicatie zijn er bepaalde klieren gaan opzwellen en het is zeer pijnlijk.Als ze nog meer zwellen zal het terug een reeks onderzoeken worden en wat nog????

25-10-2007 Morfinepomp opgevuld
Vandaag morfinepomp opgevuld,en voor de eerste maal kennis gemaakt met Dr Demaegd J die ook in de pijnkliniek in zotegem werkt sinds een jaar.Het is ook een zeer bekwame arts voor de pijnbestrijding er zijn nu reeds al 3 artsen in de pijnkliniek in zottegem.

30-10-2007 Zenuwpijn ook rechts
De huisarts heeft vandaag terug inspuitingen gegeven de pijn is terug opgewakkert.Nu heb ik last in links been dat de zenuw pijn veroorzaakt van in de rug tot in de tenen en was steeds links en eens een kleine flits in rechterbeen. Nu heb ik al een paar dagen last van mijn rechterbeen,zelfs gisteren heb ik voor het eerst de zenuwpijn tot ik mijn tenen gevoeld.De huisarts zegt dat het terug ergens een zenuw in de rug vernauwd zit of onder druk.We gaan zien hoe het verloopt heb geen zin in terug onderzoeken en een coagulatie van de zenuwen kost veel geld dat ge zelf moet opleggen uit eigen zak,en ook terug in slaap volledig, en gaat niet goed om bij mij nog een coagulatie uit te voeren door te weinig plaats.

11-11-2007 Harde Pijn
De laatste dagen zijn al een hel geweest met de pijn,als ik morfine bij neem gaat de pjn niet over maar ik zweef dan van te veel medicatie.De huisarts komt ook eens regelmatig een inspuiting geven soms geen verbetering,of een beetje beter voor een paar uur. Er zal nog iets moeten gebeuren ik kan zo niet meer verder het is soms niet menselijk de pijn.

4-12-2007 Epidurale
Vandaag terug onder volledige narcose geweest en jammer genoeg heeft de arts gezien dat hij niet meer tussen S1-L5 niet meer door kon met een naald bot op bot geen mm meer tussen!zie foto. Heeft dan besloten op L4-L5 een epidurale te geven en als de zenuwpijn tegen dinsdag zou weg zijn,dan zal hij mij woensdag terug in slaap doen voor op deze plaats een discusdenervatie te ondergaan.Heb ik terug zenuwpijn dan ligt het probleem achter S1-L5 en daar kan hij niet aan de zenuw dus zal het ook blijvende pijn zijn in beide benen. Op mijn vraag heeft de arts de morfine pomp verhoogt hopelijk heeft het ook een beetje minder pijn aan rug en het been.

6-12-2007 DISCUSDENERVATIE
Deze behandeling wordt meestal bij lage rugpijn toegepast, waarbij een tussenwervelschijf laag in de wervelkolom een hittebehandeling krijgt. Houding Voor deze behandeling ligt u meestal op uw buik, waarbij een kussen er voor zorgt, dat uw wervelkolom een zekere kromming krijgt. In die gevallen waarbij er geen sprake is van lage rugpijn, is rugligging vereist. Techniek Eerst wordt onder röntgendoorlichting de prikplaats met een viltstift gemarkeerd. Vervolgens wordt dit punt plaatselijk verdoofd, waarna de pijnbestrijdingnaald ingebracht wordt. Deze naald wordt door een kabeltje verbonden met een apparaat waarmee de tussenwervelschijf door middel van lichte stroomstootjes geprikkeld wordt, om te zien of de naaldpunt zich in het juiste gebied bevindt. Is dit het geval, dan wordt de tussenwervelschijf gedurende 90 seconden door middel van de pijnbestrijdingnaald 'opgewarmd' tot een vooraf ingestelde temperatuur.
Duur De duur van deze behandeling bedraagt ongeveer 30 - 45 minuten.
Nazorg
Uw bloeddruk wordt na de behandeling enige keren gecontroleerd, Het is raadzaam, niet zelf naar huis te rijden. Er kan napijn optreden. Hiervoor krijgt u van de anesthesioloog een recept voor pijnstillers. U kunt het de eerste 24 uur het beste rustig aan doen. Het uiteindelijke resultaat is pas na een maand goed te beoordelen, reden waarom u op de polikliniek voor pijnbestrijding een afspraak voor nacontrole over 6 weken dient te maken.

19-12-2007 Geen Feestdagen
Dit jaar is het de 8 ste keer dat ik geen eindejaars feest zal beleven,de pijn is nog ver van beter ondanks morfine verhoging.En we hebben enorme hoge betalingen had van de kliniek en apotheek dat er geen extra in zit.Dat beleven nog veel chronischepijnpatienten alles word duurder maar er komt niets bij ons invaliditeit en de hoge verwarmings kosten gaan er ook niet veel meer kunen betalen !!!! Wij wensen onze lezers prettige feestdagen toe en voor al een gezonde 2008.

Terug naar boven

Copyright © RUGINFO-EN-PIJN © NIETS VAN DEZE WEBSITE MAG ZONDER TOELATING WORDEN OVERGENOMEN