Mijn verhaal van het jaar 2018

01-01-2018 Pijn niet te houden
Deze avond heb ik de dokters van wacht moeten laten komen had terug enorm veel pijn, zenuwpijn in mijn been maar ook nog pijn door de val van de vrijdag voet, nek, hoofd, ribben, ze hebben nog een inspuiting gezet voor de erge pijn terug wat te verminderen.

02-01-2018 Pijn niet te houden
Deze avond terug enorm veel pijn over ganse lichaam, het is zeer vochtig en zeer zware wind. En natuurlijk van die val gang er ook nog in veel blauwe plekken. Mijn voet en ook mijn hoofd is ook nog niet in orde. Huisarts geweest voor terug een inspuiting te plaatsen.

03-01-2018 Pijn terug niet te houden
Deze namiddag dokter terug geweest de pijn was enorm hevig terug zenuwpijn als ook de rug niet te houden mijn nek en van de val nog mijn voet en hoofd.

04-01-2018 Pijn niet te houden
Vandaag terug zeer slechte dag in mijn benen van zenuwpijn, niet te houden van de pijn het is niet plezant niet uit houdbaar. Heb terug de huisarts moeten oproepen voor een inspuiting we hopen dan op wat verzachting.

05-01-2018 Terug erge pijn
Deze avond terug de huisarts geweest voor inspuitingen de pijn was niet te houden in mijn been, maar ook rug nek schouder. Het blijft hier vochtig weer ook en veel wind.

06-01-2018 Terug naar af
Deze nacht geen oog dicht gedaan veel pijn over ganse lichaam. Er zijn traantjes gevloeid van de pijn deze nacht en Toby geeft ze opgelekt voor mij te steunen. Ben de laatste tijd erg aan achter uit gaan hoor dagelijks pijn, mij moeten forceren voor de radio nog te doen als hobby vind het erg.

07-01-2018 Dokter van wacht
Dokter van wacht geeft deze avond moeten langs komen voor de erge pijn in mijn been als ook de rug en aan de littekens weefsels. Ze hebben een inspuiting tegen de pijn gegeven lichte verbetering.

10-01-2018 Consultatie pijnkliniek
Vandaag naar de pijnkliniek geweest om de pomp op te vullen en nog eens te praten over de pijn. Hier is nog steeds aan regenen reeds aan ganse dag de huisarts is langs geweest voor een inspuiting, de zenuwpijn was niet te houden.

11-01-2018 Hevige pijn
Deze avond terug erge opkomende pijn in mijn benen zenuwpijn niet te houden nu, de huisarts komt deze avond nog een inspuitinggeven. Ik hoop dat we een beetje kunnen slapen deze nacht want je word er zo moe van en hebt dan nog meer pijn.

12-01-2018 Hevige zenuwpijn
Deze avond was terug niet te houden van de zenuwpijn in mijn benen huisarts is terug moeten langs komen word tijd dat het weer eens omslaat naar wat droger weer.

15-01-2018 Hevige zenuwpijn
Het is terug zeer vochtig en winderig weer de pijn gaat terug zeer hoog in mijn been en rug huisarts geweest voor inspuiting te plaatsen.

17-01-2018 Enorm veel pijn !!!
Gisteravond inspuiting had van de huisarts was al vrij laat zijn gaan slapen daarna. Tijdens de nacht terug wakker geworden van de pijn ( niet veel moeten slapen niet plezant ). Nu zijn we middag en kan het terug niet houden van de pijn, het is zeer vochtig buiten 99 procent vocht en veel wind komt het daar door? Maar ook mijn Spinaal cancel is aan dicht groeien en dat is zeker ook niet te best er komen ook zenuwen vast te groeien en die veroorzaken ook enorm veel pijn dat is enorm hoe pijnlijk dit kan zijn. We hebben zo wat alle pillen geprobeerd die de zenuwpijn wat kan verbeteren maar geen resultaat bij sommige deed het lichaam zeer rare dingen met mijn geheugen deed. En de pijnkliniek kan helaas ook niets meer doen voor mij, ik heb alles al doorlopen.
Gaat hier niet te best mijn rug, nek niet te doen met pijn. Maar vooral die zenuwpijn maakt het zo moeilijk te verdagen de pijn is zeer erg ondanks medicatie. De huisarts komt langs om terug inspuitingen te geven om de pijn te onderdrukken het is niet uithoudbaar nu.

18-01-2018 Hevige pijn langs geweest voor inspuiting.
Niet zo best slechte nacht had niet veel geslapen. Vandaag terug niet te best de huisarts is langs geweest voor inspuiting.

21-01-2018 Door been gegaan Deze namiddag terug door mijn been gevallen gelukkig was in de zetel heb ik niet veel schade opgelopen. Maar de zenuwpijn is terug zeer in mijn benen en veel rugpijn ook. De arts van wacht is moeten komen voor inspuiting te geven.

22-01-2018 Zenuwpijn in benen! Deze avond terug veel zenuwpijn in mijn benen was deze avond niet uit te staan de pijn was enorm. De huisarts geeft nog geweest en mij een inspuiting gezet zo dat het een paar uurkes wat beter zou gaan, en nu maar hopen dat het deze nacht wat kunnen slapen.

24-01-2018 Zenuwpijn in benen!
Deze nacht bijna niet geslapen van de pijn in de heupen terug ontsteking van de bursitis, en op de rug kon ik ook niet liggen. Zijn de benen die mij enorm veel pijn bezorgen door die zenuwpijn dat is niet houdbaar om daar mee te leven als je constant pijn hebt. Dus dokter is terug langs geweest voor een inspuiting en hopen we op een paar uur beterschap.

25-01-2018 Zenuwpijn in benen!
Gisteren na spuit iets beter geweest deze nacht was terug niet zo goed. Vandaag lig ik al bijna de ganse dag met mijn benen opgetrokken dat ik de zenuw pijn niet kan verdragen in mijn benen. Als ik recht kom om naar de wc te gaan kan ik het niet houden van de pijn, de huisarts komt deze avond nog eens langs voor inspuiting ik ga snel achter uit in mijn benen nu van de pijn !!!!

26-01-2018 Zenuwpijn in benen!
Vandaag terug enorme slechte dag zenuwpijn in beide benen en gaat niet over met rusten huisarts is langs geweest voor een inspuiting te geven om toch terug een paar uur leefbaar te worden, want het is terug niet houdbaar.

27-01-2018 Pijn aanval
Deze avond de dokter van wacht moeten bellen terug hevige pijnaanval van mijn zenuwen in de benen. Maar ook veel pijn in de rug en ruggengraat ook zeer pijnlijk mijn linker arm ook geen macht in door de hernia die daar nog zit. We hopen op een goede nachtrust.
Deze week veel last had van de heupen,dit komt door een ontsteking BURSITIS genaamd en komt voor door dat de rug is gezakt en enorme druk op de heupen geeft.zie foto hier naast.Dokter komt dit thuis inspuiten met cortisone langs beide kanten,en zijn we goed voor x.....aantal weken. Een bursitis ontstaat nooit zomaar. Het is altijd het gevolg van een trauma (bijvoorbeeld een val op de heup) of omdat er in de bewegingsketen een stoornis zit. Het is dan een soort overbelastingsklacht. Deze keten loopt van de voet tot de onderrug. Als er ergens in de keten iets niet goed beweegt (te veel of te weinig) bewegen ook de spieren niet optimaal. De slijmbeurzen liggen tussen deze spieren zij zorgen dat ze kunnen verglijden ten opzichte van elkaar of ten opzichte van botten als de spieren aanspannen. Je kunt je misschien voorstellen als de spieren niet optimaal kunnen functioneren dat de slijmbeurzen geďrriteerd raken. Het is dus van belang de oorzaak te ontdekken en die aan te pakken. Dit is bij mij spijtig niets meer aan te doen.

31-01-2018 Zenuwpijn aanval.
Van deze morgen al erge zenuwpijn mij vandaag neergelegd van denken zal verbeteren met mijn benen opgetrokken. Ben deze namiddag opgestaan en zenuwpijn nam toe per uur. Deze avond kan ik het niet meer houden heb de dokter moeten bellen voor inspuiting tegeven.

1-02-2018 Teen ontwricht of breuk.
Vandaag met mijn kleine teen tegen de deur gestampt loop hier steeds zonder pantoffels met de vloer verwarming. Huisarts geweest is zeker zwaar ontwricht en ook grote kans op een scheur of breukje aan kootje. Moet niet onder de plakken kunnen er niet aan doen moet zo genezen. Nu staat het zwaar gezwollen onderaan als ook boven aan.

29-01-2018 infiltratie heupen.
Vandaag kon ik het niet meer houden in mijn heupen van de pijn terug ontsteking langs beide kanten van de bursitis in mijn heupen. Dat is enorm pijnlijk en je kan er gewoon niet meer opleggen. Dus zijn ze ingespoten met cortisone aangelengd met verdovend middel tegen de pijn.

2-02-2018 Zenuwpijn terug opstoot
Van deze morgen al veel last van zenuwpijn in mijn benen linker been het meest van allemaal. Het is steeds erger gewerden dat de huisarts deze namiddag terug een inspuiting geeft komen zetten was niet te houden. En mijn teen en voet kan ik niet stappen begint goed blauw te worden en zeer pijnlijk.

3-02-2018 Zenuwpijn en hevige rugpijn
Ben nog op de sukkel met mijn voet is helemaal opgezwollen van tegen de deur te stampen. Ik kan er zelfs niet goed lopen is al manken. Nu heb ik ook hevige rugpijn bij ook mijn nek en links arm waar ik nog een hernia van in mijn nek heb. Als ook terug enorm veel zenuwpijn in mijn links been heb de dokter van wacht gebeld en komen mij een inspuiting zetten terug.

5-02-2018 Zenuwpijn en hevige rugpijn
Deze avond heb ik terug een aanval had van pijn zowel rugpijn als pijn in mijn been. Huisarts was niet meer te bereiken heb dan de dokter van wacht gebeld om mij te komen helpen met een inspuiting. De pijn is zeer hevig hoop dat hij hier snel is om mij te helpen!!!!!!!

9-02-2018 Zenuwpijn
Vandaag terug enorm veel zenuwpijn in mijn links been, als ook veel pijn aan vergroeiingen in mijn buik als ook de rug litteken weefsel. De huisarts komt langs voor inspuiting te plaatsen en dan hopelijk iets beter.

12-02-2018 Zenuwpijn
Vandaag Toby vast gehouden voor te helpen met kammen voor zijn knoopjes uit te doen. En er is terug iets aan die zenuw in geschoten dat mijn been zo veel pijn doet. Huisarts komt deze avond langs voor inspuiting is niet te houden nu.

13-02-2018 Zenuwpijn terug erg
Deze namiddag terug veel zenuwpijn had in mijn links been, heb mijn neurostimulator aan gezet nu staat hij op 9. Nu voor deze nacht ga ik een spier ontspanner bij nemen en hoop ik op wat beterschap voor deze nacht.

14-02-2018 Zenuwpijn terug erg
Deze namiddag zeer erge zenuwpijn beginnen opspelen in mijn been, en ook erge pijn in mijn rug en nek. Maar mijn been is niet houdbaar van de been huisarts komt nog langs.

15-02-2018 Terug hevige zenuwpijn
Vandaag terug enorm veel zenuwpijn in mijn been niet uit houdbaar is 10 op 10 op de pijnschaal. Je zou het zo niet lang volhouden zo hevige pijn. De huisarts komt nog eens inspuitingen zetten en hopelijk een paar uurtjes minder pijn.

18-02-2018 Hevige zenuwpijn
Deze namiddag na de top 30 hevige zenuwpijn in mijn beide benen die ontstonden en naar 10 op 10 gingen dus niet te houden heb dokter van wacht moeten bellen. Geeft mij een inspuiting geven en ik nog medicatie bij genomen de pijn gaat niet veel naar beneden.

19-02-2018 Gevallen door mijn been !!!!!
Deze namiddag had ik al veel zenuwpijn in mijn links been was helemaal een pijnlijke zone. Ik ga naar de wc en bij terug komst door mijn links been gegaan, dat zijn de zenuwen die in de hersen een kleine onderbreking geven en je bent gelijk je been kwijt zeer raar gevoel. Maar wel zeer pijnlijk nu hoor niet te doen. Huisarts komt zo snel mogelijk.

20-02-2018 Nog de gevolgen van gisteren.
Deze namiddag had ik al veel zenuwpijn in mijn links been was helemaal een pijnlijke zone. Met die val van gisteren hebben we overal meer pijn knie rug maar ook terug zenuwpijn in mijn been niet te houden. Huisarts komt voor inspuiting.

23-02-2018 Pijn .
Terug enorm veel last van litteken weefsel op mijn rug 2 grote plaatsen waar de rug geopereerd is gedurende de jaren. En ook terug de zenuwpijn die parten speelt.

26-02-2018 Hevige Pijn .
Deze avond enorm stekende pijn in mijn rug en aan de littekens als ook zenuwpijn in mijn been. Huisarts komt straks langs voor inspuitingen te plaatsen.

28-02-2018 Veel pijn.
Vandaag eens mee geweest op boodschap na een maand eens buiten en bij thuiskomst veel zenuwpijn en ook rugpijn huisarts komt af.

01-03-2018 Veel pijn terug.
Vandaag terug enorm veel pijn in mijn links been tot in de tenen, en ook terug veel rugpijn als ook aan de littekens heb ik veel pijn nu. Huisarts komt terug inspuitingen zetten gaat niet zo best…………

02-03-2018 Dokter van wacht.
Deze late namiddag niet meer kunnen houden van de pijn in mijn been terug zenuwpijn die zeer erg aanwezig was. En ook mijn rug tot in de nek niet te doen van de pijn niet plezant. De dokter van wacht is opgeroepen om te komen en hebben een inspuiting geplaats.

05-03-2018.Rugpijn
Vandaag terug veel pijn met de wagen naar de keuring geweest. Gevolg enorme veel rugpijn en ook zenuwpijn in mijn been. Mijn littekens zijn ook nog pijnlijk is het nu van weer of wat ik weet het niet hoor.

06-03-2018.Hevige pijn
Vandaag bezoek had en een beetje te veel willen mijn best doen, en terug veen zenuwpijn in mijn been als ook terug veel pijn in mijn rug. En mijn nek en ruggenmerg doet ook veel pijn daar draaien in bed.

07-03-2018.
Migraine
Migraine is een hersenaandoening waarbij hoofdpijnaanvallen gepaard kunnen gaan met misselijkheid, overgevoeligheid voor licht of geluid, of uitvalsverschijnselen (een zogenoemde ‘aura').

Vormen
Er zijn verschillende vormen van migraine bekend. Een ‘gewone' vorm van migraine bestaat uit aanvallen van zware hoofdpijn en wordt (bij sommige mensen) vooraf gegaan door een aura. Veel vrouwelijke patiënten met migraine hebben rondom de menstruatie een aanval; als de aanval uitsluitend met de menstruatiecyclus samenvalt, wordt dit ook wel menstruele (hormonale) migraine genoemd. De ernst, duur en frequentie van migraineaanvallen verschilt sterk per patiënt.

Klachten
Migraine wordt gekenmerkt door herhaalde aanvallen van matige tot heftige, meestal eenzijdige, bonzende hoofdpijn met misselijkheid en/of braken, die erger worden bij lichamelijke activiteit zoals traplopen. Daarnaast is er vaak licht- en geluidsovergevoeligheid. De duur van een onbehandelde hoofdpijnaanval ligt tussen de 4 en 72 uur. Een aanval korter dan 4 uur of langer dan 72 uur sluit migraine uit. Migraineaanvallen kunnen variëren in ernst en duur binnen en tussen patiënten. De hoofdpijnaanvallen verhinderen dagelijkse activiteiten. Gebleken is dat 62% van de migrainepatiënten ook spanningshoofdpijn heeft, terwijl 25% van de patiënten met spanningshoofdpijn ook aan migraine blijkt te lijden. Een migraineaanval kan beginnen als spanningshoofdpijn, maar in het verdere beloop van de hoofdpijnaanval ontwikkelen zich de kenmerkende migraineverschijnselen.

12-03-2018 Zenuwpijn.
Paar dagen met ferme hoofdpijn gezeten, en nu terug veel zenuwpijn deze nacht ook met wakker gelegen deze namiddag geeft de huisarts een inspuiting gezet.

13-03-2018 Zenuwpijn hevig.
Terug helse pijn in mijn rug tot in de benen zenuwpijn is niet te houden het is juist dat je been gaat ontploffen van de pijn, en die pijn die trekt tot in de rug. Huisarts komt zo snel mogelijk voor inspuitingen te geven.

14-03-2018 Zenuwpijn en rugpijn.
Veel last had van mijn rug nek, en erge zenuwpijn in mijn links been niet te houden. De huisarts is langs geweest voor een inspuiting nu plat liggen en hopen dat vlug weg trekt.

15-03-2018 Zenuwpijn gaan niet weg.
Enorm veel pijn helse pijn in mijn linker been zenuwpijn dat is niet te onderschatten welke pijnen dat zijn. Huisarts geweest voor inspuiting te geven voor een beetje demping van de pijn te hebben hoop ik.

16-03-2018 Zenuwpijn gaan niet weg.
Zenuwpijn is de laatste tijd terug zeer erg dat het een helse pijn is en niet uithoudbaar is zonder een inspuiting. Dan helpt dat een paar uur en is er terug niet plezant om zo in leven verder te leven.

18-03-2018 Helse pijn.
Vandaag terug enorm veel pijn, heb veel medicatie al genomen maar gaat niet over. Je kan niet steeds een dokter van wacht Huisartsenwachtpost PANACEA bellen er word vlug achter jou gezegd en geklapt is al gebeurd in Huisartsenwachtpost PANACEA Zottegem . Vind ik dan zo erg dat ik een naam van de verslaafde krijg opgespeld van de Huisartsenwachtpost PANACEA Zottegem. Wat moet ik dan op den duur doen met die helse pijn ? De pijnkliniek te Zottegem staat ook slot kunnen mij niet meer helpen. Een eind aan mijn leven om geen last mee te zijn voor de maatschappij? Huisartsenwachtpost PANACEA van Zottegem gaan mij nog zo ver drijven ze weten niet wat pijn 10 op 10 van de pijnschaal in houd, en zouden je zover drijven om ...!! Als het niet meer gaat in leven door de helse pijn stappen de mensen uit leven en ik begrijp dat men zou voor minder dat doen...... Ook al dikwijls aan gedacht en een 10 jaar terug geprobeerd.

19-03-2018 Pijn blijft aanhouden.
Morgen terug naar de pijnkliniek de helse pijn blijft gewoon, is niet zo prettig om dagelijks mee te leven is gewoon te erg die pijn !!!. De huisarts is nog opgeroepen voor een inspuiting te plaatsen de pijn was niet meer te houden.

20-03-2018 Pomp opvulling
Vandaag de morfinepomp terug opvullen kunnen terug voort voor een tijd. Bij de pijnkliniek in Zottegem is geen derde betalingssysteem dus mogen ze vragen wat ze willen. Vroeger betaald ik geen euro voor morfinepomp op te vullen tegenwoordig 50 euro en breng mijn morfine nog zelf mee van bij de Apotheek anders was 100 euro !!!!!

21-03-2018 infiltratie beide heupen.
Vandaag kon ik het niet meer houden in mijn heupen van de pijn, huisarts is langs gekomen terug bursitis een overbelaste van de heupen en ik doe gewoon niets. Er word dan beide kanten cortisone in de beide heupzakjes ingespoten, en nu zoveel mogelijk rusten.

22-03-2018 Helse zenuwpijn
Huisarts net weg om terug even een inspuiting te plaatsen tegen de hevige zenuwpijn, nu hopelijk een paar uur iets minder pijn.

23-03-2018 Helse zenuwpijn
Van deze namiddag terug enorm veel pijn in mijn been zenuwpijn, mijn rug is ook een helse pijn mijn nek ook. Mijn linkse arm geeft ook veel krachtverlies en singelt steeds aan door nog een hernia in mijn nek. En ook zeer erge artrose is er ook vastgesteld in rug nek en facet gewrichtjes die pijn opstoten zijn niet te doen. Huisarts komt langs om nog eens een inspuiting te geven de hoeveelheid volgens de pijn.

24-03-2018 Door been gevallen.
Deze namiddag door been gevallen met gewoon op te staan uit mijn bed. Ik voelde niets in mijn been juist een uitval van een commande uit mijn hersens langs mijn zenuwen . Zo verklaard de huisarts mij heb mij terug enorm veel pijn gedaan gelukkig gevallen op de zeten niet plezant hoor.

26-03-2018 Hevige zenuwpijn
Terug hevige zenuwpijn in mijn links been is terug 10 op 10 van de pijnschaal. Het is zo hevig dat het niet houdbaar ondanks de neurostimulator helemaal op 10. Dus de huisarts komt nog langs deze avond voor inspuiting te plaatsen.

28-03-2018 Hevige zenuwpijn
Het weer help ons geen stap voor uit deze nacht hevige pijn aanvallen had en deze voormiddag in been en rug en aan de litekens huisarts is langs geweest voor extra inspuitingen.

30-03-2018 Hevige zenuwpijn en meer
Het word eentonig steeds met pijn leven zenuwpijn in been dag en nacht, de rug de 7 onderste wervels als ook de nek, artrose, vergroeiingen, de facetten doen ook zeer veel pijn zodat je niet kan draaien met je romp. De huisarts komt mij nog eens extra inspuitingen zetten.

03-04-2018 Hevige zenuwpijn
Terug vandaag zot te worden van de hevige zenuwpijn het is terug niet houdbaar de pijn de huisarts komt zo vlug mogelijk langs.

04-04-2018 Hevige zenuwpijn en rug.
Deze namiddag terug hevige pijn opgekomen in de rug als ook zenuwpijn niet houdbaar de huisarts komt nog eens langs voor een inspuiting hopelijk een tijd beter nu.

05-04-2018 Hevige zenuwpijn.
Vandaag terug hevige zenuwpijn in mijn been en mijn heupen beginnen ook reeds te ontsteken. Gaat hier niet zo best terug niet zo fijn.

13-04-2018 Hevige zenuwpijn.
Deze week al veel pijn afgezien de huisarts komt vandaag voor inspuiting te geven om toch wat minder pijn te hebben laat ons hopen. Mijn heupen doen ook terug al pijn geeft ook niet lang gewerkt.

17-04-2018 Hevige zenuwpijn.
Vandaag naar de dieren arts geweest en een paar boodschappen gedaan en is weer de grens van 10 op 10 met de pijn. Het word slechter en slechter met mij. Mijn morfinepomp schiet ook onder de ribben zeer pijnlijk gebeurt steeds vaker.

24-04-2018 Hevige zenuwpijn en rugpijn .
Vandaag een hectische dag gehad onze tobyke naar dierenkliniek binnen gevoerd deze morgen. Dan boodschappen gedaan terug achter tobyke deze avond. IK kan niet meer moet terug bekopen kan niet meer recht in mijn rug zenuwpijn in mijn been. Huisdokter komt nog langs voor inspuitingen deze avond.

27-04-2018 Hevige pijn.
Van deze nacht al enorm veel pijn in mijn rug maar ook enorm in mijn been zenuwpijn. Het gaat nog om moeilijk te lopen dat de onder rug zo pijn doet. Huisarts langs geweest en terug inspuiting had voor wat minder pijn te hebben, mijn heupgewrichten doen ook terug enorm veel pijn de bursitis terug onstoken.

3-05-2018 Hevige pijn in been.
Terug veel zenuwpijn terug niet uit houdbaar huisarts komt langs voor inspuiting, en mijn heupen blijven ook maar terug ontstoken.

4-05-2018 Hevige pijn in been.
Deze avond nog de huisarts gebeld kan geen weg van de pijn in mijn been – Zenuwpijn en ook de rug. Het is nu 10 op 10 van de pijnschaal is niet plezant is goed weer en de mens vergaat van pijn. Ga nu al 19’5 jaar na pijnkliniek en kunnen niets meer doen voor mij de moed is dikwijls weg hoor. Hoelang ik het nog uit houd weet ik niet het begint zwaar te wegen op mijn leven !!!!!!!!!!!!

7-05-2018 Hevige pijn in been zenuwpijn.
Vandaag eens buiten geweest en enorm veel zenuwpijn in mijn links been niet houdbaar. De huisarts komt nog langs voor inspuiting te geven tegen de ergste pijn.

11-05-2018 Terug inspuiting in de heupen met cortizone

Slijmbeursontsteking in de heup komt regelmatig voor. De slijmbeurs zit aan de zijkant (laterale zijde) van de heup. De pijn wordt daar ook gevoeld. Slijmbeursontsteking in de heup is een bekende hardloopblessure. Echter ook als u nooit hardloopt, kan deze slijmbeurs ontstoken raken. Aan de zijkant van het bovenbeen loopt een spier. Deze begint net iets boven het heupgewricht en eindigt een stukje onder het kniegewricht. Ter hoogte van het heupgewricht zit er tussen het bot en de spier een slijmbeurs. Dit om te voorkomen dat de spier tegen het heupbot aan schuurt. De spier (M. Tensor Fascia Latae) die over de slijmbeurs heen loopt is vaak strakgespannen wanneer de slijmbeurs in de heup ontstoken is. Dit zou de oorzaak kunnen zijn van de ontsteking; doordat de spier strak gespannen is komt de slijmbeurs bekneld te zitten. In de lies zit nog een slijmbeurs.
Slijmbeursontsteking van de heup gaat met veel pijn gepaard. Deze pijn is constant aanwezig. De pijn wordt gevoeld op de plaats waar de slijmbeurs zit, aan de zijkant van de heup, maar kan doorstralen in het hele (boven)been. Bij lopen of traplopen is er een toename van de pijn. Op de heup liggen zal veel pijn geven en misschien zelfs door de pijn niet mogelijk zijn. In de acute fase, waarin de pijn het heftigst is, kan het zijn dat normaal, symmetrisch lopen niet mogelijk is en er dus mankend wordt gelopen. Om de heup te ontlasten kan het nodig zijn tijdelijk gebruik te maken van een kruk. De pijn behorend bij slijmbeursontsteking aan de heup kan in korte tijd vrij heftig worden. Vaak ontstaat deze nadat de heupen overbelast zijn.

14-05-2018 Hevige pijn in been zenuwpijn.
Het gaat niet zo best meer met mij steeds zenuwpijn zeer erg in mijn been, mijn rug dat ook pijn uitstraalt naar de ribben. Tijdens de nacht niet zo goed slapen van de pijn. Maagpijn van te veel pillen nog bij de inspuitingen te nemen. En ook de levenslust wat weg met dat ik zo in met beperkingen zit. Het is al 20 jaar pijnkliniek en meer dan 30 jaar gelede eerste operatie. Mensen die gezond zijn weten niet hoe gelukkig ze mogen zijn !!!! Bij mij is eenvoudig ik leef tussen 4 muren.

17-05-2018 Hevige zenuwpijn.
Vandaag huisarts langs geweest zit met hevige zenuwpijn in mijn been van uit de rug tot in mijn tenen. Niet uithoudbaar hopelijk iets beter na inspuiting.

19-05-2018 Hevige pijn.
Van deze nacht al enorm veel pijn in rug en been, vandaag niet verbeterd overdag medicatie bij genomen nog steeds niet zo best veel pijn……………..

22-05-2018 Pijn niet te doen.
Vandaag de ganse dag pijn had tegen de avond was het niet meer te houden terug veel zenuwpijn. De huisarts is langs geweest voor inspuitingen te geven, hoop op een paar uur beterschap nu.

Terug naar boven

Copyright © RUGINFO-EN-PIJN © NIETS VAN DEZE WEBSITE MAG ZONDER TOELATING WORDEN OVERGENOMEN